Аграрний тиждень. Україна
» » Воркшоп: «Протеїнове живлення молочних корів: як це насправді працює».
» » Воркшоп: «Протеїнове живлення молочних корів: як це насправді працює».

    Воркшоп: «Протеїнове живлення молочних корів: як це насправді працює».


    17 червня в м. Конотоп, Сумської області відбувся воркшоп на тему: «Протеїнове живлення молочних корів: як це насправді працює».
    Захід відвідали керівники, ветеринари та зоотехніки із 22 фермерських господарств Сумської, Полтавської та Чернігівської областей.
    Головним спікером воркшопу став міжнародний експерт із 20-річним досвідом, технічний директор із ВРХ ГК «АгроВет Атлантик» Пітер ван Дорен (Нідерланди). За свою кар’єру він консультував тисячі фермерських господарств у близько 30-ти країнах на п’яти континентах.
    Воркшоп складався з теоретичної та практичної частин, де всі бажаючі могли закріпити нові знання на фермі господарства «Вітчизна».
    Теоретична частина була присвячена різним аспектам годівлі корів. Спершу з доповіддю виступив провідний консультант ГК «АгроВет Атлантик» Олександр Метинський, який, засновуючись на дослідженнях експертів, проаналізував потреби корів у фосфорі та магнії, а також розказав про доцільність додавання цих речовин до раціону. За словами експерта, значення фосфору для живлення корів у наших господарствах дещо перебільшене. «Насправді, фосфор для корів у вигляді додаткових мінералів не потрібен, - зазначив Олександр Метинський, - оскільки він надходить у достатній кількості разом із кормами. До того ж фосфор, який потрапляє у ґрунт із продуктами життєдіяльності тварин, забруднює довкілля. Якщо ми тримаємо курс на Європу, то повинні так само, як і наші західні сусіди, дбати про екологічну ситуацію в країні. Цим ми зробимо свій невеличкий внесок на шляху до європеїзації». Детально було проаналізовано і значення магнію в годівлі корови як життєво необхідного елементу для активації ферментів та перетравлення клітковини і наголошено, що нестача цієї речовини може призвести до захворювань тварини і навіть її смерті.
    Другим спікером воркшопу став провідний технолог із ВРХ Юрій Березовський, який розповів про дослідження кормів голландською лабораторією BLGG, яку представляє в Україні ГК «АгроВет Атлантик» із 2013 року.
    Юрій Березовський у своїй доповіді розказав про переваги сучасних європейських методів аналізу кормів. «Ретельно збалансований раціон – необхідна умова для прибуткового ведення молочного бізнесу, - наголосив експерт. - Отож, якщо ми хочемо постійно забезпечувати тварин якісним кормом, що відповідає світовим стандартам, потрібно проводити відповідні дослідження продукту на всіх етапах виробництва. Саме такі точні результати дозволяє отримати лабораторія BLGG, яка у своїй роботі використовує систему спектроскопії ближнього інфрачервоного випромінювання. Завдяки цьому ми маємо високу точність, швидкість, чистоту та достовірність аналізу. А це, в свою чергу, допомагає точно збалансувати раціон і поліпшити годівлю тварин».
    На завершення теоретичної частини воркшопу всесвітньо відомий експерт з ВРХ, технічний директор ГК «АгроВет Атлантик» Пітер ван Дорен розклав по поличках усі аспекти протеїнового живлення молочних корів. Експерт наголосив, що потреба тварин у протеїні насправді є їх потребою у певних амінокислотах, які входять до складу протеїну.
    «Приблизно 10-13 амінокислот є життєво необхідними для жуйних, тому, вони повинні надходити з кормом, або синтезуватися мікроорганізмами рубця», - зазначив Пітер ван Дорен. Проаналізувавши механізм дії протеїну у жуйних, експерт дав рекомендації, як оптимально збалансовувати рівень протеїну в раціоні корів та зазначив, що протеїн із різних джерел діє неоднаково. «Джерела протеїну дійсно відрізняються, і працюють по-різному, особливо в організмі корови, - підсумував свій виступ експерт. - Проаналізуйте свою кормову базу і тільки тоді розраxxxте раціон: це допоможе вам зробити правильний вибір з різних джерел протеїну. Особливо це актуально при розрахунку раціону для високопродуктивних корів, де зазвичай є надлишок ферментативного протеїну і не вистачає, як показує практика, нерозщеплюваного в рубці протеїну».
    Друга частина воркшопу на Сумщині стала практичною – слухачі змогли відвідати показову ферму ТОВ «Вітчизна» в с. Шпотівка Конотопського району. Під час відвідування ферми головний зоотехнік Юлія Руденко показала просторі та надсучасні зали, де утримують тварин, звернула увагу на технологічне устаткування для годівлі, доїння та вирощування молодняку. Особливу увагу спеціаліст приділила розповіді про нюанси годівлі, виготовленню кормів та новітнім технологіям, які використовує господарство для отримання найкращого результату.
    Генеральний директор ТОВ «Вітчизна» Сергій В’ячеславович Чижик:
    «За останній рік молочний бізнес в Україні опинився в надскладних умовах. Дуже виросла собівартість продукту у зв’язку підвищенням вартості кормів, витрат на електроенергію, заробітну плату працівникам, при тому, що ціни за збут молока залишилися майже на рівні минулого року. Отож сьогодні ми просто зобов’язані шукати шляхи для створення «ідеального» корму, завдяки якому ми отримали б більше якісного молока, і, відповідно, знизили його собівартість. Завдяки таким професійним заходам, які проводить ГК «АгроВет Атлантик», у нас з’являється можливість знайти правильний підхід до заготівлі корму та його раціонального використання задля підвищення продуктивності тварин».





