Виробники йдуть за смаками споживачів. За даними корпорації «Укрвинпром» виробництво ігристих вин в Україні зросло на 20%, до більше ніж 2,7 мільйона дал. Тоді як обсяги виробництва шампанських вин зменшилися на 9%, до 3,5 мільйона дал. Ну думку експертів, після введенням на ринку мінімальних цін, конкуренція стала жорсткішою, а якість продукції виросла. Віктор Костенко «Сьогодні якість наших вітчизняних вин семимильними кроками шагнула до верху і сьогодні в нас є вже чим похвастатся. Якщо приїзжають з-за кордону гості ми ставимо пляшки і вони дивуються їх якістю. Сьогодні виживає той, хто заходе на ринок з якісною гарною продукцією». Швидкі темпи росту набрали виробники вермутів. За рік вони збільшили обсяги на 60%, до майже 1,6 мільйона дал.
На думку експертів, попит на цю продукцію є і він продовжує зростати. Вартість вітчизняних вермутів менша за імпортні, а за якістю вони нічим не поступаються. Крім того виробництво стимулює лояльна державна акцизна політика. Розвиток виробництва вермутів стимулює створення нових робочим місць, наприклад по збору трав, які необхідні для їх виробництва. Виробники шампанського та ігристих вин теж не відчувають дефіциту сировини. Так на сьогодні більше 90% виноматеріалу для шампанського виробляється в Україні.