Про поступову реабілітацію вітчизняного свинарства заявила керівник аналітичного відділу Асоціації «Свинарі України» у ході конференції Meat Forum, що відбулася 6 вересня у м. Київ.
Подія об'єднала постачальників сировини, переробників та представників різних каналів збуту м'ясної продукції. Галузеві експерти та представники вітчизняної м'ясної галузі обговорили проблематику забезпечення м'ясопереробки сировиною та ключові проблеми подальшого розвитку.
«Підвищення інвестиційної привабливості свинарства формує передумови його відновлення, проте не відміняє циклічність її розвитку», — прокоментувала аналітик.
«Щоб витримати виклики майбутнього, виробники та переробники мають об'єднати зусилля. Одним з дієвих підходів для подолання майбутніх криз є тісна співпраця між свинарями та м'ясопереобкою для виходу з експортної ізоляції,» — додала пані Бондарська.