Морозиво і напівфабрикати перевірили
19 June, Розділ Новини, переглядів 6 012
Один із найпопулярніших продуктів у літній час - це, звичайно ж, морозиво. З настанням теплого сезону його виробництво збільшується в рази, а асортимент поповнюється новими, іноді навіть дивовижними для українського ринку, новинками. Не залежно від сезону року, не втрачають своєї популярності заморожені напівфабрикати - якісні, зручні і прості у використанні продукти.
Асоціацією українських
виробників "Морозиво і заморожені продукти", в рамках програми
добровільного контролю за якістю харчових продуктів, яка розпочата в 2016 році,
в ДП "Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації,
метрології, сертифікації та захисту прав споживачів", черговий раз,
проведено у квітні-травні 2018 року дослідження морозива та заморожених продуктів
вітчизняних виробників-членів Асоціації.
Дослідження
продукції проводилися за фізико-хімічними, органолептичними,
мікробіологічними та молекулярно-генетичними показниками,
зразки яких були відібрані в торгових мережах. За результатами
експертизи було встановлено, що вся продукція, яка досліджувалась
відповідає вимогам нормативних документів.
Список претендентів
Серед завдань, які ставить перед собою Асоціація українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» - допомагати споживачеві у пізнанні всього різноманіття видів морозива та заморожених продуктів і зробити правильний вибір щодо споживання якісних продуктів. Саме з цією метою АУВМ і ЗП спільно з підприємствами, в черговий раз, добровільно протестували морозиво і заморожені напівфабрикати українських брендів.
У торгових мережах, традиційно, були відібрані зразки морозива і заморожених продуктів. У числі тестованих виявилося: морозиво вершкове "Дитяче бажання" та пломбір "Імпреза три шоколади" (ПАТ "Житомирський маслозавод", ТМ "Рудь"), пломбір "Традиції Нової Зеландії" ТМ Oliver Smith і морозиво з комбінованим складом сировини ескімо з какао "Найкращі смаки Марокко" в кондитерській глазурі ТМ "Laska" (ПОГ АПВТ "Фірма Ласка"), пломбір в кондитерській глазурі "Каштан Класичний" та морозиво "Улюблене" (ТОВ "Хладопром"), пломбір "Гран-Прі" з ківі і підваркою ківі та морозиво "Вишиванка" з вишневою, абрикосовою та яблучною підваркою (ТОВ "Ласунка", ТМ "Ласунка"), а також "Пельмені із свининою та яловичиною» ТМ "Своя лінія" (ПОГ АПВТ "Фірма Ласка"), «Бульмені з яловичини та свинини» (ТОВ "Пирятинський делікатес")
Висновки експертів
Зразки були протестовані в ДП "Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів" за фізико-хімічними, органолептичними, мікробіологічними та молекулярно-генетичними показниками.
Висновки експертів незмінно позитивні, і в цей раз всі протестовані зразки повністю відповідають нормам і вимогам нормативних документів. Спираючись на результати дослідження, якість морозива та заморожених продуктів компаній: "Житомирський маслозавод", "Фірма Ласка", "Хладопром", "Ласунка" та ТОВ "Пирятинський делікатес" залишається на високому рівні.
Зауважимо, що подібного роду дослідження дозволяють підтвердити якість продуктів вітчизняних виробників і розвивати внутрішній споживчий ринок. Адже завдяки таким крокам підвищується рівень довіри українців до вітчизняних продуктів.
Асоціація українських виробників «Морозиво і заморожені продукти»
Схожі новини
У 2012 році Україна збільшила експорт морозива на 12%Україна нарощує виробництво морозива та заморожених харчових продуктівЕксперт радить не вживати молочні продукти з вмістом пальмової та кокосової оліїУ перші вихідні червня на Хрещатику господарювало… морозивоДЕРЖСТАНДАРТИ ТРЕБА РОЗРОБЛЯТИ РАЗОМ