Аграрний тиждень. Україна
» » ЯЄЧНИЙ БІЗНЕС – ВИГІДНА СПРАВА
» » ЯЄЧНИЙ БІЗНЕС – ВИГІДНА СПРАВА

    ЯЄЧНИЙ БІЗНЕС – ВИГІДНА СПРАВА


    Саме так вважають у селі Крушинка Васильківського району на Київщині, де нещодавно на базі птахофабрики «Україна» ввели в експлуатацію завод з переробки харчового яйця «Овостар», який входить до холдингу «Бориспіль Агро Трейд».

    Новий завод, випускаючи 6 видів яєчної продукції, здатний переробити 21 тис. яєць щогодини (із сепарацією білка та жовтка). За такий же час спроможний пастеризувати, гомогенізувати, ферментизувати та розлити 2 тис. л рідкого продукту. А також – методом горизонтального сушіння – щодоби виробляти 4 тис. кг яєчного порошку.

    КРУШИНЦІ ПОЩАСТИЛО… Наразі український ринок відчуває великий дефіцит продуктів яйцепереробки: його наповненість не перевищує 40% від загальної потреби. Закуповуючи меланж та яєчний порошок за кордоном, підприємства харчової промисловості не завжди задоволені ціною, якістю та термінами зберігання цих продуктів. Тож створення такого підприємства, як-то кажуть, під боком у столиці – крок, не лише закономірний, але й цілком передбачуваний. Адже регіон тривалий час є лідером з виробництва яйця в Україні, а для Київщини проблема переробки яйця набула надзвичайної актуальності.
    Пуск заводу – це не лише запровадження надсучасних технологій у птахівництві, а й вирішення нагальних соціальних проблем села. Насамперед ідеться про створення 50 нових робочих місць із середньою заробітною платнею 2,5 тис. грн.

    НАРОДЖЕННЯ НОВОЇ «ЯЄЧНОЇ ЗІРКИ». Виробництво максимально автоматизоване. «Ми дотримуємося європейських технологій, тому на виробництві взагалі мінімізовано контакт продукції з людьми, – роз'яснює директор «Овостару» Ігор Головня. – Вже сьогодні, після генеральної реконструкції, потужність нашого підприємства солідна: щороку ми можемо переробляти 150 млн. яєць, виробляючи 2290 т готової продукції, з яких 1400 т яєчного порошку, 90 т сухого і 200 т рідкого білка, 240 т сухого жовтка, а також 360 т рідких пастеризованих продуктів з яєць».
    «Компанія «Овостар» розпочала свою роботу ще 2002 р. на базі цеху яєчного порошку ВАТ «Птахофабрика «Україна», яке має 43-річну історію: його устаткування давно вичерпало свій ресурс і використовувалося для переробки надлишків яєчної продукції птахофабрики, – приєднується до розмови голова ради директорів компанії «Бориспіль Агро Трейд» Борис Бєліков. – Метою створення нового сучасного заводу було налагодження виробництва продуктів переробки курячого яйця як самостійного бізнесу. По-перше, саме цих продуктів сьогодні нагально потребує ринок. І, по-друге, таке виробництво має великі перспективи як на вітчизняному, так і на зовнішньому ринках».

    ДОПОМОГА ІНОЗЕМНИХ ПАРТНЕРІВ. Розпочали з реконструкції і перепланування існуючих приміщень, а також зведення нового цеху для сушіння порошку. На етапі монтажу устаткування бельгійської компанії «Овобел» замінили всі технологічні трубопроводи. Загальний розмір капіталовкладень у нове підприємство сягає $5 млн.
    Майбутня продукція заводу викликала неабияке зацікавлення вітчизняних споживачів. Це, насамперед, кондитери, пекарі, м'ясопереробники та виробники майонезів. Пояснення цьому вкрай просте: ТМ «Овостар» зуміла переконати своїх партнерів, що головне для заводу – якість продукції. Вона виробляється за високими технологічними стандартами та проходить жорсткий контроль якості на кількох етапах. Для отримання кінцевого продукту не використовуються ні добавки, ні консерванти. Сировина – свіже дієтичне яйце, якість якого контролюється на кількох технологічних сходинках, від виробництва повноцінних кормів до умов утримання курей-несучок.
    Вітчизняна харчова промисловість, складовою частиною якої є і птахофабрика «Україна» разом з новим заводом «Овостар», щороку набирає обертів. Тож яєчний бізнес, одним із головних напрямів якого може стати експорт продукції, дозволить галузі розвиватися швидкими темпами, може принести справді непогані дивіденди не лише заводу, але й усій країні.

