Аграрний тиждень. Україна
» » Романтична вечеря — легко, швидко та надзвичайно смачно
» » Романтична вечеря — легко, швидко та надзвичайно смачно

    Романтична вечеря — легко, швидко та надзвичайно смачно


    Щоб здивувати свою другу половинку смачною вечерею, можна не чекати свята чи особливого дня. Але чому б не скористатися можливістю та зробити особливим саме цей вечір у День усіх закоханих. Пропонуємо підбірку легких та швидких у приготуванні страв зі свинини, які займуть мінімум часу, але подарують максимум незабутніх емоцій та смакових відтінків!


    Медальйони зі свинини в бальзамічній глазурі


    Інгредієнти:

    600 грам свинячої вирізки

    4 смужки сирокопченої шинки або копченого бекону

    1/2 ч.л. солі

    1 ч.л. гранульованого часнику

    1/2 ч.л. чорного меленого перцю

    2 ст.л. рослинної олії

    Для глазурі:

    50 мл бальзамічного оцту

    50 мл води

    1 ч.л. з верхом не гострої гірчиці

    1/2 ч.л. меду

    Готуємо:

    1.Свинячу вирізку розріжте на 4 шматки. Кожен шматок загорніть по боках шинкою чи беконом та сколіть зубочисткою.

    2.На середньому вогні, у сковорідці з товстим дном, розігрійте олію. У невеликому посуді змішайте сіль, перець та гранульований часник. Занурте в суміш не загорнуті в шинку боки м'яса та викладіть на розігріту сковорідку.

    3.Смажте свинину з усіх боків до готовності, приблизно по хвилині з кожного боку. Не забувайте про боки, загорнуті в шинку. М'ясо перекладіть у невелику тарілку.

    4.Тим часом у невеликому посуді змішайте всі інгредієнти для глазурі. Уваріть до сиропної консистенції, весь час помішуйте.

    5.Зніміть сковорідку з глазур'ю з вогню. М'ясо поверніть в сковорідку та обмочіть з усіх сторін в глазурі.

    6.Подавайте одразу ж, щедро поливаючи глазур'ю.

    Свинина в духовці в білому соусі

    Інгредієнти:

    свинина — 1 кг;

    сметана — 400 гр;

    зелень — 1 пучок;

    часник — 5 зубчиків;

    спеції — сіль, перець.

    Готуємо:

    1.Помийте і поріжте м’ясо невеликими шматочками 3-4 см.

    2.Викладіть м’ясо в форму для випікання або пекарський рукав.

    3.Змішайте сметану зі спеціями і часником, перш подрібніть часник, все ретельно перемішайте.

    4.Залийте цим соусом м’ясо.

    5.Випікайте 45 хвилин при температурі 220 градусів.

    Свинина у сметанно-цибулевому соусі

    Інгредієнти:

    свиняча вирізка – 500 г;

    часник – 2 зуб.;

    цибуля – 1 шт.;

    сметана – 60 г;

    борошно – 1 ст. л.;

    вода – 120 мл;

    чебрець, сіль, перець.

    Готуємо:

    1.Свинину наріжте кубиками, цибулю — півкільцями, часник подрібніть.

    2.Обсмажте свинину до золотавої скоринки. Перекладіть у посуд для тушкування.

    3.Цибулю обсмажте на цій же сковороді, перекладіть до м'яса. Додайте спеції та перемішайте.

    4.Влийте воду і тушкуйте 40-50 хвилин до м'якості м'яса.

    5.Сметану з'єднайте з борошном, додайте до м'яса і перемішайте. Тушкуйте ще 5 хвилин.

    М’ясо по–французьки в духовці

    Інгредієнти:

    філе свинини — 800 гр;

    твердий сир – 200 гр;

    помідори — 3 шт;

    несолодкий йогурт або майонез;

    печериці — 200 гр;

    спеції — сіль, перець, базилік.

    Готуємо:

    1.Наріжте філе свинини поперек волокон.

    2.Додайте спеції і замаринуйте в йогурті або майонезі на 10 хв.

    3.Наріжте гриби тонкими скибочками, те ж саме виконайте з помідорами.

    4.Гриби і помідори не змішуйте, розподіліть на дві тарілки.

    5.Натріть сир на крупній тертці.

    6.Нагрійте духовку до 200 градусів.

    7.Викладіть на деко, змащене олією, шматочки м’яса.

    8.Зверху на скибочки свинини рівномірно розподіліть гриби, поверх грибів — помідори.

    9.Запікайте 30 хв.

    10.За 5 хвилин до готовності дістаньте деко і посипте сиром, запікайте ще 5-7 хвилин до золотистої скоринки.

    Ніжний свинячий ошийок

    Інгредієнти:

    скибочки свинячої шийки — 6 шт;

    сухі прованські трави — базилік, орегано, розмарин;

    сіль, перець — за смаком.

    Готуємо:

    1.Натріть скибочки ошийка сіллю і перцем, посипте травами і залишіть на 5 хв.

    2.Викладіть м’ясо на деко.

    3.Випікайте 25 хвилин при температурі 220 градусів.

