Аграрний тиждень. Україна
» » Світова спільнота засвідчила підтримку УЗА у скасуванні вимоги Індонезії щодо «прожарки» пшениці
» » Світова спільнота засвідчила підтримку УЗА у скасуванні вимоги Індонезії щодо «прожарки» пшениці

    Світова спільнота засвідчила підтримку УЗА у скасуванні вимоги Індонезії щодо «прожарки» пшениці


    Міжнародна торгова зернова коаліція (IGTC) та Асоціація торгівлі зерном (GAFTA) підтримали Українську зернову асоціацію у питанні відміни вимоги Республіки Індонезія щодо термічної обробки української пшениці.

    Зокрема, під час засідання Генеральної асамблеї IGTC, що проходив 27-28 листопада 2018 року у м. Пекін. в.о. виконавчого директора Української зернової асоціації (УЗА) Сергій Іващенко підняв питання абсурдності вимоги Індонезії «прожарювати» українську пшеницю, що експортується до Індонезії, при температурі 70-80 С протягом 10-20 хвилин.

    За його словами, фітосанітарний комітет IGTC протягом 2 тижнів ухвалить рішення щодо вимоги Індонезійської сторони по термічній обробці пшениці. 

    «Важливо й те, що це взяли на контроль в GAFTА, адже саме ця асоціація має великий досвід в питаннях торгових/не торгових бар’єрів», - додав Сергій Іващенко.

    Він підкреслив, що завдяки підняттю питання припинення цієї вимоги Індонезії на міжнародному рівні – Україна має позитивні передумови вирішення даної проблеми.

    За експертними відповідями у даній ситуації УЗА звернулася до ADMMills,  до Інституту досліджень ім. Макса Руберна (MRI) у Детмольде, в Німеччині, який працює у галузі захисту здоров'я споживачів у секторі живлення, та до  Schuttmuhle Berlin – компанії Goodmills Germany Group, яка щорічно використовує біля 2,7 млн. тонн зерна на європейських млинах. Всі троє зазначили, що грибки Tilletia, котрі стали «причиною» такої вимоги, часто присутні в зерні по всьому світу, яке застосовують для переробки на борошно. При цьому термічна обробка пшениці задля знищення грибків є не вірним шляхом для їх усунення. Адже, в світі нема доводів ефективності такого методу.

    Також, Сергій Іващенко розповів про важливі доводи, які аргументують потребу скасування «прожарки»:

    - неможливість виконання терміналами цієї вимоги через відсутність обладнання для термічної обробки та незмоги ізоляції великої кількості зернових для їх нагрівання до 70 °С;
    - негативний вплив «прожарки» на білок і клейковину пшениці;
    - термічна обробка призводить до затемнення зерна.

    Він додав, що первинні дослідження термічної обробки пшениці доводять неефективність такого підходу.

    В УЗА вважають таку вимогу Індонезії - як нетарифний бар’єр, що призведе до зниження рівня конкуренції на ринку, підвищення ціни та негативно вплине на міжнародну торгівлю між двома країнами.

        





    Схожі новини
  • Мінагрополітики розпочато перегляд державного стандарту на пшеницю ДСТУ 3768:2010 "Пшениця. Технічні умови"
  • Україна та В’єтнам обговорили поглиблення взаємної торгівлі товарами рослинного походження
  • Держпродспоживслужба та бізнес обговорюють поточний стан експорту зернових
  • Огляд ринків зернових та олійних культур станом на 22 липня 2016 року
  • Зернотрейдери ще не визначили механізм закупівлі 300 тис. тонн пшениці в Агрофонді – В.Клименко

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Світова спільнота засвідчила підтримку УЗА у скасуванні вимоги Індонезії щодо «прожарки» пшениці


Міжнародна торгова зернова коаліція (IGTC) та Асоціація торгівлі зерном (GAFTA) підтримали Українську зернову асоціацію у питанні відміни вимоги Республіки Індонезія щодо термічної обробки української пшениці.

Зокрема, під час засідання Генеральної асамблеї IGTC, що проходив 27-28 листопада 2018 року у м. Пекін. в.о. виконавчого директора Української зернової асоціації (УЗА) Сергій Іващенко підняв питання абсурдності вимоги Індонезії «прожарювати» українську пшеницю, що експортується до Індонезії, при температурі 70-80 С протягом 10-20 хвилин.

За його словами, фітосанітарний комітет IGTC протягом 2 тижнів ухвалить рішення щодо вимоги Індонезійської сторони по термічній обробці пшениці. 

«Важливо й те, що це взяли на контроль в GAFTА, адже саме ця асоціація має великий досвід в питаннях торгових/не торгових бар’єрів», - додав Сергій Іващенко.

Він підкреслив, що завдяки підняттю питання припинення цієї вимоги Індонезії на міжнародному рівні – Україна має позитивні передумови вирішення даної проблеми.

За експертними відповідями у даній ситуації УЗА звернулася до ADMMills,  до Інституту досліджень ім. Макса Руберна (MRI) у Детмольде, в Німеччині, який працює у галузі захисту здоров'я споживачів у секторі живлення, та до  Schuttmuhle Berlin – компанії Goodmills Germany Group, яка щорічно використовує біля 2,7 млн. тонн зерна на європейських млинах. Всі троє зазначили, що грибки Tilletia, котрі стали «причиною» такої вимоги, часто присутні в зерні по всьому світу, яке застосовують для переробки на борошно. При цьому термічна обробка пшениці задля знищення грибків є не вірним шляхом для їх усунення. Адже, в світі нема доводів ефективності такого методу.

Також, Сергій Іващенко розповів про важливі доводи, які аргументують потребу скасування «прожарки»:

- неможливість виконання терміналами цієї вимоги через відсутність обладнання для термічної обробки та незмоги ізоляції великої кількості зернових для їх нагрівання до 70 °С;
- негативний вплив «прожарки» на білок і клейковину пшениці;
- термічна обробка призводить до затемнення зерна.

Він додав, що первинні дослідження термічної обробки пшениці доводять неефективність такого підходу.

В УЗА вважають таку вимогу Індонезії - як нетарифний бар’єр, що призведе до зниження рівня конкуренції на ринку, підвищення ціни та негативно вплине на міжнародну торгівлю між двома країнами.

    





Схожі новини
  • Мінагрополітики розпочато перегляд державного стандарту на пшеницю ДСТУ 3768:2010 "Пшениця. Технічні умови"
  • Україна та В’єтнам обговорили поглиблення взаємної торгівлі товарами рослинного походження
  • Держпродспоживслужба та бізнес обговорюють поточний стан експорту зернових
  • Огляд ринків зернових та олійних культур станом на 22 липня 2016 року
  • Зернотрейдери ще не визначили механізм закупівлі 300 тис. тонн пшениці в Агрофонді – В.Клименко

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.