    ПЛАНИ НА МАЙБУТНЄ. Цього року на «Овостарі» планують виробляти щомісяця не менш як 160 т сухих продуктів, а обсяги випуску рідких довести до 500 т на місяць. Серед завдань на перспективу – налагодження партнерських стосунків із найбільшими українськими виробниками майонезів та соусів, кондитерськими фабриками, м'ясокомбінатами, іншими споживачами. З амбітних планів – експорт продукції до країн близького зарубіжжя та Східної Європи.

    Довідка: група компаній «Бориспіль Агро Трейд» (вертикально інтегрований холдинг із 7 підприємств, куди входять, насамперед, ВАТ «Птахофабрика «Україна», ВАТ «Бориспільський експериментальний комбікормовий завод» та ТОВ «Овостар») – один із лідерів агропромислового комплексу України, що наступного року відзначить свій перший 10-річний ювілей. ТОВ «Бориспіль Агро Трейд» спеціалізується на вирощуванні зернових, виробництві комбікормів, тваринництві, вирощуванні ремонтного поголів'я курчат, виробництві яйця, а відтепер – і на його глибокій переробці та дистриб’юції. Основний принцип компанії – постійне забезпечення високого рівня якості своєї продукції на всіх етапах технологічного ланцюжка: від моменту обробки сировини до реалізації готової продукції.

    Оксана ЧИРВА





    Схожі новини
  • Олександр Бакуменко: «Виробництво збільшується за рахунок будівництва нових потужностей»
  • Просте яйце перетворити на золоте
  • Інвестують у порошок
  • Food Empire Holding запустила перший в Україні завод з виробництва MacCoffee
  • ХТО В ЄС БУДЕ ПЕРШИМ - ЯЙЦЕ ЧИ КУРКА?

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

ЯЄЧНИЙ БІЗНЕС – ВИГІДНА СПРАВА


Саме так вважають у селі Крушинка Васильківського району на Київщині, де нещодавно на базі птахофабрики «Україна» ввели в експлуатацію завод з переробки харчового яйця «Овостар», який входить до холдингу «Бориспіль Агро Трейд».

Новий завод, випускаючи 6 видів яєчної продукції, здатний переробити 21 тис. яєць щогодини (із сепарацією білка та жовтка). За такий же час спроможний пастеризувати, гомогенізувати, ферментизувати та розлити 2 тис. л рідкого продукту. А також – методом горизонтального сушіння – щодоби виробляти 4 тис. кг яєчного порошку.

КРУШИНЦІ ПОЩАСТИЛО… Наразі український ринок відчуває великий дефіцит продуктів яйцепереробки: його наповненість не перевищує 40% від загальної потреби. Закуповуючи меланж та яєчний порошок за кордоном, підприємства харчової промисловості не завжди задоволені ціною, якістю та термінами зберігання цих продуктів. Тож створення такого підприємства, як-то кажуть, під боком у столиці – крок, не лише закономірний, але й цілком передбачуваний. Адже регіон тривалий час є лідером з виробництва яйця в Україні, а для Київщини проблема переробки яйця набула надзвичайної актуальності.
Пуск заводу – це не лише запровадження надсучасних технологій у птахівництві, а й вирішення нагальних соціальних проблем села. Насамперед ідеться про створення 50 нових робочих місць із середньою заробітною платнею 2,5 тис. грн.

