Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Коронакриза активізувала попит на органічні продукти
АТУ»Новини»Коронакриза активізувала попит на органічні продукти

    Коронакриза активізувала попит на органічні продукти


    Коронакриза активізувала попит на органічні продукти

    Споживання овочів у світі зростає кожного року. Водночас пандемія спонукає людей активізувати попит на продукти органічного виробництва, з часом це стане ще одним трендом на ринку овочів.

    «Один з наслідків пандемії є зростання попиту на продукти органічного виробництва. Ринок органічних фруктів та овочів буде щорічно зростати майже на 7% у період 2020−2025 років. Хоча поставки органічних овочів та фруктів обмежені попитом, що існує на ринку, та високими витратами на виробництво.

    Незважаючи на високі ціни на продукцію органічного виробництва, споживачі готові будуть сплачувати більше завдяки меншому використанню пестицидів та споживним якостям органічної овочевої продукції», — вважає Дмитро Ніколаєв, менеджер UHBDP (Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва).

    Споживання овочів у світі зростає кожного року. Найбільших успіхів у забезпеченості овочами, згідно останнього дослідження UHBDP досягли країни з високим рівнем доходів: Європа, Північна Америка, схід Азії. Урбанізація в країнах, що розвиваються, штовхає цей тренд далі.

    «За останні 30 років населення світу зросло на 70%. За прогнозами FAO, виробництво продуктів в 2030 році буде на 70% вище, ніж поточний рівень. Ще однією з причин є зростання міського населення в країнах, що розвиваються, доля якого вже перевищила 50% та впливає на зростання гуртової торгівлі фруктами та овочами.

    В сегменті овочів очікується, що темпи зростання світового ринку складатимуть 3,2% щорічно до 2025 року, також як і в сегменті перероблених та заморожених овочів», — зазначає Дмитро Ніколаєв.

    ІЦ УАК за матеріалами Seeds

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Стало відомо, які органічні продукти найчастіше купують українці
  • У Європі росте попит на органіку
  • В Україні виробляється майже на 50% менше овочів, ніж за радянських часів
  • Обсяги виробництва овочів в Україні перевищують потреби населення, - Мінекономрозвитку
  • Органічне виробництво в Україні: чи є успіхи?

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Коронакриза активізувала попит на органічні продукти

22 грудень, Розділ Новини, переглядів 1 900

Коронакриза активізувала попит на органічні продукти

Споживання овочів у світі зростає кожного року. Водночас пандемія спонукає людей активізувати попит на продукти органічного виробництва, з часом це стане ще одним трендом на ринку овочів.

«Один з наслідків пандемії є зростання попиту на продукти органічного виробництва. Ринок органічних фруктів та овочів буде щорічно зростати майже на 7% у період 2020−2025 років. Хоча поставки органічних овочів та фруктів обмежені попитом, що існує на ринку, та високими витратами на виробництво.

Незважаючи на високі ціни на продукцію органічного виробництва, споживачі готові будуть сплачувати більше завдяки меншому використанню пестицидів та споживним якостям органічної овочевої продукції», — вважає Дмитро Ніколаєв, менеджер UHBDP (Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва).

Споживання овочів у світі зростає кожного року. Найбільших успіхів у забезпеченості овочами, згідно останнього дослідження UHBDP досягли країни з високим рівнем доходів: Європа, Північна Америка, схід Азії. Урбанізація в країнах, що розвиваються, штовхає цей тренд далі.

«За останні 30 років населення світу зросло на 70%. За прогнозами FAO, виробництво продуктів в 2030 році буде на 70% вище, ніж поточний рівень. Ще однією з причин є зростання міського населення в країнах, що розвиваються, доля якого вже перевищила 50% та впливає на зростання гуртової торгівлі фруктами та овочами.

В сегменті овочів очікується, що темпи зростання світового ринку складатимуть 3,2% щорічно до 2025 року, також як і в сегменті перероблених та заморожених овочів», — зазначає Дмитро Ніколаєв.

ІЦ УАК за матеріалами Seeds

agroconf.org





Схожі новини
  • Стало відомо, які органічні продукти найчастіше купують українці
  • У Європі росте попит на органіку
  • В Україні виробляється майже на 50% менше овочів, ніж за радянських часів
  • Обсяги виробництва овочів в Україні перевищують потреби населення, - Мінекономрозвитку
  • Органічне виробництво в Україні: чи є успіхи?

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.