Аграрний тиждень. Україна
» » » Просте яйце перетворити на золоте
» » » Просте яйце перетворити на золоте

    Просте яйце перетворити на золоте


    Історія розвитку цієї компанії могла б стати прикладом для одного зі світових бестселерів з успішної побудови бізнесу. Правда, Віталію Вересенку та Борису Бєлікову знадобилося 15 років, аби з невеликого підприємства «виростити» вертикально інтегровану групу компаній. Сьогодні ж «Овостар Юніон» займає лідируючі позиції на українському яєчному ринку та продає продукцію у понад 20 країн світу, успішно провела IPO на Варшавській біржі, а найсучасніше обладнання забезпечує високу якість продукції. 

    Головними напрямками діяльності ГК «Овостар Юніон» є виробництво яєць і яєчних продуктів. До речі, завод «Овостар» перший в Україні почав виробляти високотехнологічні яєчні продукти за сучасними технологіями, що дозволяють розділити куряче яйце на білок і жовток. А за підсумками 2012 р. компанія зайняла друге місце за обсягами виробництва яєчних продуктів в Україні.

    На території Васильківського виробничого майданчика працює 15 пташників, цех сортування яєць, склад готової продукції, завод яєчних продуктів «Овостар», комбікормові заводи. І оскільки ставку компанія робить на виробництво брендованих яєць, в першу чергу модернізували пташники: у 2011-2013 рр. поруч зі старими з'явилися 8 нових, оснащених за новітніми технологіями. Кожен із них вміщає до 309 тис. несучок. Два поверхи в шість ярусів довжиною 139 м, шириною 18 і висотою 9 м – такі пташники віднедавна встановили на «Овостар Юніон». Відтепер це єдине підприємство із найбільшими пташниками в Україні та Європі. На початок липня тут утримували близько 3,4 млн. голів курей-несучок.

    В сортувальному цеху працює дві сортувальні машини, що дозволяє за день сортувати і пакувати 3,5 млн. яєць. Найновішим обладнанням в цеху є Moba Omnia FT 500 з трьома ступенями перевірки яйця. Перша перевіряє на наявність мікротріщин, друга - на наявність кров’яних плям, третя - дезінфікує яєчну шкаралупу.

    За останніми технологіями оснащено і склади зберігання яєць: промислові кондиціонери підтримують температуру відповідно вимог ДСТУ та ТУ (не більше 20ºС). В середньому продукція на складі лежить не більше 1-2 днів.

    Широкий асортимент харчових курячих яєць компанія вже понад 13 років реалізує під національною торговою маркою «ЯСЕНСВІТ» під девізом «Яйце, як і задумано природою!», підкреслюючи своє прагнення виробляти якісні та натуральні продукти для українців. «ЯСЕНСВІТ» – перша ТМ, що запропонувала українським споживачам яйце в індивідуальній упаковці.  

    Досьє «Овостар Юніон». У структурі групи «Овостар Юніон» - два комбікормових заводи, елеватор, підприємство з утримання батьківського поголів'я, інкубатор, два майданчики з підрощування молодняка несучки, дві птахофабрики з виробництва яєць, завод з виробництва сухих і рідких яєчних продуктів.

    Компанія випускає продукцію під торговими марками: «ЯСЕНСВІТ» (курячі яйця) і «Овостар» (сухі та рідкі яєчні продукти). Всього компанією виробляється 81 вид продукції, 24 з яких - приватними торговельними марками (Private Label) крупних торговельних мереж України. Відповідність жорстким вимогам вітчизняних та міжнародних мереж, таких як Metro Cash&Carry, Auchan та Billa, підкреслює високу якість виробленої продукції.

    Завдяки сучасному обладнанню від найкращих світових виробників, завод «Овостар» переробляє близько 184 тис. яєць за годину, виробляючи пастеризовані та ферментовані яєчні продукти в сухому, рідкому та замороженому вигляді без втрати корисних властивостей продукту. До речі, щодо виробництва рідких яєчних продуктів, то «Овостар Юніон» лідирує, починаючи з 2006 року. Цю продукцію вже оцінили понад 260 найбільших виробничих підприємств харчової промисловості України, країн Ближнього Сходу, Азії, Африки, СНД.

