Аграрний тиждень. Україна
» » Виробники мають забезпечити українців якісними продуктами харчування
» » Виробники мають забезпечити українців якісними продуктами харчування

Виробники мають забезпечити українців якісними продуктами харчування


Українці споживатимуть максимально безпечні продукти після впровадження на всіх вітчизняних підприємствах системи контролю безпечності харчової продукції НАССР. Наразі майже 40% вітчизняних підприємств, що виробляють харчову продукцію, вже її впровадили. НАССР дозволяє контролювати якість харчів під час їхнього виробництва, а не на стадії готової продукції. Тож споживачі можуть бути впевнені, що купують якісні продукти.
За даними Держветфітослужби, на 99% українських підприємств, які здійснюють експорт до Європейського Союзу або РФ, впроваджена та працює система НАССР. Українці також мають споживати продукцію від виробників, система контролю яких відповідає світовим вимогам.
Система НАССР дозволяє знизити можливість біологічного, хімічного або механічного фактору під час виробництва продуктів харчування та отримати максимально якісний продукт. Головна перевага системи НАССР у тому, що вона попереджає випуск неякісної продукції. На відміну від застарілих систем управління безпечністю продукції, коли невідповідність виявляється на стадії готового продукту, НАССР контролює якість продукції у процесі виробництва. А керівництво підприємства, водночас, отримує ефективно кероване виробництво, економію витрат, мінімізацію ризиків і прихильність покупців. Тому саме виробники максимально зацікавлені в дотриманні найвищих стандартів якості під час виготовлення своєї продукції.






Схожі новини
  • На більшості потужних вітчизняних підприємств діють системи управління безпечністю продукції
  • Протягом трьох років на підприємствах харчової промисловості буде завершено встановлення систем контролю якості продукції
  • Близько 95% харчової продукції у магазинах − від українського виробника
  • Залучення вітчизняних науковців до розробки методології HACCP поліпшить якість харчової продукції
  • Система НАССР вже ефективно працює на 99% підприємств

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.