Американські сільськогосподарські виробники, які займаються вирощуванням м’ясних порід ВРХ, вважають, що вже за 5 років десята частка ринку м’яса буде втрачена.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Згідно з даними дослідження, проведеного Університетом Пердью (Purdue University, США), тваринні білки споживачі замінять на м’ясо рослинного походження.
Виробники традиційної тваринницької продукції стверджують, що вони не можуть швидко перелаштовуватися під мінливі смаки споживачів і програють стартапам, що пропонують різноманітні рослинні альтернативи. На думку опитаних фермерів, якщо рослинні замінники м’яса «відвоюють» 25% ринку м’яса, це стане значною проблемою для традиційних виробників м’яса.
Занепокоєння підсилює висока ймовірність посилення екологічних норм і підвищення податків для скотарських ферм. Наразі ці заходи обговорюються в адміністрації Джо Байдена.
Попри занепокоєння фермерів, дані дослідження NielsenIQ свідчать, що на початку 2021 року, частка рослинних аналогів в загальному обсязі роздрібних продажів м’ясної продукції склала 1,5% і за рік зросла лише на 0,3%.
ІЦ УАК за матеріалами agro-center
agroconf.org