Аграрний тиждень. Україна
» » В Україні зросло виробництво харчових продуктів на 4,4%
» » В Україні зросло виробництво харчових продуктів на 4,4%

    В Україні зросло виробництво харчових продуктів на 4,4%


    Вітчизняна харчова промисловість нарощує виробництво. Так, у першому кварталі поточного року воно збільшилося на 4,4%. Зокрема, зросло виробництво м’ясних і молочних продуктів, консервованих овочів і фруктів та кондитерських виробів. Найбільше харчових продуктів вироблено в Кіровоградській, Сумській, Вінницькій, Львівській і Хмельницькій областях. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

    «За результатами перших трьох місяців поточного року ми спостерігаємо позитивну динаміку виробництва м’ясних і молочних продуктів, консервованих овочів і фруктів та кондитерських виробів. За цей період підприємства галузі виробили на 4,4% більше продукції, ніж за відповідний період минулого року. І ми сподіваємося на збереження цієї тенденції», − зазначив Міністр.

    Микола Присяжнюк також повідомив, що виробництво цукру цього року може сягнути 1,3-1,5 мільйона тонн, що залежить від рівня врожайності цукрових буряків. З урахуванням цього, пропозиція на ринку може становити 2,2-2,4 мільйона тонн за внутрішньої потреби споживання в 1,8 мільйона тонн. Тож очільник відомства наголосив, що необхідно шукати ринки збуту, а також диверсифікувати виробництво.

    «Необхідно, щоб цукрові та спиртові підприємства поступово переходили і на виробництво біопалива. Тоді залежно від ситуації на ринку вони зможуть обирати, що їм вигідніше виробляти в тій чи іншій ситуації. І вже можна спостерігати, що підприємства, наприклад, спиртової галузі дослухаються до цих порад Міністерства. Про це свідчить те, що з січня по квітень поточного року виробництво біоетанолу в країні збільшилося майже в 9 разів», − наголосив Міністр.





    Схожі новини
  • Виробництво кондитерських виробів в Україні у 1-му кварталі скоротилося на 10,2%
  • Виробництво кондитерських виробів в Україні у 1-му кварталі скоротилося на 10,2%
  • У 2012 році обсяги експорту продукції харчування зросли майже на 26%
  • За 11 місяців 2012 року Україна експортувала молочних продуктів на 508,1 мільйона доларів
  • В Україні виробництво вершкового масла зросло на 15,2%

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

В Україні зросло виробництво харчових продуктів на 4,4%


Вітчизняна харчова промисловість нарощує виробництво. Так, у першому кварталі поточного року воно збільшилося на 4,4%. Зокрема, зросло виробництво м’ясних і молочних продуктів, консервованих овочів і фруктів та кондитерських виробів. Найбільше харчових продуктів вироблено в Кіровоградській, Сумській, Вінницькій, Львівській і Хмельницькій областях. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

«За результатами перших трьох місяців поточного року ми спостерігаємо позитивну динаміку виробництва м’ясних і молочних продуктів, консервованих овочів і фруктів та кондитерських виробів. За цей період підприємства галузі виробили на 4,4% більше продукції, ніж за відповідний період минулого року. І ми сподіваємося на збереження цієї тенденції», − зазначив Міністр.

Микола Присяжнюк також повідомив, що виробництво цукру цього року може сягнути 1,3-1,5 мільйона тонн, що залежить від рівня врожайності цукрових буряків. З урахуванням цього, пропозиція на ринку може становити 2,2-2,4 мільйона тонн за внутрішньої потреби споживання в 1,8 мільйона тонн. Тож очільник відомства наголосив, що необхідно шукати ринки збуту, а також диверсифікувати виробництво.

«Необхідно, щоб цукрові та спиртові підприємства поступово переходили і на виробництво біопалива. Тоді залежно від ситуації на ринку вони зможуть обирати, що їм вигідніше виробляти в тій чи іншій ситуації. І вже можна спостерігати, що підприємства, наприклад, спиртової галузі дослухаються до цих порад Міністерства. Про це свідчить те, що з січня по квітень поточного року виробництво біоетанолу в країні збільшилося майже в 9 разів», − наголосив Міністр.





Схожі новини
  • Виробництво кондитерських виробів в Україні у 1-му кварталі скоротилося на 10,2%
  • Виробництво кондитерських виробів в Україні у 1-му кварталі скоротилося на 10,2%
  • У 2012 році обсяги експорту продукції харчування зросли майже на 26%
  • За 11 місяців 2012 року Україна експортувала молочних продуктів на 508,1 мільйона доларів
  • В Україні виробництво вершкового масла зросло на 15,2%

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.