Аграрний тиждень. Україна
» » Фітобіотик з протизапальною дією для птиці (бройлерів, качок, індиків)
» » Фітобіотик з протизапальною дією для птиці (бройлерів, качок, індиків)

    Фітобіотик з протизапальною дією для птиці (бройлерів, качок, індиків)


    Фітобіотик з протизапальною дією для птиці (бройлерів, качок, індиків)

     Як досягти високої рентабельності й стабільності у птахівництві — питання, яке турбує багатьох фахівців галузі. Одним із рішень є ефективне перетворення кормів у тваринний білок, але ефективність корму навряд чи дасть змогу достеменно змінити ситуацію, бо тут слід зважати на засвоюваність корму та цілісність травного тракту. Основне завдання господаря — зберегти цілісність і здоров’я кишківника птиці, бо від цього залежить хороша перетравність, конверсія корму і здоров’я тварин та птиці загалом (рис. 1).











    Стрес, патогени й токсини можуть спричиняти порушення цілісності кишківника. Крім того, ще одним антигеном є і сам корм, який викликає низьке, але постійне навантаження на кишківник. Ріст небажаних кишкових мікробів часто спричинений поганою перетравністю, адже неперетравлені кормові компоненти є їх елементом живлення. Метаболіти кишкової мікробної ферментації, такі як біогенні аміни та аміак, являють собою проблему для організму через їх токсичність. Відповідно, зниження засвоюваності є передвісником кишкових розладів.


    Рис. 1. Цілісність кишківника впливає на перетравність, продуктивність та засвоюваність


    Рис. 2. Вплив фітобіотика на адсорбцію амінокислот


    Існує тісний взаємозв’язок між цілісністю кишківника, травленням і продуктивністю птиці. Засвоюваність можна оптимізувати за допомогою різних чинників: навколишнє середовище (температура, вентиляція), здоров’я (дезінфекція, вакцинація, біозахист), кормовий менеджмент (сировина, фізична форма, програма годівлі).






    Підвищення засвоюваності поживних речовин у раціонах птиці

    Засвоюваність кормових інгредієнтів рослинного походження обмежена наявністю з’єднань, для яких птиця не має відповідних ендогенних ферментів. Ці з’єднання передусім містять некрохмалисті полісахариди (НПС) та фітинову кислоту. Використання ферментів, що розкладають НПС (наприклад, ксиланаза, β-глюканаза) і фітазу, рекомендують як стандартну практику підвищення доступності поживних речовин. Ефективність кормових ферментів залежить від концентрації їх цільових субстратів в раціоні. Таким чином, використання кормових ферментів є субстрат-залежною стратегією.

    Існує ще варіант підвищення засвоюваності поживних речовин, який не залежить від конкретного субстрату. Якість травлення часто знижується через кишкові порушення, такі як незбалансована мікробіота і запальні процеси, що знижує ефективність годівлі й збільшує ризик розвитку вторинних інфекцій. Ізохінолінові алкалоїди (ІА) рослинного походження допомагають підтримувати споживання корму, засвоюваність і продуктивність птиці. Як потужні профілактичні засоби та альтернатива «кормовим» антибіотикам успішно можна використовувати алкалоїди сангвінарин і хелеритрин, які містяться в рослині Маклея Серцеподібна або Маклея Дрібноплідна. Ці природні речовини мають широкий спектр антимікробної дії(зокрема, щодо антибіотикорезистентних штамів бактерій і патогенних грибів), вираженої імуностимулювальною дією, і сприяють відновленню нормальної мікрофлори кишківника після стресу та дисбактеріозу. На відміну від традиційних антибіотиків сангвінарин і хелеритрин

    не проявляють кумулятивного ефекту, що є перевагою за їхнього застосування.


    Рис. 3. Вплив фітоботика на сальмонельоз


    Рослина Маклея Серцеподібна (Macleaya cordata Will) є сировиною для виробництва унікального природного продукту Сангровіт (Sangrovit®). Вміст бісульфатів алкалоїдів сангвінарину і хелеритрину в маклеї роблять продукт Сангровіт дуже ефективним.

    Кормову добавку Сангровіт було розроблено в 1990 році у Віденському університеті в рамках проєкту ЄС професором Лайбетседером і доктором К. Нойфельдом. Антимікробну дію препарату досліджено методом серійних розведень у рідкому живильному середовищі. Доведено, що сангвінарин (діюча речовина препарату) має широкий спектр антимікробної активності: затримує розвиток грам-позитивних (зокрема, антибіотикостійких) і грам-негативних бактерій (Staphylococcus, Streptococcus, Enterococcus, Shigella, Escherichia, Salmonella, Proteus,Acinetobacter тощо), патогенних грибів роду Microsporum,

    Trichophyton, Nocardia, Aspergillus, дріжджоподібних грибів роду Candida. Сангровіт підвищує активність травних і тканинних ферментів, покращує проникність через клітинні мембрани іонів Na+ і К+, сприяє нормалізації процесівтравлення і засвоєнню поживних речовин корму та підвищенню природної резистентності організму (рис. 2–4).

