Аграрний тиждень. Україна
» » Мультибіотик
» » Мультибіотик

    Мультибіотик


    Мультибіотик

     Органічні мультибіотичні комплекси стимулюють прирости птиці, підвищують її збереженість, знижують витрати кормів, відповідно, сприяють підвищенню економічної ефективності вирощування.


     
    З огляду на сучасну епідеміологічну ситуацію у світі,надзвичайно важливим та актуальним питанням є забезпечення ринку якісною та безпечною продукцією тваринного походження (м’ясо, молоко, яйця). Досягти цього не можливо без продукції, отриманої за інтенсивних технологій вирощування продуктивних тварин та птиці. Водночас інтенсивні технології вирощування передбачають низку вимог до перебігу технологічних процесів, зокрема технології годівлі та якісних характеристик кормів. Максимальноїпродуктивності, відповідно до генетичного потенціалу тварини, можна досягти за забезпечення поголів’я повноцінним, збалансованим раціоном, який у своєму складі не міститиме ксенобіотиків чи будь-яких інших сполук, які впливатимуть негативно на якісні характеристики отримуваної продукції.
     
    Організацію годівлі здійснюють таким чином, щоб забезпечити ефективне використання наявної кормової бази та регуляцію мікробіологічних процесів травлення. Дисбаланс та дефіцит нормофлори шлунково-кишкового тракту порушує функціональну діяльність організму. В умовах інтенсивних технологій ведення промислового тваринництва контакт тварин із донорами такої мікрофлори мінімізований. Наслідком цього є погіршення всмоктування поживних речовин, подразнення стінок кишківника і, як наслідок, — посилення перистальтики, розлади травлення та погіршення перетравності корму. На тлі цих процесів знижується резистентність і продуктивність. Для усунення зростальний попит споживачів на органічну продукцію та продукцію з високим рівнем безпечності призвели до пошуку альтернатив використанню антибактеріальних препаратів. Впродовж останніх років науковці активно досліджують можливості заміни антибіотиків природними стимуляторами росту (НСР, NGP). Вітчизняні та закордонні дослідники вказують на можливість заміни антибіотиків засобами, які у своєму складі містять органічні кислоти, імуномодулятори, пробіотики, пребіотики, ферменти,фітобіотичні речовини. Вказані сполуки не лише підтримують нормофлору кишківника, але й захищають тварин від впливу патогенної мікрофлори. Водночас уведення до раціону вищезазначених сполук мінімізує перебіг у тварин стресів різного походження, а якщо врахувати, що в промисловому тваринництві уникнути стресів не можливо, то застосування засобів, які містять у своєму складі комплекс синергічнодійних сполук органічного походження, нині не уникнути.
    На вітчизняному ринку кормових добавок наразі представлена ціла низка торгових марок як вітчизняного, так і закордонного виробництва. Насамперед треба довіряти компаніям, які реалізують препарати та кормові добавки з перевіреною ефективністю. В господарствах України та європейських країн позитивно зарекомендувала себе лінійка комплексних кормових добавок фірми FF Chemicals BV, офіційним дистриб’ютором яких в Україні є компанія «АгроПлюсІнвест».
     

     
    Одним із продуктів цієї лінії є ПерФорМер — сумішсинергічноійних органічних компонентів для годівлі продуктивних тварин та птиці, яка у своєму складі не містить антибіотиків, але діє антибактеріально в широкому спектрі. Цей препарат — потужний висококонцентрований органічний комплекс із низьким рівнем введення в комбікорми, розв’язує проблеми дисбактеріозу і відновлює цілісність кишківника, ефективно знищуючи Г+ і Г– мікроорганізми, має антикокцидійну дією, потужний рослинний стимулятор росту, підвищує засвоєння сирого протеїну на 40%, знижує виділення аміаку з гноївки, стимулює утворення ензимів, підвищуючи апетит, містить пребіотик і фітокомплекси.
     
