Аграрний тиждень. Україна
» » Внутрішній органічний ринок України у 2020 році зріс на 3%
» » Внутрішній органічний ринок України у 2020 році зріс на 3%

    Внутрішній органічний ринок України у 2020 році зріс на 3%


    Внутрішній органічний ринок України у 2020 році зріс на 3%
    Внутрішній органічний ринок України за результатами 2020 року сягнув позначки 25,1 млн доларів США. Мова йде тільки про органічні продукти харчування власного виробництва без врахування імпортованої продукції.

    На першому місці за рівнем споживання вже не перший рік впевнено тримається молочна продукція. Вона складає майже 65% усього обсягу споживання органічної продукції. Найбільший попит на молоко та вершкове масло.

    Друге місце за рівнем споживання (18%) посідають круп’яні та зернові вироби, борошно і насіння. Найбільший попит у цій категорії на пластівці та крупи.

    У 2020 році суттєво зросло споживання органічних яєць та олійних виробів. Натомість зменшилось споживання овочів та фруктів, консервованих продуктів та морозива.

    Лідерами за зростанням стали прянощі й спеції та яйця: їх споживання збільшилось у 6,5 разів та майже в 3,5 рази, відповідно.

    Попри незначне зростання ринку, в Україні залишається найнижчий в Європі рівень споживання органічної продукції на душу населення. Для продукції власного виробництва цей показник складає близько 50 євроцентів. Середній показник споживання органічної продукції на душу населення в ЄС сягає 84 євро на рік. Звісно, є країни, де споживають не набагато більше за українців: Словаччина – 1 євро, Румунія та Португалія – 2 євро, Угорщина – 3 євро на душу населення на рік.

    Нагадаємо, що світовий ринок органічної продукції за результатами 2019 року сягнув 106 млрд доларів США.

    ІЦ УАК за матеріалами organicinfo

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Коронакриза активізувала попит на органічні продукти
  • Українці споживають цитрусові та екзотичні фрукти більше, ніж місцеві яблука
  • У Європі росте попит на органіку
  • Українці почали їсти більше м’яса, ніж ковбасних виробів
  • Найбільший обсяг виробництва круп в Україні досягає 415 тис. тонн на рік

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Внутрішній органічний ринок України у 2020 році зріс на 3%


Внутрішній органічний ринок України у 2020 році зріс на 3%
Внутрішній органічний ринок України за результатами 2020 року сягнув позначки 25,1 млн доларів США. Мова йде тільки про органічні продукти харчування власного виробництва без врахування імпортованої продукції.

На першому місці за рівнем споживання вже не перший рік впевнено тримається молочна продукція. Вона складає майже 65% усього обсягу споживання органічної продукції. Найбільший попит на молоко та вершкове масло.

Друге місце за рівнем споживання (18%) посідають круп’яні та зернові вироби, борошно і насіння. Найбільший попит у цій категорії на пластівці та крупи.

У 2020 році суттєво зросло споживання органічних яєць та олійних виробів. Натомість зменшилось споживання овочів та фруктів, консервованих продуктів та морозива.

Лідерами за зростанням стали прянощі й спеції та яйця: їх споживання збільшилось у 6,5 разів та майже в 3,5 рази, відповідно.

Попри незначне зростання ринку, в Україні залишається найнижчий в Європі рівень споживання органічної продукції на душу населення. Для продукції власного виробництва цей показник складає близько 50 євроцентів. Середній показник споживання органічної продукції на душу населення в ЄС сягає 84 євро на рік. Звісно, є країни, де споживають не набагато більше за українців: Словаччина – 1 євро, Румунія та Португалія – 2 євро, Угорщина – 3 євро на душу населення на рік.

Нагадаємо, що світовий ринок органічної продукції за результатами 2019 року сягнув 106 млрд доларів США.

ІЦ УАК за матеріалами organicinfo

agroconf.org





Схожі новини
  • Коронакриза активізувала попит на органічні продукти
  • Українці споживають цитрусові та екзотичні фрукти більше, ніж місцеві яблука
  • У Європі росте попит на органіку
  • Українці почали їсти більше м’яса, ніж ковбасних виробів
  • Найбільший обсяг виробництва круп в Україні досягає 415 тис. тонн на рік

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.