    Ефективний фітобіотик Сангровіт вже 20 років виробляє німецька компанія «Фітобіотикс» (Phytobiotics). Основною метою розроблення цього препарату є скорочення застосування антибіотиків під час вирощування поголів’я тварин і птиці. В Україні представлено два продукти: Сангровіт Екстра для комбікормів і Сангровіт ВС для випоювання через воду. Це натуральні смакові кормові добавки, що підвищують апетит. Активна субстанція: ізохінолінові алкалоїди. Гіркі речовини, що містяться в цій добавці, позитивно впливають на споживання корму і загалом на травну систему тварини.

    Сангровіт Екстра додають: бройлерам — 60–150 г/т корму; курям-несучкам, батьківському стаду — 60–150 г/т корму; індикам Р1-Р3 — 75–150 г/т корму; індикам на відгодівлі — P4-P6 60–150 г/т корму.

    Загальна рекомендована доза Сангровіт ВС: через воду — 15–150 г/т; через корм — 15–100 г/т. У питну воду додають: бройлерам — 50–100 г/1000 л; курям-несучкам, батьківському стаду — 50–100 г/1000 л; індикам 50–100 г/1000 л.

    Добробут птиці та зниження ризиків розвитку вторинних інфекцій залежать від здоров’я кишківника, а особливо від його цілісності, збереження якої допоможе досягти високої засвоюваності поживних речовин, нормальної перетравності та підвищення ефективності корму. Завдяки правильним стратегіям годівлі та введенню в раціон ІА і ферментів можна поліпшити засвоюваність. У результаті

    ви отримаєте підвищення ефективності годівлі, продуктивності й прибутковості вашого господарства.


    Інформацію надала компанія «АгроПлюсІнвест»

    за матеріалами доктора Тобіаса Штейнера, Phytobiotics

    Futterzusatzstoffe GmbH, Німеччина


     








     




















    З усіх додаткових питань, по проведеним дослідам просимо Вас звертатися до фахівців «АгроПлюсІнвест».





    Схожі новини
  • Фітобіотик нового покоління
  • Ефективність відгодівлі
  • Зв'язок між цілісністю кишечника, перетравністю корму та продуктивністю птиці
  • Високі концентрації аміаку негативно впливають на імунну систему птиці
  • Полегшити процес відлучення можна з допомогою живих спорових культур

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Фітобіотик з протизапальною дією для птиці (бройлерів, качок, індиків)


Фітобіотик з протизапальною дією для птиці (бройлерів, качок, індиків)

 Як досягти високої рентабельності й стабільності у птахівництві — питання, яке турбує багатьох фахівців галузі. Одним із рішень є ефективне перетворення кормів у тваринний білок, але ефективність корму навряд чи дасть змогу достеменно змінити ситуацію, бо тут слід зважати на засвоюваність корму та цілісність травного тракту. Основне завдання господаря — зберегти цілісність і здоров’я кишківника птиці, бо від цього залежить хороша перетравність, конверсія корму і здоров’я тварин та птиці загалом (рис. 1).











Стрес, патогени й токсини можуть спричиняти порушення цілісності кишківника. Крім того, ще одним антигеном є і сам корм, який викликає низьке, але постійне навантаження на кишківник. Ріст небажаних кишкових мікробів часто спричинений поганою перетравністю, адже неперетравлені кормові компоненти є їх елементом живлення. Метаболіти кишкової мікробної ферментації, такі як біогенні аміни та аміак, являють собою проблему для організму через їх токсичність. Відповідно, зниження засвоюваності є передвісником кишкових розладів.


Рис. 1. Цілісність кишківника впливає на перетравність, продуктивність та засвоюваність


Рис. 2. Вплив фітобіотика на адсорбцію амінокислот


Існує тісний взаємозв’язок між цілісністю кишківника, травленням і продуктивністю птиці. Засвоюваність можна оптимізувати за допомогою різних чинників: навколишнє середовище (температура, вентиляція), здоров’я (дезінфекція, вакцинація, біозахист), кормовий менеджмент (сировина, фізична форма, програма годівлі).






Підвищення засвоюваності поживних речовин у раціонах птиці

Засвоюваність кормових інгредієнтів рослинного походження обмежена наявністю з’єднань, для яких птиця не має відповідних ендогенних ферментів. Ці з’єднання передусім містять некрохмалисті полісахариди (НПС) та фітинову кислоту. Використання ферментів, що розкладають НПС (наприклад, ксиланаза, β-глюканаза) і фітазу, рекомендують як стандартну практику підвищення доступності поживних речовин. Ефективність кормових ферментів залежить від концентрації їх цільових субстратів в раціоні. Таким чином, використання кормових ферментів є субстрат-залежною стратегією.

