Важливе значення для підвищення молочної продуктивності корів має протеїнова поживність раціонів. Детальніше про «протеїнову» годівлю ВРХ під час виставки Agro Animal Show 2015 розповів провідний експерт з годівлі, представник Міжнародної ГК FeedLanse та ГК «Агровет Атлантик» Пітер ван Дорен. Протеїнову поживність раціонів оцінюють за кількістю сирого та метаболічного протеїну, співвідношенням розщеплюваного і нерозщеплюваного в рубці протеїну. За словами експерта, для високопродуктивних корів має значення не тільки загальний вміст протеїну в кормах раціону, а і його амінокислотний склад....
ДокладнішеНа сучасному етапі розвитку галузі молочного тваринництва України ефективне виробництво високоякісного молока можливе лише за умови комплексного вирішення низки ключових задач галузі. А їх чимало: - перехід до виробництва товарного молока для переробної галузі виключно в умовах промислових ферм із виробництва молока; - впровадження сучасних планувально-технологічних рішень ферм, спрямованих на забезпечення максимального комфорту утримання корів і скорочення енерговитрат;...
ДокладнішеВідтворення тварин – складний біолого-технологічний процес, який залежить від генетичних і паратипових чинників. Науково доведено, що вплив спадковості на показники відтворної здатності низький, а між молоч ною продуктивністю корів і їх відтворною здатністю існує від'ємна кореляція. Підвищення надоїв молока за лактацію на 1000 кг призводить до зниження заплідненості від першого осіменіння на 5-10%. Тому для досягнення високої плодючості корів потрібно створити для них оптимальні умови утримання і годівлі залежно від їх фізіологічного стану, а також забезпечити чітку організацію штучного...
Докладніше«Раніше керівники чи власники тваринницьких комплексів скаржились на ціну на молоко, її коливання впродовж року, на незрозумілу систему державних дотацій. Нині ж таких проблем ми від них не чуємо, - каже директор Департаменту тваринництва Мінагрополітики України Андрій Гетя. – Воно і зрозуміло. В галузь прийшов приватний інвестор, змінивши саму філософію підходу до виробництва молока». Ті, хто подбав про охолодження і певні обсяги молока, мають і сприятливу ціну, переконує Андрій Анатолійович. Якщо брати загальну цифру по галузі, навіть з урахуванням тих, хто слабенько господарює, то...
Докладніше