Аграрний тиждень. Україна
» » Новий крок у покращенні цінності туші
» » Новий крок у покращенні цінності туші

    Новий крок у покращенні цінності туші


    Селекція всіх порід свиней спрямована на поліпшення м'ясних якостей: зниження товщини шпику, кількості сала в туші та збільшення кількості м'язової тканини. Чим менше в туші міститься сала і більше м'язової тканини, тим значніше вихід білка, мінералів і незамінних амінокислот - найбільш цінних в поживному відношенні компонентів м'яса. 
    Упродовж багатьох років генетичні компанії всього світу докладали чимало зусиль для отримання найкращої туші для переробки. Зокрема, компанія PIC прийняла активну участь у програмі поліпшення якості м’яса свинини: «Генетичний прогрес в PIC ще ніколи не досягав таких темпів! Нами рухає невтомна жага знань у галузі генетики свиней, і завдяки їй ми вдосконалюємо наші продукти, аби у виробників свинини було більше можливостей для отримання вищого прибутку. Ми з успіхом забезпечуємо генетичний прогрес на кожному етапі розведення, удосконалюючи такі показники: кількість поросят у гнізді, їх збереженість, конверсія корму і прирости, а найголовніше - якість м'яса», - кажуть спеціалісти компанії.
    Найбільш знакові напрямки генетичної програми PIC орієнтовані на поліпшення якості м'яса в хронологічному порядку, починаючи з 1994 року.
    Розуміння біології м'язів
    При трансформації м'язових волокон у м'ясо відбувається комплекс складних метаболічних і структурних змін. У 1994 році наш генетик Де Вріс й інші науково підтвердили факт: такі технологічні процеси як оброблення туші, утримання тварин на фермі, транспортування і утримання безпосередньо перед забоєм, значно впливають на якість м'яса. У 1996-му компанія PIC представила детальний огляд таких технологічних факторів у своєму першому випуску рекомендацій з якості м'яса. Додатково ми організували міжнародно визнаний технічний сервіс, щоб допомагати нашим клієнтам знизити вплив названих чинників.
    Селекція на гранично допустимий рівень pH24
    У 1998 році ми розпочали проводити селекцію на гранично допустимому рівні pH24 - головному чиннику, що визначає смакові якості м'яса. Цей показник тісно пов'язаний з кольором м'яса, технологічними властивостями і смаковими характеристиками.
    «Дані за рівнем pH24 використовуються для обчислень прогнозованої племінної цінності, на основі якої формуються генетичні індекси PIC, і в кінцевому підсумку селекціонується кожна тварина PIC, - пояснює генетик Вільям Херинг. - Ми щорічно проводимо оцінку цього показника на 25 тис. туш свиней з відомим родоводом, аби смакові якості продуктів PIC радували споживачів свинини».
    Програма GN Crossbred
    Для максимізації економічного потенціалу товарних свиней ми розробили програму схрещування оцінки тварин, одержуваних на генетичному нуклеусі в умовах товарного виробництва. З 2003-го програма схрещування на генетичному нуклеусі збирає дані з товарних комплексів для підвищення точності в прийнятті рішень щодо селекції тварин на генетичних майданчиках PIC за такими критеріями як міцність, прирости, продуктивність, цінність туші, в т.ч. якісні характеристики м'яса. Щотижня збираються показники виходу цінних відрубів, pH, кольоровості, мармуровості на тисячах туш товарних свиней з відомим родоводом.




