Аграрний тиждень. Україна
» » Кар'єрний шанс для аграрної молоді
» » Кар'єрний шанс для аграрної молоді

    Кар'єрний шанс для аграрної молоді


    Кожного лютого ось вже третій рік поспіль у київському офісі компанії Кернел можна спостерігати явні ознаки проведення студентської сесії. Тут схвильовані юнаки зі слідами безсоння на обличчях здають іспити суворій комісії, нервують перед оголошенням оцінок і з нетерпінням чекають оголошення результатів.
    Ні, тут не розмістилася філія ВНЗ і не знімається кіно про студентське життя. Тут працює Кернел Шанс - одна з корпоративних освітніх програм найбільшої агропромислової компанії України. Дана програма дозволяє агрохолдингу поповнювати свій кадровий склад перспективними амбітними молодими співробітниками, а випускникам профільних ВНЗ - отримувати прямо на кар'єрному старті професійну підготовку, соціальні гарантії та престижні перспективні робочі місця.
    Схема початку успішної кар'єри в компанії Кернел проста і прозора. Щоб стати одним із щасливчиків, треба бути випускником або студентом останніх курсів ВНЗ за фахом агроном або інженер. Кожного лютого всіх бажаючих з цієї категорії запрошують пройти тест на професійні знання та особистісні якості. Хлопці з кращими результатами тестів проходять індивідуальне інтерв'ю з менеджментом Агробізнесу компанії і керівником програми Кернел Шанс. Перспектива для кращих з кращих за підсумками відбору - повний сільськогосподарський сезон: від підготовки ґрунту у квітні до збирання врожаю в жовтні, або, як це називають у компанії, польовий університет. У реальних польових умовах студенти стають учасниками функціонування стабільної моделі господарської діяльності, займають конкретну посаду і виконують поставлені перед ними на сезон завдання.
    Випробування професійних знань та психологічної стійкості до реальних робочих умов відбуваються в одному з кращих агрогосподарств найбільшого в країні агропромислового комплексу. Кернел має можливість навчати і одночасно тестувати свій потенційний персонал на численних підприємствах довгого виробничого ланцюжка: від безпосереднього виробництва сільськогосподарської продукції до логістики та експорту.
    Після закінчення сільськогосподарського сезону проводиться атестація і проміжний відбір найбільш працьовитих і знаючих свою справу випускників. У листопаді - грудні вони запрошуються до навчання в корпоративному навчальному центрі «Розумна ферма». Там вони узагальнюють отримані знання та навички, більш детально знайомляться зі специфікою агробізнесу компанії - особливості ґрунтів, стратегічні сільгоспкультури, технологія, техніка, організація виробничого процесу, основи планування і бюджетування, особливості документообігу і багато іншого.
    Студенти інженерного курсу до цього моменту вже знайомі з сучасною сільськогосподарською технікою, умовами і особливостями її експлуатації, вміють планувати ремонтні роботи і проводити хронометраж польових робіт. Студенти - агрономи після дев'яти місяців навчання в полях можуть похвалитися специфічними знаннями про технологічні аспекти ведення рослинництва, володіють структурою посівних площ компанії, системою внесення добрив і захисту рослин. Найцінніше для молодих фахівців - це можливість під керівництвом досвідчених колег перевірити свої теоретичні знання, і зробити це в найреальніших польових умовах, пройшовши на власному досвіді всі етапи і всі аспекти робочого процесу - від технологічних до документальних.
    Підсумок - дипломна робота. Кожному учаснику програми недостатньо підготувати дипломну роботу лише в рамках своєї основної теми. Є вимога, яка звучить дивно для звичайних випускників ВНЗ: підготувати пропозиції щодо поліпшення одного з виробничих процесів в компанії і зробити до нього економічне обґрунтування таких змін. Такий виклик дає кожному з нещодавніх студентів можливість виступити зі свіжим і іноді сміливим поглядом на рядові виробничі процеси.
    У екзаменаційну комісію входять керівники різних підрозділів компанії Кернел: директор з персоналу та соціальної політики Наталія Хвостова, директор з виробництва Агробізнесу Віталій Ставничук, керівник агрономічної служби Світлана Коноваленко, керівник інженерної служби Євген Бондур. Багато хто з них до моменту головного іспиту вже добре знайомий з учасниками програми, завдяки циклу спільних семінарів та тренінгів. Члени журі оцінюють не тільки професійні знання і рівень кваліфікації, а й здатність кожного студента якісно аналізувати інформацію, навички комунікацій та інші особистісні характеристики.
    Наталія Хвостова, директор з персоналу та соціальної політики:
    «Програма Кернел Шанс - це інструмент, який дає нам можливість залучати в команду перспективних талановитих випускників ВНЗ України та інших країн. За допомогою даного проекту ми сподіваємося сформувати надійний кадровий резерв молодих фахівців, які з самого початку своєї трудової діяльності навчатимуться працювати відповідно до вимог наших політик і процедур, з легкістю приймуть нашу корпоративну культуру і стануть надійним оплотом для подальшого розвитку Кернел. Наша програма актуальна для всіх напрямків діяльності компанії. На сьогодні вона адаптована для головного офісу, агропідприємств та олійноекстракційних заводів»

