Найменший обсяг виробництва круп'яних виробів в Україні протягом десятиріччя становив близько 262 тис. тонн, а найбільший - 415 тис. тонн на рік. Про це сказав голова наглядової ради ТОВ «ЕМ Україна» Володимир Гулавський на конференції «Нішеві культури: нові можливості АПК України» у п'ятницю в Києві. «Діапазон зміни обсягів виробництва і споживання становить близько 140 - 150 тис. тонн. Так, в останнє десятиліття найменший обсяг виробництва круп'яних виробів в Україні становив близько 262 тис.тонн, а найбільший - 415 тис. тонн на рік», - зазначив експерт. На його думку, незважаючи на те, що протягом двох останніх сезонів в Україні відзначається зниження обсягів виробництва і споживання круп'яних виробів, у найближчі роки слід очікувати зростання цих показників. У числі передумов для зростання обсягів споживання даної продукції в Україні, Гулавскій назвав традиційно високу частку круп'яних виробів в раціоні харчування населення, збільшення обсягів виробництва продуктів дитячого харчування, до складу яких входять крупи, а також використання круп у виробництві іншої продукції харчопрому. За даними промовця, експорт круп стабільно зростає - торік він становив близько 55 тис. тонн. Однак у можливостях України цей обсяг збільшити ще, як мінімум, учетверо, вважає він.