    Основними компонентами ПерФорМер є: бутират натрію; бензойна кислота — MCFA, які діють на грам (+), і грам (−) бактерії; глюконова кислота (захищена) — пребіотик, що дає можливість лактобацилам і біфідобактеріям утворювати масляну кислоту; лауринова, капринова, каприлова кислоти — МCFA-комплекс, що складається з С8, С10, С12-кислот, захищених за спеціальною методикою, мають потужну антибактеріальну дію; евкаліптова олія; коричний альдегід; масло орегано, євгенол — фітопрепарати, що мають сильну антибактеріальну й імуномоделювальну дії, підсилюють руйнування оболонок патогенних бактерій; Юкка Шидигера (YS) — екстракт кореню рослини, що дає змогу поліпшити засвоюваність сирого протеїну з корму. У низці досліджень доведено, що внесення глюконової кислоти підвищувало продуктивність бройлерів. Було встановлено, що глюконова кислота підвищує прирости і вміст золи у великогомілковій кістці бройлерів. У кишківнику глюконова кислота ферментується молочними бактеріями й біфідобактеріями. Вироблений лактат і ацетат перетворюються в бутират за допомогою таких кислоторуйнівних бактерій, як Megasphaera elsdeni. З огляду на ефект глюконової кислоти, з одного боку, глюконат може змінити склад мікрофлори з більш високим відсотком бактерій бажаного виду — молочних бактерій. З іншого боку, мікробіологічно вироблений бутират може підвищити функцію епітеліального бар’єра. Бутират покращує запальний і оксидативний статус, імунну регуляцію, а також поглинання мінералів і води.

     


    Крім того, бутират є основним джерелом енергії для епітеліальних клітин кишківника і стимулює вивільнення слизу. В кишкових епітеліальних клітинах бутират окислюється і стимулює ріст клітин епітелію. На цій підставі було зроблено висновок про позитивну дію доданого в корм захищеного бутирату на такі кишкові гістоморфометричні параметри, як розмір ворсинок, а також показники приросту бройлерів. Також виявляли поліпшення морфометричних характеристик дванадцятипалої і тонкої кишок у бройлерів, які отримували корм з додаванням глюконової кислоти.
    Збільшена поверхня шлунково-кишкового тракту покращує всмоктувальну функцію і підвищує експресію ферментів облямівкового епітелію і систем перенесення поживних речовин, що призводить до поліпшення перетравлення поживних речовин. Це свідчить про позитивні ефекти глюконової кислоти на продуктивність бройлерів, які обумовлені впливом глюконової кислоти на мікрофлору і побічно впливом виробленого бутирату на епітеліальні клітини, а також захисну систему кишківника.
     
    За введення у раціон бройлерів Юкки Шидигера дозою 0,120 ч./млн встановлено зниження викидів аміаку до 40% порівняно з контролем та зниження конверсії корму на 0,03. За даними експериментальних досліджень Тлакомулько (2005), введення у раціон бройлерів Юкки Шидигера дозою 0,130 ч./млн сприяло: збільшенню на 5,1% забійної маси бройлерів; зниженню на 5,9% кількості вибракуваногопоголів’я; зниженню конверсії корму на 9,9%.
     
    Отже, під час введення до раціону вказаний композиційний склад органічного комплексу ПерФорМер сприяє інтенсифікації приростів, знижує конверсію корму, стимулює утворення ферментів та гальмує розвиток патогенної мікрофлори.
     
    ВПЛИВ СУМІШІ ОРГАНІЧНИХ КОМПОНЕНТІВ НА ОРГАНІЗМ ПТИЦІ
    Дослідники з університету в м. Гента провели серіюекспериментальних досліджень in vivo. Спершу було розроблено унікальну модель для тестування ПерФорМер, застосовуючи його за вакцинації птиці проти некротичного ентериту. На організм птиці впливали такі чинники:
     

     
    •         вакцинація проти хвороби Гамборо, яку проводили методом випоювання з питною водою на 17-ту добу;
    •         лікування птиці, зараженої Clostridium spp., на 18-, 19-, 20- і 21-шу добу;
    •         вакцинація проти еймеріозу на 19-ту добу, за кількара- зового збільшення дози вакцини Paracox;
    •         внесення в ростовий комбікорм 30%-го рибного борошна.
     