    Схожі новини
  • Ration Check – а ви знаєте, що насправді їсть Ваша корова?
  • Відлучення поросят: нові підходи для зменшення стресу
  • Основа продуктивності
  • Скорочуємо витрати
  • Досягти максимальної ефективності

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Воркшоп: «Протеїнове живлення молочних корів: як це насправді працює».


17 червня в м. Конотоп, Сумської області відбувся воркшоп на тему: «Протеїнове живлення молочних корів: як це насправді працює».
Захід відвідали керівники, ветеринари та зоотехніки із 22 фермерських господарств Сумської, Полтавської та Чернігівської областей.
Головним спікером воркшопу став міжнародний експерт із 20-річним досвідом, технічний директор із ВРХ ГК «АгроВет Атлантик» Пітер ван Дорен (Нідерланди). За свою кар’єру він консультував тисячі фермерських господарств у близько 30-ти країнах на п’яти континентах.
Воркшоп складався з теоретичної та практичної частин, де всі бажаючі могли закріпити нові знання на фермі господарства «Вітчизна».
Теоретична частина була присвячена різним аспектам годівлі корів. Спершу з доповіддю виступив провідний консультант ГК «АгроВет Атлантик» Олександр Метинський, який, засновуючись на дослідженнях експертів, проаналізував потреби корів у фосфорі та магнії, а також розказав про доцільність додавання цих речовин до раціону. За словами експерта, значення фосфору для живлення корів у наших господарствах дещо перебільшене. «Насправді, фосфор для корів у вигляді додаткових мінералів не потрібен, - зазначив Олександр Метинський, - оскільки він надходить у достатній кількості разом із кормами. До того ж фосфор, який потрапляє у ґрунт із продуктами життєдіяльності тварин, забруднює довкілля. Якщо ми тримаємо курс на Європу, то повинні так само, як і наші західні сусіди, дбати про екологічну ситуацію в країні. Цим ми зробимо свій невеличкий внесок на шляху до європеїзації». Детально було проаналізовано і значення магнію в годівлі корови як життєво необхідного елементу для активації ферментів та перетравлення клітковини і наголошено, що нестача цієї речовини може призвести до захворювань тварини і навіть її смерті.
Другим спікером воркшопу став провідний технолог із ВРХ Юрій Березовський, який розповів про дослідження кормів голландською лабораторією BLGG, яку представляє в Україні ГК «АгроВет Атлантик» із 2013 року.
Юрій Березовський у своїй доповіді розказав про переваги сучасних європейських методів аналізу кормів. «Ретельно збалансований раціон – необхідна умова для прибуткового ведення молочного бізнесу, - наголосив експерт. - Отож, якщо ми хочемо постійно забезпечувати тварин якісним кормом, що відповідає світовим стандартам, потрібно проводити відповідні дослідження продукту на всіх етапах виробництва. Саме такі точні результати дозволяє отримати лабораторія BLGG, яка у своїй роботі використовує систему спектроскопії ближнього інфрачервоного випромінювання. Завдяки цьому ми маємо високу точність, швидкість, чистоту та достовірність аналізу. А це, в свою чергу, допомагає точно збалансувати раціон і поліпшити годівлю тварин».
