Аграрний тиждень. Україна
» » Українське грибівництво: погляд у майбутнє
» » Українське грибівництво: погляд у майбутнє

    Українське грибівництво: погляд у майбутнє


    «За оцінкою Інформаційного грибного агентства УМДІС в 2017 році обсяг вирощених печериць склав близько 51,3 тисячі тонн. Це найпопулярніший культивований гриб серед українців. Виробництво гливи та інших екзотичних грибів значно менше - близько 4,9 тисячі тонн. Сьогодні Україна виробляє гриба більше, ніж всі колишні республіки СРСР разом узяті. Кількість шампіньйонних ферм перевищує 300, при цьому велика їх частина дуже маленькі, що виробляють всього п'ять-десять тонн гриба на місяць. Ринок печериці зростає. За минулий рік виробництво цього гриба в Україні збільшилася на 8%. Також зростає й інтерес українців до екзотики - таких грибів як глива, шиїтаке, ерінги», - повідомив директор ІА УМДІС Максим Єнченко під час Третьої Міжнародної конференції «Українське грибівництво: погляд у майбутнє». Захід відбувся 6-7 червня в Києві, зібравши близько 400 учасників з 20 країн: України, Білорусії, Росії, Молдови, Казахстану, Грузії, Угорщини, Румунії, Литви, Узбекистану, Польщі, Нідерландів, Німеччини, Франції, Італії , Великобританії, Ірландії, Сполучених Штатів, Туреччини, Китаю. Організатор - ІА УМДІС.

    На конференції одночасно працювало три локації. Це виставка, на якій зібралося рівно 50 компаній, серед яких виробники міцелію, компосту, покрівної суміші, обладнання, стелажів, тари і упаковки, послуг і сервісів. Це такі компанії як Greenyard, Amycel, Agro Projects, Hoving Holland, Dalsem Mushroom Projects, Lambert Sprawn, Christiaens Group та інші лідируючі компанії галузі.

    «Вранці півтора місяці тому мені та моїй асистентці написали дві компанії, що хочуть стенди у нас на виставці. Одна голландська - AEM, інша китайська - Guoxin. На той момент ми благополучно розпродали всі місця на виставці. Я сказав: «Гаразд, бери рулетку, поїхали в готель шукати вільне місце в залі». Що б ви думали, з того часу нас попросили організувати стенди ще вісім компаній, і я до сих пір не розумію, як вони всі вмістилися», - сміється директор Інформаційного агентства УМДІС Максим Єнченко.

    Дві інші локації - це два зали з доповідями. У першому говорили про технологію вирощування печериць і розвиток українського і світового грибівництва. Обговорювали роботизацію збору печериць, тенденції продажу грибів в Україні, Німеччині, Іспанії, Росії і Білорусії, питання когенерації та сучасного енергозабезпечення комплексів, методи мотивації співробітників, грибний бізнес в форматі B2C. В іншому залі йшлося про грибну екзотику. Виробник ерінги в Україні (дуже великі гриби, які можна знайти в «Сільпо» та інших супермаркетах) розповів, що для виробництва цих грибів необхідна лабораторія, повністю стерильна технологія, автоклав, ламінарна шафа і повний цикл від міцелію в пробірці до упаковки.

    Доповіді були п'ятьма мовами: російською, українською, англійською, польською та німецькою. Конференція стала наймасштабнішою з коли-небудь організованих Інформаційною грибною агенцією УМДІС.
    Директор ІА УМДІС Максим Єнченко ділиться: «На конференцію приїхала китайська делегація з шістнадцяти осіб - в основному виробники обладнання. На наступний день повезли їх на одну з шампіньйонних ферм. Були здивовані, що будівля не спеціально побудована, і устаткування не таке просунуте як у них. Питають: «А яка у вас врожайність?». Власниця ферми їм каже: «28-29 відсотків з метра квадратного». Дивимося, вони якось дивно реагують. Цікавимося у них: «А у вас яка врожайність?». Один з китайців так зніяковіло каже: «Розумієте, у нас будівлі спеціально спроектовані, побудовані з сендвіч-панелей, повний спектр обладнання. І врожайність 26 відсотків». За результатами опитування, яке ми проводили перед конференцією, середня врожайність українських господарств - 22 кілограми, при цьому багато господарств отримують середньорічну врожайність на рівні 28 кілограмів з метра квадратного. Українські грибоводи і технологи дуже талановиті»

     

    Прес-служба ІА УМДІС


     





    Схожі новини
  • За 9 місяців Україна експортувала 279 тонн грибів
  • Гриби подорожчають
  • Гриби подорожчали
  • Печериці стрімко подорожчали
  • Україна має величезний потенціал для вирощування грибів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Українське грибівництво: погляд у майбутнє


