Аграрний тиждень. Україна
» » Готуємо зі свинини – ростимо щасливу та здорову дитину!
» » Готуємо зі свинини – ростимо щасливу та здорову дитину!

    Готуємо зі свинини – ростимо щасливу та здорову дитину!


    Далеко не всі знають, що до складу свинини входить безліч корисних речовин, що безпосередньо впливають на розвиток головного мозку, а також сприяють росту дитини

    Свинина є важливим продуктом не тільки для дорослих, але і для дітей. З неї можна готувати найрізноманітніші страви в поєднанні з іншими продуктами харчування, крупами і овочами.

    Чому свинина – це корисно для дітей?



    З нежирної свинини отримуємо корисні білки та амінокислоти –це повноцінний ріст дитини.



    Свиняче м'ясо є джерелом усіх вітамінів групи В –це розвиток нервової системи; покращення імунних функцій; запобігання анемії та ін.



    Свинина багата магнієм, калієм, міддю і кальцієм, що позитивно позначається на інтелектуальній діяльності, роботі серця, стані кісток і кровотворенні.



    Залізо, йод, цинк та арахідонова кислота, котрі є у свинині –стимулюють процеси регенерації та запобігають стресові.



    Серед жирів, які присутні у свинині, особливо багато олеїнової і лінолевої кислот - входять до складу клітинних мембран та необхідні для нормальної життєдіяльності.

    Окрім того, що свинина засвоюється не гірше будь-якого іншого м'яса і володіє приємним смаком, вона відрізняється наступними особливостями:



    Свиняче м'ясо містить більше вітамінів, що належать до групи В, ніж яловичина.



    Свиняча вирізка містить більше білка, ніж куряче м'ясо, яловичина і індичатина.



    З-за меншого вмісту сполучної тканини готується такий вид м'яса швидше, а розжовується зварена або тушкована свинина легше.



    Завдяки жировим прошаркам при запіканні свиняче м'ясо залишається соковитим.

    Педіатри дозволяють малюкам вводити прикорм з свинячого м’яса у 8 -10 місяців, в залежності від типу вигодовування дитини. Коли ж прийшов час знайомитися з цим видом м’яса, необхідно вибирати нежирну частину та обов’язково приготувати у вигляді пюре.

    З великою відповідальністю обирайте м’ясо для дитячого харчування, краще надати перевагу перевіреному, сертифікованому та правильно запакованому продукту. Якщо ж, ви купуєте свинину у приватника, обов’язково попросіть продавця показати документ, який підтверджує, що м’ясо пройшло санітарний контроль, ще одним підтвердженням слугує штамп на туші.

    Джерело: Pigua.info





    Схожі новини
  • 5 шокуючих фактів: свинина для здоров’я, краси і сили!
  • Споживання свинини в Україні зростає, наближуючись до докризового
  • Квоти на поставки свинини з ЄС вичерпані на 91%
  • Українці їдять замало свинини
  • У канадській свинині виявили сальмонелу

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Готуємо зі свинини – ростимо щасливу та здорову дитину!


Далеко не всі знають, що до складу свинини входить безліч корисних речовин, що безпосередньо впливають на розвиток головного мозку, а також сприяють росту дитини

Свинина є важливим продуктом не тільки для дорослих, але і для дітей. З неї можна готувати найрізноманітніші страви в поєднанні з іншими продуктами харчування, крупами і овочами.

Чому свинина – це корисно для дітей?



З нежирної свинини отримуємо корисні білки та амінокислоти –це повноцінний ріст дитини.



Свиняче м'ясо є джерелом усіх вітамінів групи В –це розвиток нервової системи; покращення імунних функцій; запобігання анемії та ін.



Свинина багата магнієм, калієм, міддю і кальцієм, що позитивно позначається на інтелектуальній діяльності, роботі серця, стані кісток і кровотворенні.



Залізо, йод, цинк та арахідонова кислота, котрі є у свинині –стимулюють процеси регенерації та запобігають стресові.



Серед жирів, які присутні у свинині, особливо багато олеїнової і лінолевої кислот - входять до складу клітинних мембран та необхідні для нормальної життєдіяльності.

Окрім того, що свинина засвоюється не гірше будь-якого іншого м'яса і володіє приємним смаком, вона відрізняється наступними особливостями:



Свиняче м'ясо містить більше вітамінів, що належать до групи В, ніж яловичина.



Свиняча вирізка містить більше білка, ніж куряче м'ясо, яловичина і індичатина.



З-за меншого вмісту сполучної тканини готується такий вид м'яса швидше, а розжовується зварена або тушкована свинина легше.



Завдяки жировим прошаркам при запіканні свиняче м'ясо залишається соковитим.

Педіатри дозволяють малюкам вводити прикорм з свинячого м’яса у 8 -10 місяців, в залежності від типу вигодовування дитини. Коли ж прийшов час знайомитися з цим видом м’яса, необхідно вибирати нежирну частину та обов’язково приготувати у вигляді пюре.

З великою відповідальністю обирайте м’ясо для дитячого харчування, краще надати перевагу перевіреному, сертифікованому та правильно запакованому продукту. Якщо ж, ви купуєте свинину у приватника, обов’язково попросіть продавця показати документ, який підтверджує, що м’ясо пройшло санітарний контроль, ще одним підтвердженням слугує штамп на туші.

Джерело: Pigua.info





Схожі новини
  • 5 шокуючих фактів: свинина для здоров’я, краси і сили!
  • Споживання свинини в Україні зростає, наближуючись до докризового
  • Квоти на поставки свинини з ЄС вичерпані на 91%
  • Українці їдять замало свинини
  • У канадській свинині виявили сальмонелу

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.