Американські вчені розробили їстівну упаковку для продуктів, матеріалом для якої служить молоко. Результати роботи були представлені в прес-релізі за підсумками Національної виставки Американського хімічного товариства у Філадельфії.
Плівка, яку роблять з молочного білка, виявилася досить повітронепроникною, але складною у використанні і дуже розчинною у воді. Вчені цю проблему вирішили додаванням цитрусового пектину - матеріал став більш міцним і стійким до вологості і високих температур.
Отримана плівка виглядає і відчувається на дотик практично як звичайний пакувальний пластик. Втім, матеріал пропускає приблизно в 500 разів менше кисню, ніж пластик, і повністю розкладається в навколишньому середовищі без утворення токсичних продуктів. Нова плівка і сама може служити їжею.