Аграрний тиждень. Україна
» » Проблемна логістика у плодівництві
» » Проблемна логістика у плодівництві

    Проблемна логістика у плодівництві


     

    Під час конференції, організованої компанією ProAgro «Плодівництво. Сучасні тренди» від доповідачів по різних плодах прослідковувалась певна проблема, а саме проблема логістики.

     

    Олександр Кудін - представник компанії "T.B.Fruit” (ТМ «Галіція») розповів про логістичну проблему у переробці полуниці:

    «Спостерігається нестача достатньої кількості полуниці високої якості для переробки в Україні, в основному маємо можливість переробляти тільки на заводах у Польщі.

    Причиною тому є логістика, так як це м’яка ягода. Виробникам цих ягід дуже багато часу займає, щоб доставити сировину на переробні заводи. Після того виникають певні проблеми для виробників».

    Компанія сподівається, що цей недолік вдасться вирішити і що буде змога переробляти ці всі продукти в Україні.

     

    Про відсутність «пакхаузів» для кавунів розповів Володимир Гуржій, торговий експерт першої агрегаційної компанії виробників фруктів "USPAFRUIT".

    «Кавун - цікава позиція для України, тому що як мінімум він у нас є і його можна експортувати. Так ми всі думаємо, але насправді картина дещо інша»,- заінтригував спікер.

    «Ми технологічно трішечки живемо у «кам’яному віці» і не хочемо рухатися вперед. У нас є російський ринок і поки він буде створювати «парникові умови», то ми будемо «прикульговувати» так ще дуже довго. Так як неможна будь-яку свіжу продукцію зібрати в полі, покласти в рефрижератор і в ньому доставити в Англію. Так неможна, це є мінусом і дуже погано для експорту плодів.»

    Попри те, що український виробник має солому і своєю винахідливістю може скласти кавун на відправку, цього недостатньо. Є стандарти і потрібно їм відповідати. Повинна бути або спеціальна кабіна, або дерев’яний контейнер, або 20-ти кілограмові ящики, в які можливо в певній пропорції, певним шляхом розкласти кавун. Щоб була змога заїхати на розвантаження і щоб це все було в межах 10-14 градусів всередині кавуна. Щоб закордоном була змога вибірково продивитися кавун на якість.

    Експерт зауважив що, якщо якість кавуну буде невідповідною, потрібно буде його утилізувати, а це процедура не з дешевих за кородоном.

    Тому спікер радить бути професіоналами та мислити стратегічно не на 1 рік, а на кілька років вперед. Тоді з цього може щось вийти. Він також висловив надію, що українські плоди в майбутньому зможуть конкурувати з європейскими не тільки ціною, але і якістю.

     





    Схожі новини
  • Українська компанія увійшла в топ-3 світових лідерів по переробці малини
  • Українські виробники збентежені через стрімке падіння цін на кавуни
  • Щоб побороти амброзію в Україні треба 4 роки, - Клименко
  • "В Україні немає ринку збуту для біоетанолу" – експерт
  • Плодоовочевий кошик українців збільшується

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Проблемна логістика у плодівництві


 

Під час конференції, організованої компанією ProAgro «Плодівництво. Сучасні тренди» від доповідачів по різних плодах прослідковувалась певна проблема, а саме проблема логістики.

 

Олександр Кудін - представник компанії "T.B.Fruit” (ТМ «Галіція») розповів про логістичну проблему у переробці полуниці:

«Спостерігається нестача достатньої кількості полуниці високої якості для переробки в Україні, в основному маємо можливість переробляти тільки на заводах у Польщі.

Причиною тому є логістика, так як це м’яка ягода. Виробникам цих ягід дуже багато часу займає, щоб доставити сировину на переробні заводи. Після того виникають певні проблеми для виробників».

Компанія сподівається, що цей недолік вдасться вирішити і що буде змога переробляти ці всі продукти в Україні.

 

Про відсутність «пакхаузів» для кавунів розповів Володимир Гуржій, торговий експерт першої агрегаційної компанії виробників фруктів "USPAFRUIT".

«Кавун - цікава позиція для України, тому що як мінімум він у нас є і його можна експортувати. Так ми всі думаємо, але насправді картина дещо інша»,- заінтригував спікер.

«Ми технологічно трішечки живемо у «кам’яному віці» і не хочемо рухатися вперед. У нас є російський ринок і поки він буде створювати «парникові умови», то ми будемо «прикульговувати» так ще дуже довго. Так як неможна будь-яку свіжу продукцію зібрати в полі, покласти в рефрижератор і в ньому доставити в Англію. Так неможна, це є мінусом і дуже погано для експорту плодів.»

Попри те, що український виробник має солому і своєю винахідливістю може скласти кавун на відправку, цього недостатньо. Є стандарти і потрібно їм відповідати. Повинна бути або спеціальна кабіна, або дерев’яний контейнер, або 20-ти кілограмові ящики, в які можливо в певній пропорції, певним шляхом розкласти кавун. Щоб була змога заїхати на розвантаження і щоб це все було в межах 10-14 градусів всередині кавуна. Щоб закордоном була змога вибірково продивитися кавун на якість.

Експерт зауважив що, якщо якість кавуну буде невідповідною, потрібно буде його утилізувати, а це процедура не з дешевих за кородоном.

Тому спікер радить бути професіоналами та мислити стратегічно не на 1 рік, а на кілька років вперед. Тоді з цього може щось вийти. Він також висловив надію, що українські плоди в майбутньому зможуть конкурувати з європейскими не тільки ціною, але і якістю.

 





Схожі новини
  • Українська компанія увійшла в топ-3 світових лідерів по переробці малини
  • Українські виробники збентежені через стрімке падіння цін на кавуни
  • Щоб побороти амброзію в Україні треба 4 роки, - Клименко
  • "В Україні немає ринку збуту для біоетанолу" – експерт
  • Плодоовочевий кошик українців збільшується

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.