Аграрний тиждень. Україна
» » Мінагрополітики розробило проєкт Стратегії продовольчої безпеки України
» » Мінагрополітики розробило проєкт Стратегії продовольчої безпеки України

    Мінагрополітики розробило проєкт Стратегії продовольчої безпеки України






    Відповідно до тенденцій розвитку АПК України, в середньостроковій перспективі потенціал виробництва вітчизняної агропродукції може становити до 200 млн тонн, а зернових та олійних культур – до 150 млн тонн. Такі показники зазначені в розробленому Мінагрополітики проєкті Стратегії продовольчої безпеки України.

    «Досягнення вказаних показників може дозволити майже вдвічі збільшити обсяги експортних поставок української сільськогосподарської продукції та продуктів її переробки, готових продуктів харчування. Крім того, таке збільшення виробництва рослинницької продукції в Україні стимулюватиме розвиток галузі тваринництва та супутнє виробництво кормів та інших харчових продуктів (білків, спецжирів, глютену, молочної продукції, м’ясної продукції тощо)», – вказується в тексті документу.

    Ще одним перспективним напрямком просування продукції АПК на зовнішніх ринках автори Стратегії вважають виробництво «self-brand» – продукції для глобальних торговельних мереж та виробників продуктів харчування.

    Крім того, зазначається, що український АПК в короткостроковій перспективі може стати найпривабливішим інвестиційним «win-win» портфелем, який оцінюється в $57 млрд. При цьому найбільшими інвестиційними сегментами в міністерстві вважають:



    зелену енергію та логістику (біометан, іригаційні системи, елеватори, зелена аграрна логістика);



    виробництво готової продукції (фрукти, овочі та продукти їх переробки, молоко та молочна продукція, м’ясна продукція);



    виробництво техніки та ресурсів (засоби захисту рослин, азотні та комплексні добрива, сільськогосподарська техніка, насіння);



    глибоку переробку (олії та спецжири, білки, крохмаль та глютен).

    «Враховуючи такі перспективи, пріоритетними будуть програми розвитку виробничої, ринкової та логістичної, в тому числі й гідромеліоративної інфраструктури, проєкти з глибокої переробки сільськогосподарської продукції», – йдеться в документі.

    Повний текст проєкту Стратегії продовольчої безпеки України доступний за посиланням.

    https://www.apk-inform.com





    Схожі новини
  • Виробництво агропродукції в Україні зростає
  • До 2020 року українські аграрії збільшать сільгоспвиробництво на третину
  • В Україні майже на 10% зросли обсяги реалізації харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів
  • В Україні майже на 10% зросли обсяги реалізації харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів
  • Близько 90% харчової продукції, яку споживають українці, − вітчизняного виробництва

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Мінагрополітики розробило проєкт Стратегії продовольчої безпеки України






Відповідно до тенденцій розвитку АПК України, в середньостроковій перспективі потенціал виробництва вітчизняної агропродукції може становити до 200 млн тонн, а зернових та олійних культур – до 150 млн тонн. Такі показники зазначені в розробленому Мінагрополітики проєкті Стратегії продовольчої безпеки України.

«Досягнення вказаних показників може дозволити майже вдвічі збільшити обсяги експортних поставок української сільськогосподарської продукції та продуктів її переробки, готових продуктів харчування. Крім того, таке збільшення виробництва рослинницької продукції в Україні стимулюватиме розвиток галузі тваринництва та супутнє виробництво кормів та інших харчових продуктів (білків, спецжирів, глютену, молочної продукції, м’ясної продукції тощо)», – вказується в тексті документу.

Ще одним перспективним напрямком просування продукції АПК на зовнішніх ринках автори Стратегії вважають виробництво «self-brand» – продукції для глобальних торговельних мереж та виробників продуктів харчування.

Крім того, зазначається, що український АПК в короткостроковій перспективі може стати найпривабливішим інвестиційним «win-win» портфелем, який оцінюється в $57 млрд. При цьому найбільшими інвестиційними сегментами в міністерстві вважають:



зелену енергію та логістику (біометан, іригаційні системи, елеватори, зелена аграрна логістика);



виробництво готової продукції (фрукти, овочі та продукти їх переробки, молоко та молочна продукція, м’ясна продукція);



виробництво техніки та ресурсів (засоби захисту рослин, азотні та комплексні добрива, сільськогосподарська техніка, насіння);



глибоку переробку (олії та спецжири, білки, крохмаль та глютен).

«Враховуючи такі перспективи, пріоритетними будуть програми розвитку виробничої, ринкової та логістичної, в тому числі й гідромеліоративної інфраструктури, проєкти з глибокої переробки сільськогосподарської продукції», – йдеться в документі.

Повний текст проєкту Стратегії продовольчої безпеки України доступний за посиланням.

https://www.apk-inform.com





Схожі новини
  • Виробництво агропродукції в Україні зростає
  • До 2020 року українські аграрії збільшать сільгоспвиробництво на третину
  • В Україні майже на 10% зросли обсяги реалізації харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів
  • В Україні майже на 10% зросли обсяги реалізації харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів
  • Близько 90% харчової продукції, яку споживають українці, − вітчизняного виробництва

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.