Про це повідомляє nua.in.ua.
Так, в березні серед усіх овочів «борщового набору» росли ціни тільки на білокачанну капусту. З середини лютого по середину березня капуста подорожчала в 1,5 рази і сьогодні є найдорожчою позицією серед інших овочевих складових українського борщу.
Лідером щодо зниження ціни на початку весни став лук. Його середня вартість знизилася на 21% через зростання пропозиції імпорту з Середньої Азії. Імпорт також мав вплив і на ринок буряка і моркви — за місяць ці позиції стали дешевше на 16% і 12% відповідно. Помітно знизилися й ціни на картоплю — він подешевшав на 20%.
Сьогодні вартість коренеплодів фактично відповідає цінам середини листопада, коли цю продукцію закладали в сховища з метою заробити на сезонному зростанні ціни. Вартість картоплі в період зберігання виростала на 50%, цибуля дорожчав майже на 100%, а ціни на капусту збільшувалися на 130%.
При цьому зараз ціни на деякі коренеплоди виявилися навіть нижче, ніж були рік тому. В середині березня 2019 ціни на буряк і морква були на 30% нижче цін в той же період 2018 року. Зате картопля за рік подорожчав на 30%, а вартість цибулі і капусти виросла в 3,5 рази.
Нагадаємо, Україна почала імпортувати ранню капусту.
agravery.com