«За оцінкою Інформаційного грибного агентства УМДІС в 2017 році обсяг вирощених печериць склав близько 51,3 тисячі тонн. Це найпопулярніший культивований гриб серед українців. Виробництво гливи та інших екзотичних грибів значно менше - близько 4,9 тисячі тонн. Сьогодні Україна виробляє гриба більше, ніж всі колишні республіки СРСР разом узяті. Кількість шампіньйонних ферм перевищує 300, при цьому велика їх частина дуже маленькі, що виробляють всього п'ять-десять тонн гриба на місяць. Ринок печериці зростає. За минулий рік виробництво цього гриба в Україні збільшилася на 8%. Також зростає й інтерес українців до екзотики - таких грибів як глива, шиїтаке, ерінги», - повідомив директор ІА УМДІС Максим Єнченко під час Третьої Міжнародної конференції «Українське грибівництво: погляд у майбутнє». Захід відбувся 6-7 червня в Києві, зібравши близько 400 учасників з 20 країн: України, Білорусії, Росії, Молдови, Казахстану, Грузії, Угорщини, Румунії, Литви, Узбекистану, Польщі, Нідерландів, Німеччини, Франції, Італії , Великобританії, Ірландії, Сполучених Штатів, Туреччини, Китаю. Організатор - ІА УМДІС.

На конференції одночасно працювало три локації. Це виставка, на якій зібралося рівно 50 компаній, серед яких виробники міцелію, компосту, покрівної суміші, обладнання, стелажів, тари і упаковки, послуг і сервісів. Це такі компанії як Greenyard, Amycel, Agro Projects, Hoving Holland, Dalsem Mushroom Projects, Lambert Sprawn, Christiaens Group та інші лідируючі компанії галузі.

«Вранці півтора місяці тому мені та моїй асистентці написали дві компанії, що хочуть стенди у нас на виставці. Одна голландська - AEM, інша китайська - Guoxin. На той момент ми благополучно розпродали всі місця на виставці. Я сказав: «Гаразд, бери рулетку, поїхали в готель шукати вільне місце в залі». Що б ви думали, з того часу нас попросили організувати стенди ще вісім компаній, і я до сих пір не розумію, як вони всі вмістилися», - сміється директор Інформаційного агентства УМДІС Максим Єнченко.

Дві інші локації - це два зали з доповідями. У першому говорили про технологію вирощування печериць і розвиток українського і світового грибівництва. Обговорювали роботизацію збору печериць, тенденції продажу грибів в Україні, Німеччині, Іспанії, Росії і Білорусії, питання когенерації та сучасного енергозабезпечення комплексів, методи мотивації співробітників, грибний бізнес в форматі B2C. В іншому залі йшлося про грибну екзотику. Виробник ерінги в Україні (дуже великі гриби, які можна знайти в «Сільпо» та інших супермаркетах) розповів, що для виробництва цих грибів необхідна лабораторія, повністю стерильна технологія, автоклав, ламінарна шафа і повний цикл від міцелію в пробірці до упаковки.

Доповіді були п'ятьма мовами: російською, українською, англійською, польською та німецькою. Конференція стала наймасштабнішою з коли-небудь організованих Інформаційною грибною агенцією УМДІС.
Директор ІА УМДІС Максим Єнченко ділиться: «На конференцію приїхала китайська делегація з шістнадцяти осіб - в основному виробники обладнання. На наступний день повезли їх на одну з шампіньйонних ферм. Були здивовані, що будівля не спеціально побудована, і устаткування не таке просунуте як у них. Питають: «А яка у вас врожайність?». Власниця ферми їм каже: «28-29 відсотків з метра квадратного». Дивимося, вони якось дивно реагують. Цікавимося у них: «А у вас яка врожайність?». Один з китайців так зніяковіло каже: «Розумієте, у нас будівлі спеціально спроектовані, побудовані з сендвіч-панелей, повний спектр обладнання. І врожайність 26 відсотків». За результатами опитування, яке ми проводили перед конференцією, середня врожайність українських господарств - 22 кілограми, при цьому багато господарств отримують середньорічну врожайність на рівні 28 кілограмів з метра квадратного. Українські грибоводи і технологи дуже талановиті»

 

Прес-служба ІА УМДІС


 





Схожі новини
  • За 9 місяців Україна експортувала 279 тонн грибів
  • Гриби подорожчають
  • Гриби подорожчали
  • Печериці стрімко подорожчали
  • Україна має величезний потенціал для вирощування грибів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.