    Селекція на внутрішньом’язовий жир за допомогою ультразвуку
    Починаючи з 2007 року, PIC проводить селекцію за показниками внутрішньом’язового жиру у кнура Дюрок (PIC280), що дозволяє нам довести до досконалості нашу програму схрещування з оптимізації цієї ознаки. Деяким виробникам необхідний високий показник внутрішньом’язового жиру, іншим - не актуальний. Для клієнтів, зацікавлених у виробництві мармурової свинини для преміального сегмента споживачів без втрат інших економічних показників, хряк PIC280 є найоптимальнішим вибором.
    Впровадження аналізу на рівень вмісту молочної кислоти
    У 2009-му в свою програму схрещування ми додали аналіз на вміст молочної кислоти. Її рівень ми вимірюємо за допомогою нашого власного «фітнес-тесту», коли тварини отримують фізичне навантаження, після якого зразки крові тестують на вміст молочної кислоти. 
    Тварин із найменшим її рівнем після тесту селекціонують як більш міцних, і відповідно більш стійких до факторів утримання. Тварини, схильні до стресу, гірше переносять транспортування і більш схильні до захворювань, а якість м'яса погіршується через скупчення молочної кислоти в м'язах перед забоєм і безпосередньо після нього, що призводить до зниження рівня pH. Тому PIC відбирає тварин із найменшим рівнем молочної кислоти після тесту з фізичним навантаженням, щоб забезпечувати племінне поголів'я з кращими показниками міцності та якості м'яса.
    Використання нових технологій
    Цілеспрямовані інвестиції в наукові дослідження і розробки дозволяють нам залишатися експертами в таких галузях як збір даних і розвиток виробничих показників, геномна оцінка, визначення геномної послідовності.
    Так, у 2012-му ми почали застосовувати нашу власну платформу зв'язків, заснованих на геномній селекції. Система дозволяє нашим вченим розшифрувати зв'язки ДНК між тваринами і збільшити точність селекції на всі показники, у т.ч. якість м'яса в наших племінних індексах. Загалом це допомогло нам збільшити генетичний прогрес більш ніж на 35%, що дозволило PIC досягти максимального генетичного ефекту за більш ніж 55-річну історію компанії.
    2018 рік – не виняток
    Ми раді поділитися новиною, що влітку 2018-го PIC стала першою генетичною компанією, яка проводить селекцію тварин на цінність преміальних відрубів туші, а також на ніжність текстури м’яса. Це результат послідовних наукових розробок і інвестицій в генетичну програму компанії, спрямовану на розведення найбільш високопродуктивних тварин для наших клієнтів по всьому світу. 
    При цілеспрямованому аналізі всіх факторів, що впливають на рентабельність, PIC продовжує прискорювати генетичний потенціал, спрямований на збільшення прибутковості, концентруючи свою увагу на загальній продуктивності та ефективності з повним розумінням - з чого складається цінність туші в усьому ланцюжку поставок свинини.
    «Опосередковано ми завжди відбирали тварин за ознакою ніжності текстури, проте робили це на основі показника рівня кислотності pH м'яса, - розповідає експерт з якості м'яса PIC Брендон Філдс. - Тепер нам вдалося включити пряму селекцію за цією ознакою в нашу програму генетичного вдосконалення завдяки застосуванню методики оцінки по Уорнеру-Брацлеру».
    Вперше у світовій галузі свинарства свині напряму селекціонуються за ознакою ніжності текстури за цією методикою, і отримані дані збираються на щотижневій основі, включені в індекси термінальних кнурів з літа 2018 року і в подальшому враховуються в генетичній програмі PIC.
    Ця інноваційна розробка базується на міцних і розвивальних основах PIC програми GNX, в якій елітні термінальні кнури постійно тестуються в умовах товарного виробництва за такими показниками як приріст, продуктивність, міцність та якість туші. В ході досліджень було встановлено: ніжність м'яса є визначальним фактором для задоволеності смаком, і відповідно є стимулюючим фактором для здійснення повторної покупки. Не дивлячись на те, що граничні значення кислотності є показником ніжності м'яса і незаперечним показником інших якостей сирого продукту, в т.ч. характеристик переробки, вони не описують всі діапазони ніжності текстури.
    Отже, незважаючи на те, що споживачі вибирають м'ясо, що візуально виглядає добре, має поживні та корисні властивості, за різними даними, задоволення від страв зі свинини споживачі в цілому схильні оцінювати більшою мірою за параметром ніжності, а не за його соковитістю та смаком.
    До слова, за даними досліджень, істотний вплив на якісні характеристики здійснюють методи переробки туші на виробництві (умови утримання на фермі, умови транспортування, способи поводження з тваринами перед забоєм). PIC випустила детальний довідник по різним методам утримання та поводження з поголів'ям «Програма контролю якості свинини» (1996 р.), а також надає технічну підтримку своїм клієнтам у покращенні якості м'яса, оптимізуючи процеси забою.
                 
