У 2020 році виробництво замороженої курятини в Україні зросло на 17,5%. При цьому, виробництво охолодженої курятини впало на 9,6%.
Про це повідомляє УНН з посиланням на дані Держстатистики.
Так, торік вітчизняні птахівники виробили 218,4 тис. тонн охолоджених тушок курей і 152,4 тис. тонн заморожених тушок курей. Зокрема, у грудні 2020 року було вироблено 19,9 тис. тонн охолоджених тушок курей і 16,1 тис. тонн заморожених тушок курей.
Загалом у 2020 році Україна виробила 1 млн 80 тис. тонн курятини. Окрім того, Україна наростила виробництво субпродуктів свійської птиці – на 14,7%, до 345,5 тис. тонн за 2020 рік.
ІЦ УАК за матеріалами Агробізнес Сьогодні
agroconf.org