Аграрний тиждень. Україна
» » Порівняно з минулим місяцем обсяги виробництва зернових залишились без змін
» » Порівняно з минулим місяцем обсяги виробництва зернових залишились без змін

Порівняно з минулим місяцем обсяги виробництва зернових залишились без змін






Зросли обсяги споживання та торгівлі, а запаси скоротилися, але все ж очікується їх збільшення до історичного максимуму

ФАО залишила без змін прогноз світового виробництва зернових у 2023 році, який оцінюється у 2 819 млн тонн, що, як і раніше, на 0,9 відсоткb (26 млн тонн) більше валового виробництва минулого року.

Обсяг виробництва пшениці у світі в 2023 році прогнозується на рівні 785,1 млн тонн, що практично відповідає показнику минулого місяця, але на 2,2 відсоткb (18 млн тонн) нижче за минулорічний рівень. Переглянуто у бік зниження прогнози щодо Європейського союзу та Казахстану, де затяжні несприятливі погодні умови наприкінці сезону призвели до зниження врожаю порівняно з прогнозами. Це зниження прогнозів переважило підвищення прогнозів виробництва щодо Іраку та Сполучених Штатів Америки у зв’язку з очікуваними високими врожаями. На 2023 рік виробництво фуражного зерна у світі оцінюється на рівні 1 510 млн тонн і залишено без змін, що, як і раніше, на 2,7 відсоткb (38,8 млн тонн) більше за валове виробництво минулого року. Однак на рівні країн відзначається низка помітних змін. Головна переглянута позиція цього місяця відноситься до Китаю, де збільшення посівних площ порівняно з колишніми прогнозами дозволило підвищити прогноз урожаю на 4 млн тонн. Виходячи з опублікованих нещодавно офіційних даних, збільшено прогнози виробництва з більшості країн Західної Африки. Поряд із цим переглядом у бік підвищення були значною мірою переглянуті прогнози виробництва кукурудзи та сорго щодо Сполучених Штатів Америки у зв’язку із затяжними несприятливими погодними умовами, а також щодо Європейського союзу, де види на врожай кукурудзи були знижені у зв’язку із посушливими умовами у його східній частині.

Більш детально: https://www.fao.org





Схожі новини
  • Світове виробництво зернових у сезоні 2023-2024 років прогнозується на рекордному рівні 2021 року
  • Прогноз світової торгівлі зерновими на сезон 2022-2023 років передбачає скорочення її обсягів
  • Прогноз світової торгівлі зерновими на сезон 2022-2023 років знову переглянуто у бік зниження
  • Обсяг запасів зернових у світі у сезоні 2022–2023 років знижується: попередні прогнози вказують на зниження обсягів виробництва пшениць
  • На 2022–2023 сільгосп прогнозується зменшення виробництва, споживання, запасів зернових та обсягів торгівлі ними

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.