Аграрний тиждень. Україна
» » Надходження молока на перероблення скорочується
» » Надходження молока на перероблення скорочується

    Надходження молока на перероблення скорочується


    Надходження молока на перероблення скорочується

    Перехід від старих до нових запасів кормів, а також негативний погодний фактор в липні та на початку серпня привели до зниження надоїв і пропозиції сировини на переробку в Україні.

    Виробничі показники цього року помітно просіли в порівнянні з минулим роком, що спровокувало в серпні більш різке порівняно з очікуваннями подорожчання закупівельної вартості сирого молока.

    Виробництво молока сільськогосподарськими підприємствами протягом семи місяців тримається на більш-менш стабільному рівні (-1,1%), але показник липень 2020 / липень 2021 дуже насторожує – падіння майже на 5%. З огляду на, що поголів’я в категорії не змінилося, причиною можна вважати якість фуражу і погодний фактор.

    Зростання закупівельних цін молока сировини і нові запаси кормів однозначно «розправлять крила» виробникам молока, але переробники стають все більш затиснутими в цінові кліщі. Раніше в літній період виробники свіжих молокопродуктів і сирів традиційно заробляли, користуючись сезонним зниженням закупівельних цін. Але в 2021 році ситуація помітно погіршилася: взимку рентабельність в більшості випадків йшла в мінус, а влітку відігратися не вдалося через стабільні ціни на сировину.

    В результаті обсяги переробки для виробництва свіжих молочних продуктів були зменшені за рахунок скорочення літніх акцій практично у всіх ключових операторів ринку. Тепер, щоб залишатися в плюсі ​​на тлі сезонної інфляції по сировині, переробники змушені оперативно змінювати оптові відпускні ціни на продукцію. І на перший план виходять гнучкість переговорів з мережами з приводу їх обмежень і здатність споживача реагувати на постійне подорожчання продукції на полиці.

    ІЦ УАК за матеріалами infagro

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Зростання виробництва свіжих молокопродуктів припинилося
  • Ціни на молоко різко виросли. Експерт назвав ТОП-3 фактори
  • Виробники молока наполягають на перегляді цін сировини
  • За січень-серпень 2019 р. виробництво молока в Україні скоротилось на 3,5%
  • Надходження молока

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Надходження молока на перероблення скорочується


Надходження молока на перероблення скорочується

Перехід від старих до нових запасів кормів, а також негативний погодний фактор в липні та на початку серпня привели до зниження надоїв і пропозиції сировини на переробку в Україні.

Виробничі показники цього року помітно просіли в порівнянні з минулим роком, що спровокувало в серпні більш різке порівняно з очікуваннями подорожчання закупівельної вартості сирого молока.

Виробництво молока сільськогосподарськими підприємствами протягом семи місяців тримається на більш-менш стабільному рівні (-1,1%), але показник липень 2020 / липень 2021 дуже насторожує – падіння майже на 5%. З огляду на, що поголів’я в категорії не змінилося, причиною можна вважати якість фуражу і погодний фактор.

Зростання закупівельних цін молока сировини і нові запаси кормів однозначно «розправлять крила» виробникам молока, але переробники стають все більш затиснутими в цінові кліщі. Раніше в літній період виробники свіжих молокопродуктів і сирів традиційно заробляли, користуючись сезонним зниженням закупівельних цін. Але в 2021 році ситуація помітно погіршилася: взимку рентабельність в більшості випадків йшла в мінус, а влітку відігратися не вдалося через стабільні ціни на сировину.

В результаті обсяги переробки для виробництва свіжих молочних продуктів були зменшені за рахунок скорочення літніх акцій практично у всіх ключових операторів ринку. Тепер, щоб залишатися в плюсі ​​на тлі сезонної інфляції по сировині, переробники змушені оперативно змінювати оптові відпускні ціни на продукцію. І на перший план виходять гнучкість переговорів з мережами з приводу їх обмежень і здатність споживача реагувати на постійне подорожчання продукції на полиці.

ІЦ УАК за матеріалами infagro

agroconf.org





Схожі новини
  • Зростання виробництва свіжих молокопродуктів припинилося
  • Ціни на молоко різко виросли. Експерт назвав ТОП-3 фактори
  • Виробники молока наполягають на перегляді цін сировини
  • За січень-серпень 2019 р. виробництво молока в Україні скоротилось на 3,5%
  • Надходження молока

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.