    Геннадій ЧЕРНЕЦЬКИЙ, 
    керівник відділу продажу компанії РІС Україна





    Схожі новини
  • Генетичні лінії компанії «Гермітаж Дженетікс», наявні в Україні
  • Генетичні лінії компанії «Гермітаж Дженетікс», наявні в Україні
  • Українцям припало до смаку польське та німецьке сало
  • Значення оцінки якості м'ясо-сальної продукції свинарства
  • Нове для відтворення стада у свинарстві

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Новий крок у покращенні цінності туші


Селекція всіх порід свиней спрямована на поліпшення м'ясних якостей: зниження товщини шпику, кількості сала в туші та збільшення кількості м'язової тканини. Чим менше в туші міститься сала і більше м'язової тканини, тим значніше вихід білка, мінералів і незамінних амінокислот - найбільш цінних в поживному відношенні компонентів м'яса. 
Упродовж багатьох років генетичні компанії всього світу докладали чимало зусиль для отримання найкращої туші для переробки. Зокрема, компанія PIC прийняла активну участь у програмі поліпшення якості м’яса свинини: «Генетичний прогрес в PIC ще ніколи не досягав таких темпів! Нами рухає невтомна жага знань у галузі генетики свиней, і завдяки їй ми вдосконалюємо наші продукти, аби у виробників свинини було більше можливостей для отримання вищого прибутку. Ми з успіхом забезпечуємо генетичний прогрес на кожному етапі розведення, удосконалюючи такі показники: кількість поросят у гнізді, їх збереженість, конверсія корму і прирости, а найголовніше - якість м'яса», - кажуть спеціалісти компанії.
Найбільш знакові напрямки генетичної програми PIC орієнтовані на поліпшення якості м'яса в хронологічному порядку, починаючи з 1994 року.
Розуміння біології м'язів
При трансформації м'язових волокон у м'ясо відбувається комплекс складних метаболічних і структурних змін. У 1994 році наш генетик Де Вріс й інші науково підтвердили факт: такі технологічні процеси як оброблення туші, утримання тварин на фермі, транспортування і утримання безпосередньо перед забоєм, значно впливають на якість м'яса. У 1996-му компанія PIC представила детальний огляд таких технологічних факторів у своєму першому випуску рекомендацій з якості м'яса. Додатково ми організували міжнародно визнаний технічний сервіс, щоб допомагати нашим клієнтам знизити вплив названих чинників.
Селекція на гранично допустимий рівень pH24
У 1998 році ми розпочали проводити селекцію на гранично допустимому рівні pH24 - головному чиннику, що визначає смакові якості м'яса. Цей показник тісно пов'язаний з кольором м'яса, технологічними властивостями і смаковими характеристиками.
«Дані за рівнем pH24 використовуються для обчислень прогнозованої племінної цінності, на основі якої формуються генетичні індекси PIC, і в кінцевому підсумку селекціонується кожна тварина PIC, - пояснює генетик Вільям Херинг. - Ми щорічно проводимо оцінку цього показника на 25 тис. туш свиней з відомим родоводом, аби смакові якості продуктів PIC радували споживачів свинини».
Програма GN Crossbred
Для максимізації економічного потенціалу товарних свиней ми розробили програму схрещування оцінки тварин, одержуваних на генетичному нуклеусі в умовах товарного виробництва. З 2003-го програма схрещування на генетичному нуклеусі збирає дані з товарних комплексів для підвищення точності в прийнятті рішень щодо селекції тварин на генетичних майданчиках PIC за такими критеріями як міцність, прирости, продуктивність, цінність туші, в т.ч. якісні характеристики м'яса. Щотижня збираються показники виходу цінних відрубів, pH, кольоровості, мармуровості на тисячах туш товарних свиней з відомим родоводом.