Існує ще варіант підвищення засвоюваності поживних речовин, який не залежить від конкретного субстрату. Якість травлення часто знижується через кишкові порушення, такі як незбалансована мікробіота і запальні процеси, що знижує ефективність годівлі й збільшує ризик розвитку вторинних інфекцій. Ізохінолінові алкалоїди (ІА) рослинного походження допомагають підтримувати споживання корму, засвоюваність і продуктивність птиці. Як потужні профілактичні засоби та альтернатива «кормовим» антибіотикам успішно можна використовувати алкалоїди сангвінарин і хелеритрин, які містяться в рослині Маклея Серцеподібна або Маклея Дрібноплідна. Ці природні речовини мають широкий спектр антимікробної дії(зокрема, щодо антибіотикорезистентних штамів бактерій і патогенних грибів), вираженої імуностимулювальною дією, і сприяють відновленню нормальної мікрофлори кишківника після стресу та дисбактеріозу. На відміну від традиційних антибіотиків сангвінарин і хелеритрин

не проявляють кумулятивного ефекту, що є перевагою за їхнього застосування.


Рис. 3. Вплив фітоботика на сальмонельоз


Рослина Маклея Серцеподібна (Macleaya cordata Will) є сировиною для виробництва унікального природного продукту Сангровіт (Sangrovit®). Вміст бісульфатів алкалоїдів сангвінарину і хелеритрину в маклеї роблять продукт Сангровіт дуже ефективним.

Кормову добавку Сангровіт було розроблено в 1990 році у Віденському університеті в рамках проєкту ЄС професором Лайбетседером і доктором К. Нойфельдом. Антимікробну дію препарату досліджено методом серійних розведень у рідкому живильному середовищі. Доведено, що сангвінарин (діюча речовина препарату) має широкий спектр антимікробної активності: затримує розвиток грам-позитивних (зокрема, антибіотикостійких) і грам-негативних бактерій (Staphylococcus, Streptococcus, Enterococcus, Shigella, Escherichia, Salmonella, Proteus,Acinetobacter тощо), патогенних грибів роду Microsporum,

Trichophyton, Nocardia, Aspergillus, дріжджоподібних грибів роду Candida. Сангровіт підвищує активність травних і тканинних ферментів, покращує проникність через клітинні мембрани іонів Na+ і К+, сприяє нормалізації процесівтравлення і засвоєнню поживних речовин корму та підвищенню природної резистентності організму (рис. 2–4).

Ефективний фітобіотик Сангровіт вже 20 років виробляє німецька компанія «Фітобіотикс» (Phytobiotics). Основною метою розроблення цього препарату є скорочення застосування антибіотиків під час вирощування поголів’я тварин і птиці. В Україні представлено два продукти: Сангровіт Екстра для комбікормів і Сангровіт ВС для випоювання через воду. Це натуральні смакові кормові добавки, що підвищують апетит. Активна субстанція: ізохінолінові алкалоїди. Гіркі речовини, що містяться в цій добавці, позитивно впливають на споживання корму і загалом на травну систему тварини.

Сангровіт Екстра додають: бройлерам — 60–150 г/т корму; курям-несучкам, батьківському стаду — 60–150 г/т корму; індикам Р1-Р3 — 75–150 г/т корму; індикам на відгодівлі — P4-P6 60–150 г/т корму.

Загальна рекомендована доза Сангровіт ВС: через воду — 15–150 г/т; через корм — 15–100 г/т. У питну воду додають: бройлерам — 50–100 г/1000 л; курям-несучкам, батьківському стаду — 50–100 г/1000 л; індикам 50–100 г/1000 л.

Добробут птиці та зниження ризиків розвитку вторинних інфекцій залежать від здоров’я кишківника, а особливо від його цілісності, збереження якої допоможе досягти високої засвоюваності поживних речовин, нормальної перетравності та підвищення ефективності корму. Завдяки правильним стратегіям годівлі та введенню в раціон ІА і ферментів можна поліпшити засвоюваність. У результаті

ви отримаєте підвищення ефективності годівлі, продуктивності й прибутковості вашого господарства.


Інформацію надала компанія «АгроПлюсІнвест»

за матеріалами доктора Тобіаса Штейнера, Phytobiotics

Futterzusatzstoffe GmbH, Німеччина


 








 




















З усіх додаткових питань, по проведеним дослідам просимо Вас звертатися до фахівців «АгроПлюсІнвест».





Схожі новини
  • Фітобіотик нового покоління
  • Ефективність відгодівлі
  • Зв'язок між цілісністю кишечника, перетравністю корму та продуктивністю птиці
  • Високі концентрації аміаку негативно впливають на імунну систему птиці
  • Полегшити процес відлучення можна з допомогою живих спорових культур

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.