Аграрний тиждень. Україна
» » Україна займає останнє місце в Європі за споживанням сиру
» » Україна займає останнє місце в Європі за споживанням сиру

    Україна займає останнє місце в Європі за споживанням сиру


    Україна займає останнє місце в Європі за споживанням сиру

    У середньому кожен українець споживає 4,66 кг сиру на рік. Таким чином, споживання цього продукту в Україні вчетверо менше, ніж у країнах ЄС.

    Загалом, за обсягами вживання сиру на душу населення наша країна займає останнє місце в Європі. Так, у ЄС в середньому одна людина з’їдає 18,3 кг сиру на рік. Показник споживання на душу населення у США складає 17,48 кг, у Австралії – 11,78 кг, а в Канаді 14,41 кг. Про такі показники повідомила Ірина Гарслян, директорка зі стратегічного розвитку компанії Nielsen в Україні та Білорусі.

    Попри таку статистику, обсяги споживання сиру в Україні поступово зростають. Утім, висхідна тенденція сприяє збільшенню імпорту молочної продукції, оскільки українські виробники не можуть повністю задовольнити попит. До того ж часто закордонні сири дешевші, ніж українські. Лідерами з постачання сиру на ринок України є Польща, Німеччина та Франція.

    Ще один тренд на ринку молочних продуктів України – зростання популярності безлактозних продуктів та рослинних замінників молока та сиру. Асортимент таких продуктів постійно розширюється.

    ІЦ УАК за матеріалами agroreview

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Виробництво твердого сиру в Україні скорочується
  • У Європі росте попит на органіку
  • Зовнішньоторговельне сальдо молочної продукції скоротилось на 14%
  • Молочна галузь помалу розвивається
  • Експерт каже, що Україна збільшуватиме імпорт сирів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Україна займає останнє місце в Європі за споживанням сиру


Україна займає останнє місце в Європі за споживанням сиру

У середньому кожен українець споживає 4,66 кг сиру на рік. Таким чином, споживання цього продукту в Україні вчетверо менше, ніж у країнах ЄС.

Загалом, за обсягами вживання сиру на душу населення наша країна займає останнє місце в Європі. Так, у ЄС в середньому одна людина з’їдає 18,3 кг сиру на рік. Показник споживання на душу населення у США складає 17,48 кг, у Австралії – 11,78 кг, а в Канаді 14,41 кг. Про такі показники повідомила Ірина Гарслян, директорка зі стратегічного розвитку компанії Nielsen в Україні та Білорусі.

Попри таку статистику, обсяги споживання сиру в Україні поступово зростають. Утім, висхідна тенденція сприяє збільшенню імпорту молочної продукції, оскільки українські виробники не можуть повністю задовольнити попит. До того ж часто закордонні сири дешевші, ніж українські. Лідерами з постачання сиру на ринок України є Польща, Німеччина та Франція.

Ще один тренд на ринку молочних продуктів України – зростання популярності безлактозних продуктів та рослинних замінників молока та сиру. Асортимент таких продуктів постійно розширюється.

ІЦ УАК за матеріалами agroreview

agroconf.org





Схожі новини
  • Виробництво твердого сиру в Україні скорочується
  • У Європі росте попит на органіку
  • Зовнішньоторговельне сальдо молочної продукції скоротилось на 14%
  • Молочна галузь помалу розвивається
  • Експерт каже, що Україна збільшуватиме імпорт сирів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.