Вітчизняна харчова промисловість нарощує виробництво. Так, у першому кварталі поточного року воно збільшилося на 4,4%. Зокрема, зросло виробництво м’ясних і молочних продуктів, консервованих овочів і фруктів та кондитерських виробів. Найбільше харчових продуктів вироблено в Кіровоградській, Сумській, Вінницькій, Львівській і Хмельницькій областях. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.
«За результатами перших трьох місяців поточного року ми спостерігаємо позитивну динаміку виробництва м’ясних і молочних продуктів, консервованих овочів і фруктів та кондитерських виробів. За цей період підприємства галузі виробили на 4,4% більше продукції, ніж за відповідний період минулого року. І ми сподіваємося на збереження цієї тенденції», − зазначив Міністр.
Микола Присяжнюк також повідомив, що виробництво цукру цього року може сягнути 1,3-1,5 мільйона тонн, що залежить від рівня врожайності цукрових буряків. З урахуванням цього, пропозиція на ринку може становити 2,2-2,4 мільйона тонн за внутрішньої потреби споживання в 1,8 мільйона тонн. Тож очільник відомства наголосив, що необхідно шукати ринки збуту, а також диверсифікувати виробництво.
«Необхідно, щоб цукрові та спиртові підприємства поступово переходили і на виробництво біопалива. Тоді залежно від ситуації на ринку вони зможуть обирати, що їм вигідніше виробляти в тій чи іншій ситуації. І вже можна спостерігати, що підприємства, наприклад, спиртової галузі дослухаються до цих порад Міністерства. Про це свідчить те, що з січня по квітень поточного року виробництво біоетанолу в країні збільшилося майже в 9 разів», − наголосив Міністр.