    Чітко налагоджені виробничі процеси та високотехнічне обладнання забезпечують якісну і конкурентоспроможну продукцію. Водночас «Овостар Юніон» пильно контролює якість продукції відразу в кількох лабораторіях. Мікробіологічна досліджує яйця і яєчні продукти на наявність бактерій групи кишкової палички, загальних мікробіологічних показників. У фізико-хімічній лабораторії оцінюється якість яєчних продуктів. Контроль відповідає міжнародним стандартам ISO 9001:2008 та ISO 22000:2005 (HACCP). Підприємство щороку проходить ресертифікацію, тобто здає міжнародний іспит на якість.

    Сертифікацію на підприємствах групи проводить всесвітньовідома компанія «Бюро Верітас Україна», її сертифікати визнаються в усьому світі. Крім того, щомісяця проводиться повний державний контроль яєць, води, кормів у лабораторіях Держветмедицини.

    В найближчих планах «Овостар Юніон» - збільшити частку ринку яєчних продуктів в Україні та розширити асортимент продукції й надалі розвивати зовнішні ринки збуту в країни ЄС, СНД, Азії, Африки. Над втіленням цих масштабних планів уже ведеться робота. Наразі на території Васильківського виробничого майданчика добудовуються ще 3 пташника та завершується монтаж елеватора.

    Маряна ДОБРОБОГ





    Схожі новини
  • Олександр Бакуменко: «Виробництво збільшується за рахунок будівництва нових потужностей»
  • АМКУ: виробники і продавці необґрунтовано підвищують ціни на яйця
  • Ветспеціалісти Митного союзу проінспектують 29 українських підприємств
  • ХТО В ЄС БУДЕ ПЕРШИМ - ЯЙЦЕ ЧИ КУРКА?
  • ЯЄЧНИЙ БІЗНЕС – ВИГІДНА СПРАВА

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Просте яйце перетворити на золоте


Історія розвитку цієї компанії могла б стати прикладом для одного зі світових бестселерів з успішної побудови бізнесу. Правда, Віталію Вересенку та Борису Бєлікову знадобилося 15 років, аби з невеликого підприємства «виростити» вертикально інтегровану групу компаній. Сьогодні ж «Овостар Юніон» займає лідируючі позиції на українському яєчному ринку та продає продукцію у понад 20 країн світу, успішно провела IPO на Варшавській біржі, а найсучасніше обладнання забезпечує високу якість продукції. 

Головними напрямками діяльності ГК «Овостар Юніон» є виробництво яєць і яєчних продуктів. До речі, завод «Овостар» перший в Україні почав виробляти високотехнологічні яєчні продукти за сучасними технологіями, що дозволяють розділити куряче яйце на білок і жовток. А за підсумками 2012 р. компанія зайняла друге місце за обсягами виробництва яєчних продуктів в Україні.

На території Васильківського виробничого майданчика працює 15 пташників, цех сортування яєць, склад готової продукції, завод яєчних продуктів «Овостар», комбікормові заводи. І оскільки ставку компанія робить на виробництво брендованих яєць, в першу чергу модернізували пташники: у 2011-2013 рр. поруч зі старими з'явилися 8 нових, оснащених за новітніми технологіями. Кожен із них вміщає до 309 тис. несучок. Два поверхи в шість ярусів довжиною 139 м, шириною 18 і висотою 9 м – такі пташники віднедавна встановили на «Овостар Юніон». Відтепер це єдине підприємство із найбільшими пташниками в Україні та Європі. На початок липня тут утримували близько 3,4 млн. голів курей-несучок.

В сортувальному цеху працює дві сортувальні машини, що дозволяє за день сортувати і пакувати 3,5 млн. яєць. Найновішим обладнанням в цеху є Moba Omnia FT 500 з трьома ступенями перевірки яйця. Перша перевіряє на наявність мікротріщин, друга - на наявність кров’яних плям, третя - дезінфікує яєчну шкаралупу.

