Аграрний тиждень. Україна
» » Українці віддають перевагу вітчизняним продуктам харчування
» » Українці віддають перевагу вітчизняним продуктам харчування

    Українці віддають перевагу вітчизняним продуктам харчування


    Понад 90% харчових продуктів, які купують українці, – вітчизняного виробництва. І для того, аби задовольнити такий високий попит, нарощуються обсяги виробництва. Так, за 9 місяців в Україні зросло виробництво яловичини, свинини, м’яса птиці, молока, вершкового масла, сиру та інших найпопулярніших продуктів харчування. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.
    «Україна забезпечує внутрішній ринок продовольства за рахунок власного виробництва. Водночас, попит на вітчизняну харчову продукцію всередині країни також зростає. Так, більше 90% продовольства, яке купують споживачі в Україні, – саме вітчизняного виробництва», − зазначив Микола Присяжнюк.
    Міністр наголосив, щоб для того, аби попит українців було забезпечено, зростає і виробництво продуктів харчування. Так, наприклад, за 9 місяців поточного року збільшилося виробництво яловичини замороженої на 65%, свинини свіжої чи охолодженої – 9,6%, м’яса птиці свіжого чи охолодженого – 5,7%, вершкового масла – 2%, сиру – 5,4%, обробленого молока – 2,6% тощо.
    «Українці вже звикли до вітчизняного продукту. Тож, щоб задовольнити дедалі вищий попит, нарощується й виробництво. Окрім цього, велика увага приділяється і якості продукції. Так, в Україні вже впроваджено системи управління якістю та безпечністю харчових продуктів на 553 підприємствах. Продовжується робота з упровадження однієї з найкращих таких систем – НАССР. І така робота продовжиться, особливо враховуючи перспективу підписання Угоди про Асоціацію з ЄС», − зазначив Міністр.





    Схожі новини
  • В Україні на 36% зросло виробництво дитячого харчування
  • У 2012 році обсяги експорту продукції харчування зросли майже на 26%
  • Близько 95% харчової продукції у магазинах − від українського виробника
  • В Україні виробництво вершкового масла зросло на 15,2%
  • Близько 90% харчової продукції, яку споживають українці, − вітчизняного виробництва

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Українці віддають перевагу вітчизняним продуктам харчування


Понад 90% харчових продуктів, які купують українці, – вітчизняного виробництва. І для того, аби задовольнити такий високий попит, нарощуються обсяги виробництва. Так, за 9 місяців в Україні зросло виробництво яловичини, свинини, м’яса птиці, молока, вершкового масла, сиру та інших найпопулярніших продуктів харчування. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.
«Україна забезпечує внутрішній ринок продовольства за рахунок власного виробництва. Водночас, попит на вітчизняну харчову продукцію всередині країни також зростає. Так, більше 90% продовольства, яке купують споживачі в Україні, – саме вітчизняного виробництва», − зазначив Микола Присяжнюк.
Міністр наголосив, щоб для того, аби попит українців було забезпечено, зростає і виробництво продуктів харчування. Так, наприклад, за 9 місяців поточного року збільшилося виробництво яловичини замороженої на 65%, свинини свіжої чи охолодженої – 9,6%, м’яса птиці свіжого чи охолодженого – 5,7%, вершкового масла – 2%, сиру – 5,4%, обробленого молока – 2,6% тощо.
«Українці вже звикли до вітчизняного продукту. Тож, щоб задовольнити дедалі вищий попит, нарощується й виробництво. Окрім цього, велика увага приділяється і якості продукції. Так, в Україні вже впроваджено системи управління якістю та безпечністю харчових продуктів на 553 підприємствах. Продовжується робота з упровадження однієї з найкращих таких систем – НАССР. І така робота продовжиться, особливо враховуючи перспективу підписання Угоди про Асоціацію з ЄС», − зазначив Міністр.





Схожі новини
  • В Україні на 36% зросло виробництво дитячого харчування
  • У 2012 році обсяги експорту продукції харчування зросли майже на 26%
  • Близько 95% харчової продукції у магазинах − від українського виробника
  • В Україні виробництво вершкового масла зросло на 15,2%
  • Близько 90% харчової продукції, яку споживають українці, − вітчизняного виробництва

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.