Аграрний тиждень. Україна
» » Українську малину ретельно перевіряють на польському кордоні
» » Українську малину ретельно перевіряють на польському кордоні

Українську малину ретельно перевіряють на польському кордоні


Українську малину ретельно перевіряють на польському кордоніАсоціація УКРСАДПРОМ звернулась до Першого Віце-прем’єр-міністра України – Міністра економічного розвитку та торгівлі України Степана Кубіва та міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з листом, яким висловила стурбованість незаконними перевірками вантажів з українською малиною, що експортується з України до Республіки Польща.

Про це повідомляє УКРСАДПРОМ.

За інформацією Асоціації, протягом останніх двох тижнів, фітосанітарними органами Республіки Польща здійснюються додаткові перевірки вантажівок, які перевозять малину з України, в т.ч. заморожену, незважаючи на наявність повного комплекту товаросупровідних документів.  В межах зазначених перевірок, здійснюється відбір зразків для проведення лабораторних досліджень, строк проведення яких займає від трьох до десяти днів. Весь цей час, вантажі блокуються на кордоні, в результаті чого українські експортери несуть додаткові витрати, а експортна діяльність стає збитковою.

Такі дії фітосанітарних органів Республіки Польща здійснюються, незважаючи на надані профільним Міністерством Республіки Польща представникам Посольства України в Республіці Польща запевнення, що заклики польських фермерів не впливають на діяльність Міністерства, зокрема, в питанні здійснення перевірок української сільгосппродукції.

Нагадаємо, що Асоціація УКРСАДПРОМ висловила занепокоєння закликами польських фермерів щодо створення перешкод для експорту фруктів і ягід з України, які здійснювались під час страйку польських фермерів у липні поточного року в Варшаві.





Схожі новини
  • Експорт плодово-ягідної продукції з України стримується неузгодженістю фітосанітарних заходів з імпортерами
  • Польща готова надати Україні експертну допомогу у впровадженні реформ
  • Заборону на ввезення подовжено
  • Проти сказу кинули авіацію Почти две тонны опасного молока изъяли в Киевской области
  • Україна імпортуватиме телятину з Нідерландів і боротиметься проти сказу спільно з Польщею

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.