    У першій серії дослідів досліджуваний препарат вводили з розрахунку 1 кг/т (у стартовий комбікорм) та 0,75 кг/т(у ростовий комбікорм). Результати експерименту наведено в таблиці 1.

    У другій серії дослідів досліджуваний препарат вводили з розрахунку 2 кг/т (у стартовий комбікорм) та 1,5 кг/т (у ростовий комбікорм). Результати експерименту наведено в таблиці 2.

    Як свідчать дані таблиць 1 та 2, ПерФорМер знижуєнегативний вплив вакцинації на технологічні характеристики птиці.
     
    Також дослідженнями доведено, що синергічна дія органічних кислот і ефірних олій сприяє зменшенню розвитку патогенної мікрофлори та підтримує розвиток сапрофітів. Поєднання компонентів ПерФорМер сприяє проникненню органічних кислот крізь клітинну мембрану бактерій, підвищуючи цим її проникність та даючи змогу протонам знищувати патогени Бактерицидний і фунгіцидний ефект ефірних олій посилюється у слабокислому середовищі. Також органічні кислоти сприяють розвитку природної молочнокислої флори, а ефірні олії сповільнюють утворення джгутиків у Е. coli, що перешкоджає їх росту та розмноженню. Однією з основних переваг поєднання органічних кислот з ефірними оліями у складі ПерФорМер є висока засвоюваність кормів завдяки підвищенню секреціїпідшлункової залози.
    Встановлено, що використання мультибіотику ПерФор-Мер у складі раціонів стимулює підвищення приростіву ремонтного молодняку свиней, курей та інших видів продуктивних тварин, підвищує збереженість поголів’я, знижує витрати кормів, підвищує перетравність поживних речовин корму, підсилює гемопоез внаслідок збільшення вмісту еритроцитів, гемоглобіну та заліза у плазмі крові, позитивно впливає на структуру органів травлення. Також органічні складові ПерФорМер прискорюють статеве дозрівання ремонтного молодняку, при цьому збільшується маса статевих органів, підвищується вміст естрадіолу та фоліку-лостимулювального гормону у плазмі крові. Використання біологічно активних добавок рослинного походження сприяє підвищенню економічної ефективності годівлі продуктивних тварин.
    Водночас фітобіотики стимулюють активність антиоксидантів та підкислювачів. Більшість ефірних олій проявляє свій антимікробний вплив шляхом руйнування клітинної стінки бактерій, денатуруючи та коагулюючи білки. Вони змінюють проникність цитоплазматичної мембрани до іонів Н+ та К+, викликаючи порушення транспорту електронів, транслокації білків, фосфорилювання та іншихензим-залежних реакцій, що призводить до втрати хеміосмотичного контролю клітин, і, як наслідок, — до їхапоптозу. Сукупна дія компонентів ПерФорМер впливає на проліферацію Clostridium perfringens у кишківнику бройлерів.Значне зниження вмісту колоній C. perfringens виявлено в кишківнику бройлерів, раціон яких містив суміш тимолу, евгенолу, карвакролу. Зміна проникності мембрани клітинної стінки бактерій зумовлена ліпофільними характеристиками ефірних олій, які акумулюються в мембрані. Зовнішня мембрана грамнегативних бактерій містить ліпополісахариди, що утворюють гідрофільну поверхню. Окрім видимої антимікробної активності, описаний також їх антикокцидійний вплив. Крім того, ефірні олії орегано проявляють антимікробну дію проти Salmonella spp., завдякинаявності у їх складі тимолу і карвакролу, для яких притаманні виражені антибактеріальні та антиоксидантні властивості. Наявність рослинного екстракту Юкки Шедегера забезпечує антикокцидійну дію в комбінації з органічними кислотами та посилює до 40% засвоєння сирого протеїну з кормів. Наслідком цього є зменшення викидів аміаку в довкілля та покращення конверсії корму.
     