Селекція на внутрішньом’язовий жир за допомогою ультразвуку
Починаючи з 2007 року, PIC проводить селекцію за показниками внутрішньом’язового жиру у кнура Дюрок (PIC280), що дозволяє нам довести до досконалості нашу програму схрещування з оптимізації цієї ознаки. Деяким виробникам необхідний високий показник внутрішньом’язового жиру, іншим - не актуальний. Для клієнтів, зацікавлених у виробництві мармурової свинини для преміального сегмента споживачів без втрат інших економічних показників, хряк PIC280 є найоптимальнішим вибором.
Впровадження аналізу на рівень вмісту молочної кислоти
У 2009-му в свою програму схрещування ми додали аналіз на вміст молочної кислоти. Її рівень ми вимірюємо за допомогою нашого власного «фітнес-тесту», коли тварини отримують фізичне навантаження, після якого зразки крові тестують на вміст молочної кислоти. 
Тварин із найменшим її рівнем після тесту селекціонують як більш міцних, і відповідно більш стійких до факторів утримання. Тварини, схильні до стресу, гірше переносять транспортування і більш схильні до захворювань, а якість м'яса погіршується через скупчення молочної кислоти в м'язах перед забоєм і безпосередньо після нього, що призводить до зниження рівня pH. Тому PIC відбирає тварин із найменшим рівнем молочної кислоти після тесту з фізичним навантаженням, щоб забезпечувати племінне поголів'я з кращими показниками міцності та якості м'яса.
Використання нових технологій
Цілеспрямовані інвестиції в наукові дослідження і розробки дозволяють нам залишатися експертами в таких галузях як збір даних і розвиток виробничих показників, геномна оцінка, визначення геномної послідовності.
Так, у 2012-му ми почали застосовувати нашу власну платформу зв'язків, заснованих на геномній селекції. Система дозволяє нашим вченим розшифрувати зв'язки ДНК між тваринами і збільшити точність селекції на всі показники, у т.ч. якість м'яса в наших племінних індексах. Загалом це допомогло нам збільшити генетичний прогрес більш ніж на 35%, що дозволило PIC досягти максимального генетичного ефекту за більш ніж 55-річну історію компанії.
2018 рік – не виняток
Ми раді поділитися новиною, що влітку 2018-го PIC стала першою генетичною компанією, яка проводить селекцію тварин на цінність преміальних відрубів туші, а також на ніжність текстури м’яса. Це результат послідовних наукових розробок і інвестицій в генетичну програму компанії, спрямовану на розведення найбільш високопродуктивних тварин для наших клієнтів по всьому світу. 
При цілеспрямованому аналізі всіх факторів, що впливають на рентабельність, PIC продовжує прискорювати генетичний потенціал, спрямований на збільшення прибутковості, концентруючи свою увагу на загальній продуктивності та ефективності з повним розумінням - з чого складається цінність туші в усьому ланцюжку поставок свинини.
«Опосередковано ми завжди відбирали тварин за ознакою ніжності текстури, проте робили це на основі показника рівня кислотності pH м'яса, - розповідає експерт з якості м'яса PIC Брендон Філдс. - Тепер нам вдалося включити пряму селекцію за цією ознакою в нашу програму генетичного вдосконалення завдяки застосуванню методики оцінки по Уорнеру-Брацлеру».
Вперше у світовій галузі свинарства свині напряму селекціонуються за ознакою ніжності текстури за цією методикою, і отримані дані збираються на щотижневій основі, включені в індекси термінальних кнурів з літа 2018 року і в подальшому враховуються в генетичній програмі PIC.
Ця інноваційна розробка базується на міцних і розвивальних основах PIC програми GNX, в якій елітні термінальні кнури постійно тестуються в умовах товарного виробництва за такими показниками як приріст, продуктивність, міцність та якість туші. В ході досліджень було встановлено: ніжність м'яса є визначальним фактором для задоволеності смаком, і відповідно є стимулюючим фактором для здійснення повторної покупки. Не дивлячись на те, що граничні значення кислотності є показником ніжності м'яса і незаперечним показником інших якостей сирого продукту, в т.ч. характеристик переробки, вони не описують всі діапазони ніжності текстури.
Отже, незважаючи на те, що споживачі вибирають м'ясо, що візуально виглядає добре, має поживні та корисні властивості, за різними даними, задоволення від страв зі свинини споживачі в цілому схильні оцінювати більшою мірою за параметром ніжності, а не за його соковитістю та смаком.
До слова, за даними досліджень, істотний вплив на якісні характеристики здійснюють методи переробки туші на виробництві (умови утримання на фермі, умови транспортування, способи поводження з тваринами перед забоєм). PIC випустила детальний довідник по різним методам утримання та поводження з поголів'ям «Програма контролю якості свинини» (1996 р.), а також надає технічну підтримку своїм клієнтам у покращенні якості м'яса, оптимізуючи процеси забою.
             
Геннадій ЧЕРНЕЦЬКИЙ, 
керівник відділу продажу компанії РІС Україна





Схожі новини
  • Генетичні лінії компанії «Гермітаж Дженетікс», наявні в Україні
  • Генетичні лінії компанії «Гермітаж Дженетікс», наявні в Україні
  • Українцям припало до смаку польське та німецьке сало
  • Значення оцінки якості м'ясо-сальної продукції свинарства
  • Нове для відтворення стада у свинарстві

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.