НАРОДЖЕННЯ НОВОЇ «ЯЄЧНОЇ ЗІРКИ». Виробництво максимально автоматизоване. «Ми дотримуємося європейських технологій, тому на виробництві взагалі мінімізовано контакт продукції з людьми, – роз'яснює директор «Овостару» Ігор Головня. – Вже сьогодні, після генеральної реконструкції, потужність нашого підприємства солідна: щороку ми можемо переробляти 150 млн. яєць, виробляючи 2290 т готової продукції, з яких 1400 т яєчного порошку, 90 т сухого і 200 т рідкого білка, 240 т сухого жовтка, а також 360 т рідких пастеризованих продуктів з яєць».
«Компанія «Овостар» розпочала свою роботу ще 2002 р. на базі цеху яєчного порошку ВАТ «Птахофабрика «Україна», яке має 43-річну історію: його устаткування давно вичерпало свій ресурс і використовувалося для переробки надлишків яєчної продукції птахофабрики, – приєднується до розмови голова ради директорів компанії «Бориспіль Агро Трейд» Борис Бєліков. – Метою створення нового сучасного заводу було налагодження виробництва продуктів переробки курячого яйця як самостійного бізнесу. По-перше, саме цих продуктів сьогодні нагально потребує ринок. І, по-друге, таке виробництво має великі перспективи як на вітчизняному, так і на зовнішньому ринках».

ДОПОМОГА ІНОЗЕМНИХ ПАРТНЕРІВ. Розпочали з реконструкції і перепланування існуючих приміщень, а також зведення нового цеху для сушіння порошку. На етапі монтажу устаткування бельгійської компанії «Овобел» замінили всі технологічні трубопроводи. Загальний розмір капіталовкладень у нове підприємство сягає $5 млн.
Майбутня продукція заводу викликала неабияке зацікавлення вітчизняних споживачів. Це, насамперед, кондитери, пекарі, м'ясопереробники та виробники майонезів. Пояснення цьому вкрай просте: ТМ «Овостар» зуміла переконати своїх партнерів, що головне для заводу – якість продукції. Вона виробляється за високими технологічними стандартами та проходить жорсткий контроль якості на кількох етапах. Для отримання кінцевого продукту не використовуються ні добавки, ні консерванти. Сировина – свіже дієтичне яйце, якість якого контролюється на кількох технологічних сходинках, від виробництва повноцінних кормів до умов утримання курей-несучок.
Вітчизняна харчова промисловість, складовою частиною якої є і птахофабрика «Україна» разом з новим заводом «Овостар», щороку набирає обертів. Тож яєчний бізнес, одним із головних напрямів якого може стати експорт продукції, дозволить галузі розвиватися швидкими темпами, може принести справді непогані дивіденди не лише заводу, але й усій країні.

ПЛАНИ НА МАЙБУТНЄ. Цього року на «Овостарі» планують виробляти щомісяця не менш як 160 т сухих продуктів, а обсяги випуску рідких довести до 500 т на місяць. Серед завдань на перспективу – налагодження партнерських стосунків із найбільшими українськими виробниками майонезів та соусів, кондитерськими фабриками, м'ясокомбінатами, іншими споживачами. З амбітних планів – експорт продукції до країн близького зарубіжжя та Східної Європи.

Довідка: група компаній «Бориспіль Агро Трейд» (вертикально інтегрований холдинг із 7 підприємств, куди входять, насамперед, ВАТ «Птахофабрика «Україна», ВАТ «Бориспільський експериментальний комбікормовий завод» та ТОВ «Овостар») – один із лідерів агропромислового комплексу України, що наступного року відзначить свій перший 10-річний ювілей. ТОВ «Бориспіль Агро Трейд» спеціалізується на вирощуванні зернових, виробництві комбікормів, тваринництві, вирощуванні ремонтного поголів'я курчат, виробництві яйця, а відтепер – і на його глибокій переробці та дистриб’юції. Основний принцип компанії – постійне забезпечення високого рівня якості своєї продукції на всіх етапах технологічного ланцюжка: від моменту обробки сировини до реалізації готової продукції.

Оксана ЧИРВА





Схожі новини
  • Олександр Бакуменко: «Виробництво збільшується за рахунок будівництва нових потужностей»
  • Просте яйце перетворити на золоте
  • Інвестують у порошок
  • Food Empire Holding запустила перший в Україні завод з виробництва MacCoffee
  • ХТО В ЄС БУДЕ ПЕРШИМ - ЯЙЦЕ ЧИ КУРКА?

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.