За останніми технологіями оснащено і склади зберігання яєць: промислові кондиціонери підтримують температуру відповідно вимог ДСТУ та ТУ (не більше 20ºС). В середньому продукція на складі лежить не більше 1-2 днів.

Широкий асортимент харчових курячих яєць компанія вже понад 13 років реалізує під національною торговою маркою «ЯСЕНСВІТ» під девізом «Яйце, як і задумано природою!», підкреслюючи своє прагнення виробляти якісні та натуральні продукти для українців. «ЯСЕНСВІТ» – перша ТМ, що запропонувала українським споживачам яйце в індивідуальній упаковці.  

Досьє «Овостар Юніон». У структурі групи «Овостар Юніон» - два комбікормових заводи, елеватор, підприємство з утримання батьківського поголів'я, інкубатор, два майданчики з підрощування молодняка несучки, дві птахофабрики з виробництва яєць, завод з виробництва сухих і рідких яєчних продуктів.

Компанія випускає продукцію під торговими марками: «ЯСЕНСВІТ» (курячі яйця) і «Овостар» (сухі та рідкі яєчні продукти). Всього компанією виробляється 81 вид продукції, 24 з яких - приватними торговельними марками (Private Label) крупних торговельних мереж України. Відповідність жорстким вимогам вітчизняних та міжнародних мереж, таких як Metro Cash&Carry, Auchan та Billa, підкреслює високу якість виробленої продукції.

Завдяки сучасному обладнанню від найкращих світових виробників, завод «Овостар» переробляє близько 184 тис. яєць за годину, виробляючи пастеризовані та ферментовані яєчні продукти в сухому, рідкому та замороженому вигляді без втрати корисних властивостей продукту. До речі, щодо виробництва рідких яєчних продуктів, то «Овостар Юніон» лідирує, починаючи з 2006 року. Цю продукцію вже оцінили понад 260 найбільших виробничих підприємств харчової промисловості України, країн Ближнього Сходу, Азії, Африки, СНД.

Чітко налагоджені виробничі процеси та високотехнічне обладнання забезпечують якісну і конкурентоспроможну продукцію. Водночас «Овостар Юніон» пильно контролює якість продукції відразу в кількох лабораторіях. Мікробіологічна досліджує яйця і яєчні продукти на наявність бактерій групи кишкової палички, загальних мікробіологічних показників. У фізико-хімічній лабораторії оцінюється якість яєчних продуктів. Контроль відповідає міжнародним стандартам ISO 9001:2008 та ISO 22000:2005 (HACCP). Підприємство щороку проходить ресертифікацію, тобто здає міжнародний іспит на якість.

Сертифікацію на підприємствах групи проводить всесвітньовідома компанія «Бюро Верітас Україна», її сертифікати визнаються в усьому світі. Крім того, щомісяця проводиться повний державний контроль яєць, води, кормів у лабораторіях Держветмедицини.

В найближчих планах «Овостар Юніон» - збільшити частку ринку яєчних продуктів в Україні та розширити асортимент продукції й надалі розвивати зовнішні ринки збуту в країни ЄС, СНД, Азії, Африки. Над втіленням цих масштабних планів уже ведеться робота. Наразі на території Васильківського виробничого майданчика добудовуються ще 3 пташника та завершується монтаж елеватора.

Маряна ДОБРОБОГ





Схожі новини
  • Олександр Бакуменко: «Виробництво збільшується за рахунок будівництва нових потужностей»
  • АМКУ: виробники і продавці необґрунтовано підвищують ціни на яйця
  • Ветспеціалісти Митного союзу проінспектують 29 українських підприємств
  • ХТО В ЄС БУДЕ ПЕРШИМ - ЯЙЦЕ ЧИ КУРКА?
  • ЯЄЧНИЙ БІЗНЕС – ВИГІДНА СПРАВА

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.