Аграрний тиждень. Україна
» » На Дніпропетровщині на 40 харчових підприємствах впровадженні системи управління якістю
» » На Дніпропетровщині на 40 харчових підприємствах впровадженні системи управління якістю

На Дніпропетровщині на 40 харчових підприємствах впровадженні системи управління якістю


Сьогодні понад 40 підприємств харчової промисловості сертифікували системи управління якістю. Це важливий крок у підвищені якості харчової продукції регіону та у виході наших товарів на світовий ринок. На цьому наголосив директор департаменту агропромислового комплексу, розвитку сільських територій та ринкового середовища Вадим Удовицький.

Система управління якістю (ISO серій 9000, 14000, 22000) впроваджена (сертифікована) на 40 харчових підприємствах області. У стані розробки – на трьох та упроваджується – на трьох підприємствах області.

Також в регіоні впроваджена (сертифікована) Система управління безпечністю харчових продуктів (НАССР). Вона працює на 30 харчових підприємствах Дніпропетровщини.

У листопаді 2009 року на базі ДП «Дніпростандартметрологія» відкрито лабораторію з визначення вмісту генетично модифікованих організмів в харчових продуктах та сировині. Лабораторія контролю ГМО атестована в установленому порядку, спеціалісти лабораторії пройшли необхідну теоретичну і практичну підготовку з проведення випробувань і отримали відповідні сертифікати міжнародного зразку. Для лабораторії було закуплено найсучасніше аналітичне обладнання відомих світових виробників, що дає можливість визначати наявність та кількість генетично модифікованих організмів на високому рівні та в максимально короткі терміни.









Схожі новини
  • На більшості потужних вітчизняних підприємств діють системи управління безпечністю продукції
  • Протягом трьох років на підприємствах харчової промисловості буде завершено встановлення систем контролю якості продукції
  • Залучення вітчизняних науковців до розробки методології HACCP поліпшить якість харчової продукції
  • Система НАССР вже ефективно працює на 99% підприємств
  • Мінекономрозвитку ініціює реалізацію в Україні держпрограми управління якістю

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.