    ПерФорМер є стабільним до впливу температури і може використовуватися під час грануляції, експандування та екструдування. Унікальність цього препарату забезпечує перераховані ефекти за дозування 250 г/тонну комбікорму.Для профілактики захворювань, спричинених бактеріальними агентами, рекомендовано застосовувати ПерФорМер у таких дозах: 0,5−1,0 кг/т для бройлерів у стартовий та ростовий комбікорми; 0,25−0,75 кг/т для бройлерів у фінішний комбікорм та корм для курей-несучок. За появи дисбактеріозу та напруження стресу дозування збільшують.
     

    Отже, застосування кормової добавки ПерФорМерє ефективним еквівалентом заміни антибактеріальних препаратів. Органічні кислоти, імуномодулятори, фітобіотики показали свою ефективність у забезпеченні безпеки кормів, підтримці здоров’я шлунково-кишкового тракту та підвищенні інтенсивності приростів різних видів продуктивних тварин.
     

    Команда компанії відповість на всі Ваші запитання і прийме заявки на постачання даних корисних та безпечних продуктів.
     
    м. Київ, вул. Сумська, 1, оф. 208
    +38 067 396 0770,
    +38 068 867 2518
    www.agroplusinvest.com

    Email:info@agroplusinvest.com.ua


     





    Схожі новини
  • Стан галузі тваринництва на квітень
  • Приріст виробництва на 5-7%
  • Відгодівля свиней і паратипові фактори
  • Виробництво та використання сої у молочному скотарстві, відгодівлі тварин і вирощуванні птиці
  • ЧИМ ТВАРИНУ НЕ ГОДУЙ, А ВОНА КОМБІКОРМУ ПОТРЕБУЄ

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Мультибіотик


Мультибіотик

 Органічні мультибіотичні комплекси стимулюють прирости птиці, підвищують її збереженість, знижують витрати кормів, відповідно, сприяють підвищенню економічної ефективності вирощування.


 
З огляду на сучасну епідеміологічну ситуацію у світі,надзвичайно важливим та актуальним питанням є забезпечення ринку якісною та безпечною продукцією тваринного походження (м’ясо, молоко, яйця). Досягти цього не можливо без продукції, отриманої за інтенсивних технологій вирощування продуктивних тварин та птиці. Водночас інтенсивні технології вирощування передбачають низку вимог до перебігу технологічних процесів, зокрема технології годівлі та якісних характеристик кормів. Максимальноїпродуктивності, відповідно до генетичного потенціалу тварини, можна досягти за забезпечення поголів’я повноцінним, збалансованим раціоном, який у своєму складі не міститиме ксенобіотиків чи будь-яких інших сполук, які впливатимуть негативно на якісні характеристики отримуваної продукції.
 