    Віталій Ставнічук, директор з виробництва Агробізнесу:
    «Сьогоднішній захід - це важлива подія для всіх: і для студентів, і для компанії. Подібні зустрічі дозволяють не тільки визначити, чому встигли навчитися випускники під час проходження програми, а й оцінити їх загальний рівень, бажання працювати і розвиватися в компанії надалі. І тут ми бачимо не тільки оцінки і бали. Ми відчуваємо реальну роботу випускників програми над проблемами агровиробництва. Варто відзначити, що серед внесених пропозицій є дуже актуальні та корисні, які ми разом з учасниками програми обов'язково будемо впроваджувати на підприємствах. Також додам, що ми зі свого боку будемо робити все від нас залежне, щоб продовжувати розвивати потенціал кожного, дати їм можливість застосувати отримані знання та допомогти талановитій молоді досягти професійного успіху».

    «Зараз багато розумної і талановитої молоді, - впевнена Світлана Коноваленко, керівник Агрономічної служби. - Але, на жаль, мало хто з випускників ВНЗ дійсно готовий працювати в польових умовах. Всі жадають залишатися в офісі в «білих комірцях». А нам дуже не вистачає якісних лінійних агрономів та інших фахівців. Це копітка, але цікава робота, і без неї неможливо стати професійним агрономом. Всі ми - вихідці з полів! Тому головне завдання для керівників програми Кернел Шанс - розглянути в студентах і молодих фахівцях справжній талант і не дати йому пропасти. Протягом всього проекту ми намагалися весь час бути з хлопцями поруч - не тільки навчати їх, але й ділитися практичними знаннями та досвідом. Приємно, що самі студенти не залишалися байдужими, активно спілкувалися з нами, задавали багато питань, просили більше додаткових джерел інформації. У результаті кожен з них став фахівцем, готовим професійно і якісно виконувати поставлені завдання. А головне, що вони досконало розуміють наші технологічні вимоги, стандарти, за якими ми працюємо, наші правила і процедури. Можна з упевненістю стверджувати: вони повністю готові «до бою».

    Керівник інженерної служби Євген Бондур пояснює, які студентські роботи вражають журі найбільше: «Ми особливо відзначаємо дипломи, які відрізняються глибиною вивчення поточної ситуації, причому з менеджерським підходом до аналізу та практичними рекомендаціями, які цікаві для впровадження в роботу підприємств».