    Джерело: Pigua.info





    Схожі новини
  • Чим нагодувати сім’ю на карантині?
  • ​Чоловікам на замітку: ТОП-3 варіанти сніданку в ліжко
  • У Криму м'ясна криза
  • Українська полуниця у столичних маркетах дорожча, ніж турецька
  • Таємниці ведмежої цибулі

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Романтична вечеря — легко, швидко та надзвичайно смачно


Щоб здивувати свою другу половинку смачною вечерею, можна не чекати свята чи особливого дня. Але чому б не скористатися можливістю та зробити особливим саме цей вечір у День усіх закоханих. Пропонуємо підбірку легких та швидких у приготуванні страв зі свинини, які займуть мінімум часу, але подарують максимум незабутніх емоцій та смакових відтінків!


Медальйони зі свинини в бальзамічній глазурі


Інгредієнти:

600 грам свинячої вирізки

4 смужки сирокопченої шинки або копченого бекону

1/2 ч.л. солі

1 ч.л. гранульованого часнику

1/2 ч.л. чорного меленого перцю

2 ст.л. рослинної олії

Для глазурі:

50 мл бальзамічного оцту

50 мл води

1 ч.л. з верхом не гострої гірчиці

1/2 ч.л. меду

Готуємо:

1.Свинячу вирізку розріжте на 4 шматки. Кожен шматок загорніть по боках шинкою чи беконом та сколіть зубочисткою.

2.На середньому вогні, у сковорідці з товстим дном, розігрійте олію. У невеликому посуді змішайте сіль, перець та гранульований часник. Занурте в суміш не загорнуті в шинку боки м'яса та викладіть на розігріту сковорідку.

3.Смажте свинину з усіх боків до готовності, приблизно по хвилині з кожного боку. Не забувайте про боки, загорнуті в шинку. М'ясо перекладіть у невелику тарілку.

4.Тим часом у невеликому посуді змішайте всі інгредієнти для глазурі. Уваріть до сиропної консистенції, весь час помішуйте.

5.Зніміть сковорідку з глазур'ю з вогню. М'ясо поверніть в сковорідку та обмочіть з усіх сторін в глазурі.

6.Подавайте одразу ж, щедро поливаючи глазур'ю.

Свинина в духовці в білому соусі

Інгредієнти:

свинина — 1 кг;

сметана — 400 гр;

зелень — 1 пучок;

часник — 5 зубчиків;

спеції — сіль, перець.

Готуємо:

1.Помийте і поріжте м’ясо невеликими шматочками 3-4 см.

2.Викладіть м’ясо в форму для випікання або пекарський рукав.

3.Змішайте сметану зі спеціями і часником, перш подрібніть часник, все ретельно перемішайте.

4.Залийте цим соусом м’ясо.

5.Випікайте 45 хвилин при температурі 220 градусів.

Свинина у сметанно-цибулевому соусі

Інгредієнти:

свиняча вирізка – 500 г;

часник – 2 зуб.;

цибуля – 1 шт.;

сметана – 60 г;

борошно – 1 ст. л.;

вода – 120 мл;

чебрець, сіль, перець.

Готуємо:

1.Свинину наріжте кубиками, цибулю — півкільцями, часник подрібніть.

2.Обсмажте свинину до золотавої скоринки. Перекладіть у посуд для тушкування.

3.Цибулю обсмажте на цій же сковороді, перекладіть до м'яса. Додайте спеції та перемішайте.

4.Влийте воду і тушкуйте 40-50 хвилин до м'якості м'яса.

5.Сметану з'єднайте з борошном, додайте до м'яса і перемішайте. Тушкуйте ще 5 хвилин.

М’ясо по–французьки в духовці

Інгредієнти:

філе свинини — 800 гр;

твердий сир – 200 гр;

помідори — 3 шт;

несолодкий йогурт або майонез;

печериці — 200 гр;

спеції — сіль, перець, базилік.

Готуємо:

1.Наріжте філе свинини поперек волокон.

2.Додайте спеції і замаринуйте в йогурті або майонезі на 10 хв.

3.Наріжте гриби тонкими скибочками, те ж саме виконайте з помідорами.

4.Гриби і помідори не змішуйте, розподіліть на дві тарілки.

5.Натріть сир на крупній тертці.

6.Нагрійте духовку до 200 градусів.

7.Викладіть на деко, змащене олією, шматочки м’яса.

8.Зверху на скибочки свинини рівномірно розподіліть гриби, поверх грибів — помідори.

9.Запікайте 30 хв.

10.За 5 хвилин до готовності дістаньте деко і посипте сиром, запікайте ще 5-7 хвилин до золотистої скоринки.

Ніжний свинячий ошийок

Інгредієнти:

скибочки свинячої шийки — 6 шт;

сухі прованські трави — базилік, орегано, розмарин;

сіль, перець — за смаком.

Готуємо:

1.Натріть скибочки ошийка сіллю і перцем, посипте травами і залишіть на 5 хв.

2.Викладіть м’ясо на деко.

3.Випікайте 25 хвилин при температурі 220 градусів.

Джерело: Pigua.info





Схожі новини
  • Чим нагодувати сім’ю на карантині?
  • ​Чоловікам на замітку: ТОП-3 варіанти сніданку в ліжко
  • У Криму м'ясна криза
  • Українська полуниця у столичних маркетах дорожча, ніж турецька
  • Таємниці ведмежої цибулі

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.