Аграрний тиждень. Україна
» » Вчені винайшли їстівну упаковку з молока
» » Вчені винайшли їстівну упаковку з молока

    Вчені винайшли їстівну упаковку з молока


    Американські вчені розробили їстівну упаковку для продуктів, матеріалом для якої служить молоко. Результати роботи були представлені в прес-релізі за підсумками Національної виставки Американського хімічного товариства у Філадельфії.

    Плівка, яку роблять з молочного білка, виявилася досить повітронепроникною, але складною у використанні і дуже розчинною у воді. Вчені цю проблему вирішили додаванням цитрусового пектину - матеріал став більш міцним і стійким до вологості і високих температур.

    Отримана плівка виглядає і відчувається на дотик практично як звичайний пакувальний пластик. Втім, матеріал пропускає приблизно в 500 разів менше кисню, ніж пластик, і повністю розкладається в навколишньому середовищі без утворення токсичних продуктів. Нова плівка і сама може служити їжею.

    За словами вчених, казеїнова плівка практично позбавлена смаку, але до неї можна без втрати якості додавати ароматизатори, харчові барвники, а також вітаміни та інші біологічно активні речовини.





    Схожі новини
  • Обама. Нова назва паразитів, які живуть у крові тварин
  • Вчені: глобальне потепління знищить пшеницю, ячмінь та кукурудзу
  • Харчові інновації
  • Органічні продукти не корисніші ніж звичайні - дослідження
  • Виробництво має бути безпечним

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Вчені винайшли їстівну упаковку з молока


Американські вчені розробили їстівну упаковку для продуктів, матеріалом для якої служить молоко. Результати роботи були представлені в прес-релізі за підсумками Національної виставки Американського хімічного товариства у Філадельфії.

Плівка, яку роблять з молочного білка, виявилася досить повітронепроникною, але складною у використанні і дуже розчинною у воді. Вчені цю проблему вирішили додаванням цитрусового пектину - матеріал став більш міцним і стійким до вологості і високих температур.

Отримана плівка виглядає і відчувається на дотик практично як звичайний пакувальний пластик. Втім, матеріал пропускає приблизно в 500 разів менше кисню, ніж пластик, і повністю розкладається в навколишньому середовищі без утворення токсичних продуктів. Нова плівка і сама може служити їжею.

За словами вчених, казеїнова плівка практично позбавлена смаку, але до неї можна без втрати якості додавати ароматизатори, харчові барвники, а також вітаміни та інші біологічно активні речовини.





Схожі новини
  • Обама. Нова назва паразитів, які живуть у крові тварин
  • Вчені: глобальне потепління знищить пшеницю, ячмінь та кукурудзу
  • Харчові інновації
  • Органічні продукти не корисніші ніж звичайні - дослідження
  • Виробництво має бути безпечним

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.