    Приклад роботи з молодим талантом наводить координатор програми Кернел Шанс Сергій Кириченко: «Наш колега Леонід Пилипчук був учасником програми 2011 року. Він далеко не відразу проявив свій справжній потенціал. Під час навчання він показував непогані результати, але не відрізнявся якимись неймовірними здібностями. Але коли почав працювати в компанії, показав прекрасні результати. Спочатку він майже два роки пропрацював на підприємстві «Агросервіс». Керівництво помітило неабиякі старання Леоніда та призначило його помічником агронома Центрального Кластера. А зараз він вже працює агрономом-технологом нашого нового насіннєвого заводу в Лазірках. Це приклад того, що все залежить від самої людини, її цілеспрямованості та вміння працювати на результат. Ми лише даємо знання і шанс».
    Трирічна історія програми Кернел Шанс сповнена щасливих прикладів початку кар'єри.
    Руслан Устименко, колишній студент програми, а зараз - інженер з ремонту техніки агрогосподарства «Пальміра» (Черкаська область), зізнається, що на початку навчання був приголомшений величезним потоком інформації: «Засвоїти і вивчити весь матеріал мені на перших порах здавалося чимось нереальним. Але я подолав первинний страх і взявся за справу з усією наполегливістю, почав читати спеціалізовані видання. Було дуже приємно дізнатися, що за підсумками навчання я зайняв перше місце серед усіх учасників програми 2013 року».
    Ігор Вакуленко, який пройшов програму в 2011 році, тепер працює головним інженером одного з господарств, а його однокурсник за програмою Кернел Шанс Володимир Поліщук встиг стати провідним агрономом. Інші випускники програми працюють інженерами і помічниками головного інженера різних підприємств. У всіх є підстави пишатися початком своєї кар'єри.
    За три роки програму Кернел Шанс закінчили 75 випускників. 63 з них сьогодні працюють в компанії Кернел. Ось така обнадійлива статистика для майбутніх учасників.






    Схожі новини
  • Роботи непочатий край.
  • Моя кар’єра у Сварозі
  • "Кернел" має намір побудувати три елеватори у Хмельницькій області
  • Agro MBA від kmbs - перша в Україні
  • Веревський скуповує російські олійні заводи

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Кар'єрний шанс для аграрної молоді


