Аграрний тиждень. Україна
» » У Китаї прийняли закон про марнотратство в їжі
» » У Китаї прийняли закон про марнотратство в їжі

    У Китаї прийняли закон про марнотратство в їжі


    У Китаї прийняли закон про марнотратство в їжі

    У Китаї прийняли закон по боротьбі з харчовими відходами та марнотратством в їжі. Відтепер у громадських закладах харчування за недоїдену порцію треба буде заплатити штраф. Про це повідомляє newfood, пише agronews.ua.

    Заходи щодо зменшення харчових відходів посилили після того, як президент Сі Цзіньпін назвав витрачену суму «шокуючою і страждаючою».

    За даними Всесвітнього фонду природи, у 2015 році в Китаї пішло на сміття від 17 до 18 млн. тонн їжі. Китайський медіа-аналітик Керрі Аллен зазначив, що харчових відходів Китаю вистачить, щоб щорічно годувати 30-50 млн. людей.

    Новий закон прийняли минулого тижня. Він містить 32 статті і передбачає штрафні санкції як для закладів громадського харчування, так і для окремих споживачів. Відтепер, заклади громадського харчування можуть брати додаткову плату з клієнтів, котрі не доїли свою порцію на утилізацію залишків їжі. Ресторани, які спонукають споживачів робити великі замовлення, зобов’яжуть сплатити до $1,5 тис. штрафу.

    Максимальний штраф — $7,7 тис. передбачений для закладів, у яких обсяг закупки харчових продуктів значно підвищує показник реалізації. Блогерів, що знімають і поширюють ролики про переїдання, чекають штрафні санкції до $15,4 тис.

    До того ж, сервіси з доставки їжі мають створити рекомендації для споживачів щодо розмірів порції та кількості продуктів для замовлень. Обмеження гостро вплинуть на бенкети, особливо для держслужбовців.

    Передбачається, що ці заходи будуть сприяти зміні харчової поведінки населення, підвищенню рівня соціально-економічного розвитку країни та навіть дещо зменшать вуглецевий слід.

    Нагадаємо, що у світі щороку викидають 900 млн тонн їжі.

    ІЦ УАК за матеріалами agronews

    agroconf.org





    Схожі новини
  • На Кіровоградщині заклади громадського харчування не дотримуються режиму роботи в період карантину
  • На Вінниччині фахівці Держпродспоживслужби проводять роз'яснювальну роботу в закладах громадського харчування щодо профілактики харчових отруєнь
  • НОВЕ ЗАКОНОДАВСТВО ТИСНЕ НА КИТАЙСЬКІ КОМПАНІЇ
  • В Україні створять єдиний контролюючий орган в сфері безпечності харчових продуктів
  • МінАПП разом з іншими відомствами відпрацює програми закупівлі продовольства для шкіл

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

У Китаї прийняли закон про марнотратство в їжі


У Китаї прийняли закон про марнотратство в їжі

У Китаї прийняли закон по боротьбі з харчовими відходами та марнотратством в їжі. Відтепер у громадських закладах харчування за недоїдену порцію треба буде заплатити штраф. Про це повідомляє newfood, пише agronews.ua.

Заходи щодо зменшення харчових відходів посилили після того, як президент Сі Цзіньпін назвав витрачену суму «шокуючою і страждаючою».

За даними Всесвітнього фонду природи, у 2015 році в Китаї пішло на сміття від 17 до 18 млн. тонн їжі. Китайський медіа-аналітик Керрі Аллен зазначив, що харчових відходів Китаю вистачить, щоб щорічно годувати 30-50 млн. людей.

Новий закон прийняли минулого тижня. Він містить 32 статті і передбачає штрафні санкції як для закладів громадського харчування, так і для окремих споживачів. Відтепер, заклади громадського харчування можуть брати додаткову плату з клієнтів, котрі не доїли свою порцію на утилізацію залишків їжі. Ресторани, які спонукають споживачів робити великі замовлення, зобов’яжуть сплатити до $1,5 тис. штрафу.

Максимальний штраф — $7,7 тис. передбачений для закладів, у яких обсяг закупки харчових продуктів значно підвищує показник реалізації. Блогерів, що знімають і поширюють ролики про переїдання, чекають штрафні санкції до $15,4 тис.

До того ж, сервіси з доставки їжі мають створити рекомендації для споживачів щодо розмірів порції та кількості продуктів для замовлень. Обмеження гостро вплинуть на бенкети, особливо для держслужбовців.

Передбачається, що ці заходи будуть сприяти зміні харчової поведінки населення, підвищенню рівня соціально-економічного розвитку країни та навіть дещо зменшать вуглецевий слід.

Нагадаємо, що у світі щороку викидають 900 млн тонн їжі.

ІЦ УАК за матеріалами agronews

agroconf.org





Схожі новини
  • На Кіровоградщині заклади громадського харчування не дотримуються режиму роботи в період карантину
  • На Вінниччині фахівці Держпродспоживслужби проводять роз'яснювальну роботу в закладах громадського харчування щодо профілактики харчових отруєнь
  • НОВЕ ЗАКОНОДАВСТВО ТИСНЕ НА КИТАЙСЬКІ КОМПАНІЇ
  • В Україні створять єдиний контролюючий орган в сфері безпечності харчових продуктів
  • МінАПП разом з іншими відомствами відпрацює програми закупівлі продовольства для шкіл

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.