Аграрний тиждень. Україна
» » ЦЬОГО РОКУ АГРАРНИЙ ФОНД КУПУВАТИМЕ
» » ЦЬОГО РОКУ АГРАРНИЙ ФОНД КУПУВАТИМЕ

ЦЬОГО РОКУ АГРАРНИЙ ФОНД КУПУВАТИМЕ


Регіональним відділенням Аграрного фонду триває укладання форвардних контрактів із сільгоспвиробниками Чернігівщини на зерно майбутнього врожаю. Про це повідомили у прес-службі головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.
З аграріями області, а заявки подали вже близько п’ятдесяти сільгосппідприємств, з початку квітня попередньо укладено угод на суму майже 40 мільйонів гривень.
Аграрний фонд купує у виробників жито першого-третього класу та пшеницю другого-четвертого класу. За тонну жита платитимуть від 1565 до 1725 гривень, а за тонну пшениці — від 1612 до 1792 грн. Минулого року Аграрний фонд закуповував жито в середньому на 150 гривень за тонну дешевше, а пшеницю — в середньому на 120 гривень дешевше.
В цілому по Україні Аграрний фонд планує закупити близько 1,3 мільйона тонн зерна врожаю 2012 року, для чого державою виділено 2,2 мільярда гривень.
Вигідність укладання форвардних угод для виробника полягає в тому, що половину вартості контракту він отримує наперед — одразу після його укладання, а решту — після поставки врожаю на сертифікований елеватор. Таким чином отримані кошти можна одразу залучати у виробництво.
Для того, щоб продати зерно Аграрному фонду сільгоспвиробник цього року має подати всього вісім стандартних довідок, а не двадцять, як було раніше.





Схожі новини
  • Аграрний фонд отримав сотні мільйонів від продажу пшениці на біржі.
  • Кабмін вирішив продати 300 тис. т зерна з Аграрного фонду за ціною не менше 2,1 тис. грн за тонну
  • Сільгосптоваровиробники Черкащини укладають форвардні контракти з Аграрним фондом
  • Аграрний фонд уклав з аграріями контракти на поставку 555 тисяч тонн зерна
  • Аграрний фонд виплатив сільгоспвиробникам понад 100 млн грн за форвардними контрактами

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.