Аграрний тиждень. Україна
» » Аграрії отримуватимуть часткову компенсацію вартості сг техніки
» » Аграрії отримуватимуть часткову компенсацію вартості сг техніки

Аграрії отримуватимуть часткову компенсацію вартості сг техніки


Аграрії, починаючи з 2017 року, будуть отримувати через банки часткову компенсацію вартості сільськогосподарської техніки в розмірі 15% її вартості за умови, що рівень локалізації виробництва цієї техніки в Україні перевищує 35%, відповідні постанови затвердив Кабінет міністрів України, повідомляє Інтерфакс.

"Хочемо, щоб рівень локалізації українських підприємств-виробників сільгосптехніки техніки до 2020 року досяг 60%", - повідомив міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий.
Він уточнив, що прийняті рішення припускають підвищення рівня локалізації в 2018 році до 45%, в 2019 році - до 55% і в 2020 році - до 60%.

Міністр нагадав, що прийняті в кінці минулого року нормативні документи виділяють в поточному році на таку часткову компенсацію 0,1% вартості валової продукції сільського господарства, що складе близько 550 млн. грн.

За його словами, в наступному році ця сума збільшиться до 0,15% в 2018 році, або близько 900 млн грн, а в 2019 році досягне 0,2% і перевищить 1 млрд грн.

"Обсяг виробленої продукції (сільгоспмашинобудування) буде більше 4 млрд. грн", - спрогнозував Т.Кутовий.
Він додав, що зношеність техніки в агрогосподарствах в даний час складає близько 85%, і її динаміка перевищує динаміку поновлення.





Схожі новини
  • Аграрії Херсонщини оновили парк сільськогосподарської техніки на 140 млн. грн.
  • Обсяг імпорту сільгосптехніки за останні три роки зріс з 607 млн до 1,3 млрд дол., - Азаров
  • Виробництво української сільгосптехніки зменшилось у 10 разів – Мінагропрод
  • 30 млрд грн необхідно щорічно на оновлення с/г техніки
  • УКРАЇНСЬКІ АГРАРІЇ. АНАЛІЗ ЦЬОГОРІЧНИХ ЖНИВ, ПЕРСПЕКТИВИ ТЕХНІЧНОГО ПЕРЕОСНАЩЕННЯ АПК

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.