Сьогодні понад 40 підприємств харчової промисловості сертифікували системи управління якістю. Це важливий крок у підвищені якості харчової продукції регіону та у виході наших товарів на світовий ринок. На цьому наголосив директор департаменту агропромислового комплексу, розвитку сільських територій та ринкового середовища Вадим Удовицький.
Система управління якістю (ISO серій 9000, 14000, 22000) впроваджена (сертифікована) на 40 харчових підприємствах області. У стані розробки – на трьох та упроваджується – на трьох підприємствах області.
Також в регіоні впроваджена (сертифікована) Система управління безпечністю харчових продуктів (НАССР). Вона працює на 30 харчових підприємствах Дніпропетровщини.
У листопаді 2009 року на базі ДП «Дніпростандартметрологія» відкрито лабораторію з визначення вмісту генетично модифікованих організмів в харчових продуктах та сировині. Лабораторія контролю ГМО атестована в установленому порядку, спеціалісти лабораторії пройшли необхідну теоретичну і практичну підготовку з проведення випробувань і отримали відповідні сертифікати міжнародного зразку. Для лабораторії було закуплено найсучасніше аналітичне обладнання відомих світових виробників, що дає можливість визначати наявність та кількість генетично модифікованих організмів на високому рівні та в максимально короткі терміни.