Організацію годівлі здійснюють таким чином, щоб забезпечити ефективне використання наявної кормової бази та регуляцію мікробіологічних процесів травлення. Дисбаланс та дефіцит нормофлори шлунково-кишкового тракту порушує функціональну діяльність організму. В умовах інтенсивних технологій ведення промислового тваринництва контакт тварин із донорами такої мікрофлори мінімізований. Наслідком цього є погіршення всмоктування поживних речовин, подразнення стінок кишківника і, як наслідок, — посилення перистальтики, розлади травлення та погіршення перетравності корму. На тлі цих процесів знижується резистентність і продуктивність. Для усунення зростальний попит споживачів на органічну продукцію та продукцію з високим рівнем безпечності призвели до пошуку альтернатив використанню антибактеріальних препаратів. Впродовж останніх років науковці активно досліджують можливості заміни антибіотиків природними стимуляторами росту (НСР, NGP). Вітчизняні та закордонні дослідники вказують на можливість заміни антибіотиків засобами, які у своєму складі містять органічні кислоти, імуномодулятори, пробіотики, пребіотики, ферменти,фітобіотичні речовини. Вказані сполуки не лише підтримують нормофлору кишківника, але й захищають тварин від впливу патогенної мікрофлори. Водночас уведення до раціону вищезазначених сполук мінімізує перебіг у тварин стресів різного походження, а якщо врахувати, що в промисловому тваринництві уникнути стресів не можливо, то застосування засобів, які містять у своєму складі комплекс синергічнодійних сполук органічного походження, нині не уникнути.
На вітчизняному ринку кормових добавок наразі представлена ціла низка торгових марок як вітчизняного, так і закордонного виробництва. Насамперед треба довіряти компаніям, які реалізують препарати та кормові добавки з перевіреною ефективністю. В господарствах України та європейських країн позитивно зарекомендувала себе лінійка комплексних кормових добавок фірми FF Chemicals BV, офіційним дистриб’ютором яких в Україні є компанія «АгроПлюсІнвест».
 

 
Одним із продуктів цієї лінії є ПерФорМер — сумішсинергічноійних органічних компонентів для годівлі продуктивних тварин та птиці, яка у своєму складі не містить антибіотиків, але діє антибактеріально в широкому спектрі. Цей препарат — потужний висококонцентрований органічний комплекс із низьким рівнем введення в комбікорми, розв’язує проблеми дисбактеріозу і відновлює цілісність кишківника, ефективно знищуючи Г+ і Г– мікроорганізми, має антикокцидійну дією, потужний рослинний стимулятор росту, підвищує засвоєння сирого протеїну на 40%, знижує виділення аміаку з гноївки, стимулює утворення ензимів, підвищуючи апетит, містить пребіотик і фітокомплекси.
 
Основними компонентами ПерФорМер є: бутират натрію; бензойна кислота — MCFA, які діють на грам (+), і грам (−) бактерії; глюконова кислота (захищена) — пребіотик, що дає можливість лактобацилам і біфідобактеріям утворювати масляну кислоту; лауринова, капринова, каприлова кислоти — МCFA-комплекс, що складається з С8, С10, С12-кислот, захищених за спеціальною методикою, мають потужну антибактеріальну дію; евкаліптова олія; коричний альдегід; масло орегано, євгенол — фітопрепарати, що мають сильну антибактеріальну й імуномоделювальну дії, підсилюють руйнування оболонок патогенних бактерій; Юкка Шидигера (YS) — екстракт кореню рослини, що дає змогу поліпшити засвоюваність сирого протеїну з корму. У низці досліджень доведено, що внесення глюконової кислоти підвищувало продуктивність бройлерів. Було встановлено, що глюконова кислота підвищує прирости і вміст золи у великогомілковій кістці бройлерів. У кишківнику глюконова кислота ферментується молочними бактеріями й біфідобактеріями. Вироблений лактат і ацетат перетворюються в бутират за допомогою таких кислоторуйнівних бактерій, як Megasphaera elsdeni. З огляду на ефект глюконової кислоти, з одного боку, глюконат може змінити склад мікрофлори з більш високим відсотком бактерій бажаного виду — молочних бактерій. З іншого боку, мікробіологічно вироблений бутират може підвищити функцію епітеліального бар’єра. Бутират покращує запальний і оксидативний статус, імунну регуляцію, а також поглинання мінералів і води.

