В Ізраїлі надрукували на біопринтері стейк рібай
17 February, Розділ Новини, переглядів 1 043
Перший у світі стейк рібай, надрукований на 3D-біопринтері, виготовили в Ізраїлі. Розробили новий продукт компанія Aleph Farms в партнерстві з факультетом біометричного інжинірингу технологічного інституту «Техніон».
Мармуровий стейк створений з вирощених в лабораторному реакторі м’язових і жирових клітин корови з відтворенням текстури натурального стейка. Він має ніжний смак яловичини і настільки ж соковитий, як справжній рібай з м’ясної крамниці, цитує Bloomberg відгуки перших дегустаторів.
Варто зазначити, що продукт може стати достатньо популярним в Ізраїлі, оскільки ще в 2016 році яловичину, яку вирощують у лабораторіях, визнали кошерною.
Виробники нового продукту зазначають, що м’ясо, вирощене в біореакторі Aleph Farms, не тільки смачне, але і володіє тими ж поживними властивостями, що і натуральна яловичина. Головна відмінність між стейком від м’ясника і стейком від технологічного стартапу полягає в тому, що другий продукт отриманий без вбивства тварини.
Meat-Inform
Схожі новини
Mitsubishi будет заниматься продажами искусственного мясаИзраильский стартап планирует выращивать искусственное мясо на Луне и МарсеВ Ізраїлі друкують псевдом’ясні стейки з рослинCargill инвестирует в стартап по производству мяса с помощью 3D-печатиДика риба з Аляски може конкурувати з хорошим американським стейком