На завершення теоретичної частини воркшопу всесвітньо відомий експерт з ВРХ, технічний директор ГК «АгроВет Атлантик» Пітер ван Дорен розклав по поличках усі аспекти протеїнового живлення молочних корів. Експерт наголосив, що потреба тварин у протеїні насправді є їх потребою у певних амінокислотах, які входять до складу протеїну.
«Приблизно 10-13 амінокислот є життєво необхідними для жуйних, тому, вони повинні надходити з кормом, або синтезуватися мікроорганізмами рубця», - зазначив Пітер ван Дорен. Проаналізувавши механізм дії протеїну у жуйних, експерт дав рекомендації, як оптимально збалансовувати рівень протеїну в раціоні корів та зазначив, що протеїн із різних джерел діє неоднаково. «Джерела протеїну дійсно відрізняються, і працюють по-різному, особливо в організмі корови, - підсумував свій виступ експерт. - Проаналізуйте свою кормову базу і тільки тоді розраxxxте раціон: це допоможе вам зробити правильний вибір з різних джерел протеїну. Особливо це актуально при розрахунку раціону для високопродуктивних корів, де зазвичай є надлишок ферментативного протеїну і не вистачає, як показує практика, нерозщеплюваного в рубці протеїну».
Друга частина воркшопу на Сумщині стала практичною – слухачі змогли відвідати показову ферму ТОВ «Вітчизна» в с. Шпотівка Конотопського району. Під час відвідування ферми головний зоотехнік Юлія Руденко показала просторі та надсучасні зали, де утримують тварин, звернула увагу на технологічне устаткування для годівлі, доїння та вирощування молодняку. Особливу увагу спеціаліст приділила розповіді про нюанси годівлі, виготовленню кормів та новітнім технологіям, які використовує господарство для отримання найкращого результату.
Генеральний директор ТОВ «Вітчизна» Сергій В’ячеславович Чижик:
«За останній рік молочний бізнес в Україні опинився в надскладних умовах. Дуже виросла собівартість продукту у зв’язку підвищенням вартості кормів, витрат на електроенергію, заробітну плату працівникам, при тому, що ціни за збут молока залишилися майже на рівні минулого року. Отож сьогодні ми просто зобов’язані шукати шляхи для створення «ідеального» корму, завдяки якому ми отримали б більше якісного молока, і, відповідно, знизили його собівартість. Завдяки таким професійним заходам, які проводить ГК «АгроВет Атлантик», у нас з’являється можливість знайти правильний підхід до заготівлі корму та його раціонального використання задля підвищення продуктивності тварин».





Схожі новини
  • Ration Check – а ви знаєте, що насправді їсть Ваша корова?
  • Відлучення поросят: нові підходи для зменшення стресу
  • Основа продуктивності
  • Скорочуємо витрати
  • Досягти максимальної ефективності

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.