 


Крім того, бутират є основним джерелом енергії для епітеліальних клітин кишківника і стимулює вивільнення слизу. В кишкових епітеліальних клітинах бутират окислюється і стимулює ріст клітин епітелію. На цій підставі було зроблено висновок про позитивну дію доданого в корм захищеного бутирату на такі кишкові гістоморфометричні параметри, як розмір ворсинок, а також показники приросту бройлерів. Також виявляли поліпшення морфометричних характеристик дванадцятипалої і тонкої кишок у бройлерів, які отримували корм з додаванням глюконової кислоти.
Збільшена поверхня шлунково-кишкового тракту покращує всмоктувальну функцію і підвищує експресію ферментів облямівкового епітелію і систем перенесення поживних речовин, що призводить до поліпшення перетравлення поживних речовин. Це свідчить про позитивні ефекти глюконової кислоти на продуктивність бройлерів, які обумовлені впливом глюконової кислоти на мікрофлору і побічно впливом виробленого бутирату на епітеліальні клітини, а також захисну систему кишківника.
 
За введення у раціон бройлерів Юкки Шидигера дозою 0,120 ч./млн встановлено зниження викидів аміаку до 40% порівняно з контролем та зниження конверсії корму на 0,03. За даними експериментальних досліджень Тлакомулько (2005), введення у раціон бройлерів Юкки Шидигера дозою 0,130 ч./млн сприяло: збільшенню на 5,1% забійної маси бройлерів; зниженню на 5,9% кількості вибракуваногопоголів’я; зниженню конверсії корму на 9,9%.
 
Отже, під час введення до раціону вказаний композиційний склад органічного комплексу ПерФорМер сприяє інтенсифікації приростів, знижує конверсію корму, стимулює утворення ферментів та гальмує розвиток патогенної мікрофлори.
 
ВПЛИВ СУМІШІ ОРГАНІЧНИХ КОМПОНЕНТІВ НА ОРГАНІЗМ ПТИЦІ
Дослідники з університету в м. Гента провели серіюекспериментальних досліджень in vivo. Спершу було розроблено унікальну модель для тестування ПерФорМер, застосовуючи його за вакцинації птиці проти некротичного ентериту. На організм птиці впливали такі чинники:
 

 
•         вакцинація проти хвороби Гамборо, яку проводили методом випоювання з питною водою на 17-ту добу;
•         лікування птиці, зараженої Clostridium spp., на 18-, 19-, 20- і 21-шу добу;
•         вакцинація проти еймеріозу на 19-ту добу, за кількара- зового збільшення дози вакцини Paracox;
•         внесення в ростовий комбікорм 30%-го рибного борошна.
 
У першій серії дослідів досліджуваний препарат вводили з розрахунку 1 кг/т (у стартовий комбікорм) та 0,75 кг/т(у ростовий комбікорм). Результати експерименту наведено в таблиці 1.

У другій серії дослідів досліджуваний препарат вводили з розрахунку 2 кг/т (у стартовий комбікорм) та 1,5 кг/т (у ростовий комбікорм). Результати експерименту наведено в таблиці 2.

Як свідчать дані таблиць 1 та 2, ПерФорМер знижуєнегативний вплив вакцинації на технологічні характеристики птиці.
 