Кожного лютого ось вже третій рік поспіль у київському офісі компанії Кернел можна спостерігати явні ознаки проведення студентської сесії. Тут схвильовані юнаки зі слідами безсоння на обличчях здають іспити суворій комісії, нервують перед оголошенням оцінок і з нетерпінням чекають оголошення результатів.
Ні, тут не розмістилася філія ВНЗ і не знімається кіно про студентське життя. Тут працює Кернел Шанс - одна з корпоративних освітніх програм найбільшої агропромислової компанії України. Дана програма дозволяє агрохолдингу поповнювати свій кадровий склад перспективними амбітними молодими співробітниками, а випускникам профільних ВНЗ - отримувати прямо на кар'єрному старті професійну підготовку, соціальні гарантії та престижні перспективні робочі місця.
Схема початку успішної кар'єри в компанії Кернел проста і прозора. Щоб стати одним із щасливчиків, треба бути випускником або студентом останніх курсів ВНЗ за фахом агроном або інженер. Кожного лютого всіх бажаючих з цієї категорії запрошують пройти тест на професійні знання та особистісні якості. Хлопці з кращими результатами тестів проходять індивідуальне інтерв'ю з менеджментом Агробізнесу компанії і керівником програми Кернел Шанс. Перспектива для кращих з кращих за підсумками відбору - повний сільськогосподарський сезон: від підготовки ґрунту у квітні до збирання врожаю в жовтні, або, як це називають у компанії, польовий університет. У реальних польових умовах студенти стають учасниками функціонування стабільної моделі господарської діяльності, займають конкретну посаду і виконують поставлені перед ними на сезон завдання.
Випробування професійних знань та психологічної стійкості до реальних робочих умов відбуваються в одному з кращих агрогосподарств найбільшого в країні агропромислового комплексу. Кернел має можливість навчати і одночасно тестувати свій потенційний персонал на численних підприємствах довгого виробничого ланцюжка: від безпосереднього виробництва сільськогосподарської продукції до логістики та експорту.
Після закінчення сільськогосподарського сезону проводиться атестація і проміжний відбір найбільш працьовитих і знаючих свою справу випускників. У листопаді - грудні вони запрошуються до навчання в корпоративному навчальному центрі «Розумна ферма». Там вони узагальнюють отримані знання та навички, більш детально знайомляться зі специфікою агробізнесу компанії - особливості ґрунтів, стратегічні сільгоспкультури, технологія, техніка, організація виробничого процесу, основи планування і бюджетування, особливості документообігу і багато іншого.
Студенти інженерного курсу до цього моменту вже знайомі з сучасною сільськогосподарською технікою, умовами і особливостями її експлуатації, вміють планувати ремонтні роботи і проводити хронометраж польових робіт. Студенти - агрономи після дев'яти місяців навчання в полях можуть похвалитися специфічними знаннями про технологічні аспекти ведення рослинництва, володіють структурою посівних площ компанії, системою внесення добрив і захисту рослин. Найцінніше для молодих фахівців - це можливість під керівництвом досвідчених колег перевірити свої теоретичні знання, і зробити це в найреальніших польових умовах, пройшовши на власному досвіді всі етапи і всі аспекти робочого процесу - від технологічних до документальних.
Підсумок - дипломна робота. Кожному учаснику програми недостатньо підготувати дипломну роботу лише в рамках своєї основної теми. Є вимога, яка звучить дивно для звичайних випускників ВНЗ: підготувати пропозиції щодо поліпшення одного з виробничих процесів в компанії і зробити до нього економічне обґрунтування таких змін. Такий виклик дає кожному з нещодавніх студентів можливість виступити зі свіжим і іноді сміливим поглядом на рядові виробничі процеси.
У екзаменаційну комісію входять керівники різних підрозділів компанії Кернел: директор з персоналу та соціальної політики Наталія Хвостова, директор з виробництва Агробізнесу Віталій Ставничук, керівник агрономічної служби Світлана Коноваленко, керівник інженерної служби Євген Бондур. Багато хто з них до моменту головного іспиту вже добре знайомий з учасниками програми, завдяки циклу спільних семінарів та тренінгів. Члени журі оцінюють не тільки професійні знання і рівень кваліфікації, а й здатність кожного студента якісно аналізувати інформацію, навички комунікацій та інші особистісні характеристики.
Наталія Хвостова, директор з персоналу та соціальної політики:
«Програма Кернел Шанс - це інструмент, який дає нам можливість залучати в команду перспективних талановитих випускників ВНЗ України та інших країн. За допомогою даного проекту ми сподіваємося сформувати надійний кадровий резерв молодих фахівців, які з самого початку своєї трудової діяльності навчатимуться працювати відповідно до вимог наших політик і процедур, з легкістю приймуть нашу корпоративну культуру і стануть надійним оплотом для подальшого розвитку Кернел. Наша програма актуальна для всіх напрямків діяльності компанії. На сьогодні вона адаптована для головного офісу, агропідприємств та олійноекстракційних заводів»

Віталій Ставнічук, директор з виробництва Агробізнесу:
«Сьогоднішній захід - це важлива подія для всіх: і для студентів, і для компанії. Подібні зустрічі дозволяють не тільки визначити, чому встигли навчитися випускники під час проходження програми, а й оцінити їх загальний рівень, бажання працювати і розвиватися в компанії надалі. І тут ми бачимо не тільки оцінки і бали. Ми відчуваємо реальну роботу випускників програми над проблемами агровиробництва. Варто відзначити, що серед внесених пропозицій є дуже актуальні та корисні, які ми разом з учасниками програми обов'язково будемо впроваджувати на підприємствах. Також додам, що ми зі свого боку будемо робити все від нас залежне, щоб продовжувати розвивати потенціал кожного, дати їм можливість застосувати отримані знання та допомогти талановитій молоді досягти професійного успіху».

