Українці споживатимуть максимально безпечні продукти після впровадження на всіх вітчизняних підприємствах системи контролю безпечності харчової продукції НАССР. Наразі майже 40% вітчизняних підприємств, що виробляють харчову продукцію, вже її впровадили. НАССР дозволяє контролювати якість харчів під час їхнього виробництва, а не на стадії готової продукції. Тож споживачі можуть бути впевнені, що купують якісні продукти.
За даними Держветфітослужби, на 99% українських підприємств, які здійснюють експорт до Європейського Союзу або РФ, впроваджена та працює система НАССР. Українці також мають споживати продукцію від виробників, система контролю яких відповідає світовим вимогам.
Система НАССР дозволяє знизити можливість біологічного, хімічного або механічного фактору під час виробництва продуктів харчування та отримати максимально якісний продукт. Головна перевага системи НАССР у тому, що вона попереджає випуск неякісної продукції. На відміну від застарілих систем управління безпечністю продукції, коли невідповідність виявляється на стадії готового продукту, НАССР контролює якість продукції у процесі виробництва. А керівництво підприємства, водночас, отримує ефективно кероване виробництво, економію витрат, мінімізацію ризиків і прихильність покупців. Тому саме виробники максимально зацікавлені в дотриманні найвищих стандартів якості під час виготовлення своєї продукції.