Також дослідженнями доведено, що синергічна дія органічних кислот і ефірних олій сприяє зменшенню розвитку патогенної мікрофлори та підтримує розвиток сапрофітів. Поєднання компонентів ПерФорМер сприяє проникненню органічних кислот крізь клітинну мембрану бактерій, підвищуючи цим її проникність та даючи змогу протонам знищувати патогени Бактерицидний і фунгіцидний ефект ефірних олій посилюється у слабокислому середовищі. Також органічні кислоти сприяють розвитку природної молочнокислої флори, а ефірні олії сповільнюють утворення джгутиків у Е. coli, що перешкоджає їх росту та розмноженню. Однією з основних переваг поєднання органічних кислот з ефірними оліями у складі ПерФорМер є висока засвоюваність кормів завдяки підвищенню секреціїпідшлункової залози.
Встановлено, що використання мультибіотику ПерФор-Мер у складі раціонів стимулює підвищення приростіву ремонтного молодняку свиней, курей та інших видів продуктивних тварин, підвищує збереженість поголів’я, знижує витрати кормів, підвищує перетравність поживних речовин корму, підсилює гемопоез внаслідок збільшення вмісту еритроцитів, гемоглобіну та заліза у плазмі крові, позитивно впливає на структуру органів травлення. Також органічні складові ПерФорМер прискорюють статеве дозрівання ремонтного молодняку, при цьому збільшується маса статевих органів, підвищується вміст естрадіолу та фоліку-лостимулювального гормону у плазмі крові. Використання біологічно активних добавок рослинного походження сприяє підвищенню економічної ефективності годівлі продуктивних тварин.
Водночас фітобіотики стимулюють активність антиоксидантів та підкислювачів. Більшість ефірних олій проявляє свій антимікробний вплив шляхом руйнування клітинної стінки бактерій, денатуруючи та коагулюючи білки. Вони змінюють проникність цитоплазматичної мембрани до іонів Н+ та К+, викликаючи порушення транспорту електронів, транслокації білків, фосфорилювання та іншихензим-залежних реакцій, що призводить до втрати хеміосмотичного контролю клітин, і, як наслідок, — до їхапоптозу. Сукупна дія компонентів ПерФорМер впливає на проліферацію Clostridium perfringens у кишківнику бройлерів.Значне зниження вмісту колоній C. perfringens виявлено в кишківнику бройлерів, раціон яких містив суміш тимолу, евгенолу, карвакролу. Зміна проникності мембрани клітинної стінки бактерій зумовлена ліпофільними характеристиками ефірних олій, які акумулюються в мембрані. Зовнішня мембрана грамнегативних бактерій містить ліпополісахариди, що утворюють гідрофільну поверхню. Окрім видимої антимікробної активності, описаний також їх антикокцидійний вплив. Крім того, ефірні олії орегано проявляють антимікробну дію проти Salmonella spp., завдякинаявності у їх складі тимолу і карвакролу, для яких притаманні виражені антибактеріальні та антиоксидантні властивості. Наявність рослинного екстракту Юкки Шедегера забезпечує антикокцидійну дію в комбінації з органічними кислотами та посилює до 40% засвоєння сирого протеїну з кормів. Наслідком цього є зменшення викидів аміаку в довкілля та покращення конверсії корму.
 
ПерФорМер є стабільним до впливу температури і може використовуватися під час грануляції, експандування та екструдування. Унікальність цього препарату забезпечує перераховані ефекти за дозування 250 г/тонну комбікорму.Для профілактики захворювань, спричинених бактеріальними агентами, рекомендовано застосовувати ПерФорМер у таких дозах: 0,5−1,0 кг/т для бройлерів у стартовий та ростовий комбікорми; 0,25−0,75 кг/т для бройлерів у фінішний комбікорм та корм для курей-несучок. За появи дисбактеріозу та напруження стресу дозування збільшують.
 

Отже, застосування кормової добавки ПерФорМерє ефективним еквівалентом заміни антибактеріальних препаратів. Органічні кислоти, імуномодулятори, фітобіотики показали свою ефективність у забезпеченні безпеки кормів, підтримці здоров’я шлунково-кишкового тракту та підвищенні інтенсивності приростів різних видів продуктивних тварин.
 

Команда компанії відповість на всі Ваші запитання і прийме заявки на постачання даних корисних та безпечних продуктів.
 
м. Київ, вул. Сумська, 1, оф. 208
+38 067 396 0770,
+38 068 867 2518
www.agroplusinvest.com

Email:info@agroplusinvest.com.ua


 





Схожі новини
  • Стан галузі тваринництва на квітень
  • Приріст виробництва на 5-7%
  • Відгодівля свиней і паратипові фактори
  • Виробництво та використання сої у молочному скотарстві, відгодівлі тварин і вирощуванні птиці
  • ЧИМ ТВАРИНУ НЕ ГОДУЙ, А ВОНА КОМБІКОРМУ ПОТРЕБУЄ

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.