Аграрний тиждень. Україна
» » Клітковина: вплив на виробничі показники свиней
» » Клітковина: вплив на виробничі показники свиней

    Клітковина: вплив на виробничі показники свиней


    У годівлі свиней все частіше застосовують раціони з високим умістом клітковини, адже нові дослідження у цій сфері доводять, що правильний вибір її видів та рівнів дозволяє досягти корисного ефекту.

    Практично підтверджено, що раціони з високим умістом клітковини негативно впливають на середньодобові прирости поросят на дорощуванні та зменшують здатність свиней на відгодівлі нарощувати пісне м’ясо. Це спричинено погіршенням перетравності поживних речовин і засвоєння енергії. Проте для відлученців згодовування клітковини є корисними, адже вона покращує їхні виробничі показники за рахунок поліпшення здоров’я кишечника. Наприклад, інулін сприяє всмоктуванню глюкози в тонкому кишечнику поросят після відлучення та попереджає розлади шлунково-кишкового тракту (ШКТ). Відповідно, корм із кукурудзяними і пшеничними висівками покращують середньодобові прирости та коефіцієнт конверсії корму відлучених поросят через зміну мікрофлори кишечника.

    Детальніше про вплив згодовування клітковини на виробничі показники поросят і продуктивність свиноматок читайте у грудневому номері журналу «Прибуткове свинарство: воєнний дайджест», №6 (72).


    Джерело: Pigua.info





    Схожі новини
  • Відлучення: основні проблеми та їх рішення
  • «Ідеальний» профіль клітковини: новий підхід до годівлі свиней
  • Полегшити процес відлучення можна з допомогою живих спорових культур
  • Розвиток після відлучення: захист від токсинів
  • Мультифазова годівля поросят

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Клітковина: вплив на виробничі показники свиней


У годівлі свиней все частіше застосовують раціони з високим умістом клітковини, адже нові дослідження у цій сфері доводять, що правильний вибір її видів та рівнів дозволяє досягти корисного ефекту.

Практично підтверджено, що раціони з високим умістом клітковини негативно впливають на середньодобові прирости поросят на дорощуванні та зменшують здатність свиней на відгодівлі нарощувати пісне м’ясо. Це спричинено погіршенням перетравності поживних речовин і засвоєння енергії. Проте для відлученців згодовування клітковини є корисними, адже вона покращує їхні виробничі показники за рахунок поліпшення здоров’я кишечника. Наприклад, інулін сприяє всмоктуванню глюкози в тонкому кишечнику поросят після відлучення та попереджає розлади шлунково-кишкового тракту (ШКТ). Відповідно, корм із кукурудзяними і пшеничними висівками покращують середньодобові прирости та коефіцієнт конверсії корму відлучених поросят через зміну мікрофлори кишечника.

Детальніше про вплив згодовування клітковини на виробничі показники поросят і продуктивність свиноматок читайте у грудневому номері журналу «Прибуткове свинарство: воєнний дайджест», №6 (72).


Джерело: Pigua.info





Схожі новини
  • Відлучення: основні проблеми та їх рішення
  • «Ідеальний» профіль клітковини: новий підхід до годівлі свиней
  • Полегшити процес відлучення можна з допомогою живих спорових культур
  • Розвиток після відлучення: захист від токсинів
  • Мультифазова годівля поросят

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.