«Зараз багато розумної і талановитої молоді, - впевнена Світлана Коноваленко, керівник Агрономічної служби. - Але, на жаль, мало хто з випускників ВНЗ дійсно готовий працювати в польових умовах. Всі жадають залишатися в офісі в «білих комірцях». А нам дуже не вистачає якісних лінійних агрономів та інших фахівців. Це копітка, але цікава робота, і без неї неможливо стати професійним агрономом. Всі ми - вихідці з полів! Тому головне завдання для керівників програми Кернел Шанс - розглянути в студентах і молодих фахівцях справжній талант і не дати йому пропасти. Протягом всього проекту ми намагалися весь час бути з хлопцями поруч - не тільки навчати їх, але й ділитися практичними знаннями та досвідом. Приємно, що самі студенти не залишалися байдужими, активно спілкувалися з нами, задавали багато питань, просили більше додаткових джерел інформації. У результаті кожен з них став фахівцем, готовим професійно і якісно виконувати поставлені завдання. А головне, що вони досконало розуміють наші технологічні вимоги, стандарти, за якими ми працюємо, наші правила і процедури. Можна з упевненістю стверджувати: вони повністю готові «до бою».

Керівник інженерної служби Євген Бондур пояснює, які студентські роботи вражають журі найбільше: «Ми особливо відзначаємо дипломи, які відрізняються глибиною вивчення поточної ситуації, причому з менеджерським підходом до аналізу та практичними рекомендаціями, які цікаві для впровадження в роботу підприємств».



Приклад роботи з молодим талантом наводить координатор програми Кернел Шанс Сергій Кириченко: «Наш колега Леонід Пилипчук був учасником програми 2011 року. Він далеко не відразу проявив свій справжній потенціал. Під час навчання він показував непогані результати, але не відрізнявся якимись неймовірними здібностями. Але коли почав працювати в компанії, показав прекрасні результати. Спочатку він майже два роки пропрацював на підприємстві «Агросервіс». Керівництво помітило неабиякі старання Леоніда та призначило його помічником агронома Центрального Кластера. А зараз він вже працює агрономом-технологом нашого нового насіннєвого заводу в Лазірках. Це приклад того, що все залежить від самої людини, її цілеспрямованості та вміння працювати на результат. Ми лише даємо знання і шанс».
Трирічна історія програми Кернел Шанс сповнена щасливих прикладів початку кар'єри.
Руслан Устименко, колишній студент програми, а зараз - інженер з ремонту техніки агрогосподарства «Пальміра» (Черкаська область), зізнається, що на початку навчання був приголомшений величезним потоком інформації: «Засвоїти і вивчити весь матеріал мені на перших порах здавалося чимось нереальним. Але я подолав первинний страх і взявся за справу з усією наполегливістю, почав читати спеціалізовані видання. Було дуже приємно дізнатися, що за підсумками навчання я зайняв перше місце серед усіх учасників програми 2013 року».
Ігор Вакуленко, який пройшов програму в 2011 році, тепер працює головним інженером одного з господарств, а його однокурсник за програмою Кернел Шанс Володимир Поліщук встиг стати провідним агрономом. Інші випускники програми працюють інженерами і помічниками головного інженера різних підприємств. У всіх є підстави пишатися початком своєї кар'єри.
За три роки програму Кернел Шанс закінчили 75 випускників. 63 з них сьогодні працюють в компанії Кернел. Ось така обнадійлива статистика для майбутніх учасників.






Схожі новини
  • Роботи непочатий край.
  • Моя кар’єра у Сварозі
  • "Кернел" має намір побудувати три елеватори у Хмельницькій області
  • Agro MBA від kmbs - перша в Україні
  • Веревський скуповує російські олійні заводи

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.