Організатори IV Міжнародного дня спаржі, який пройде з 7 по 9 вересня 2021 року в Ріміні (Італія) в рамках щорічної міжнародної виставки Macfrut, повідомили про позитивну динаміку зростання ринку спаржі в Італії.
В Італії спаржа вирощується на площі близько 9500 гектарів. Основні регіони виробництва Апулія – 50% від загальної площі вирощування, Венето – 20% і Емілія-Романья – 8%.
Продажі спаржі в Італії зберігають позитивну динаміку зростання, так як збільшується попит споживачів на всі види спаржі – зелену, білу і лілову. Також зростає попит на зовнішніх ринках.
У 2020 році споживання даної культури скоротилося через закриття місць громадського харчування в зв’язку з COVID-19. Тільки великомасштабний роздрібний маркетинг і експорт дозволили продажам спаржі залишитися на колишньому рівні.
Площа вирощування спаржі в світі складає 215 тис. га, але цього все одно недостатньо, щоб задовольнити світовий попит на білу і зелену спаржу. Згідно з прогнозами буде потрібно площа від 270 тис. га до 280 тис. га. Найбільшим виробником спаржі в світі є Китай – 93 тис. га, за ним слідують Мексика (29 тис. га) і Перу (22 тис. га).
ІЦ УАК за матеріалами agronews
agroconf.org