У 2021 році в Україні буде вироблено близько 70 тис. т. печериць, що на 20% перевищує показники 2017 року - 51,3 тис. т. Про це повідомив директор інформаційного грибного агентства УМДІС Максим Єнченко під час Міжнародної виставки-конференції «Дні українського грибівництва».
«У 2017 році на український ринок надійшло 203 тис. тонн компосту для вирощування печериць. У цьому році - 236 тис. Т. Зростання за чотири роки склав 16%. Але, крім збільшення кількості використаного компосту, на збільшення обсягів виробництва печериць вплинуло ще два фактора », - зазначає Максим Єнченко.
За його словами, в Україні істотно зросла частка компосту фази ІІІ в структурі виробництва: якщо в 2017 році це було 7% від загальної кількості використаного компосту, то в 2021-му його частка складе 37%, а в 2022 році - не менше 43% .
«Також збільшення виробництва гриба сприяє загальне підвищення якості компосту і навичок виробників. І в результаті - підвищення середньої врожайності », - розповідає Максим Єнченко.
У 2022 році, за його прогнозами, виробництво печериць в Україні очікується на рівні 71 тис. тонн.
ІЦ УАК за матеріалами agroportal
agroconf.org
Использование специальной техники для сельскохозяйственных задач позволяет повысить качество и сохранность сухих
Докладніше