За дві третини року м’ясопереробні підприємства України випустили 1,2 млн т свіжого, охолодженого та мороженого м’яса, що на 5,6% більше ніж рік тому. Випуск ковбасних виробів, навпаки, зазнав відповідного скорочення (мінус 5,5% чи 18 тис. т) та склав 310,7 тис. т. Про це, посилаючись на дані Державної служби статистики, повідомляють аналітики Асоціації «Свинарі України».
В АСУ зауважують, що основним рушієм виробництва м’яса залишається пташатина. Виробництво цього виду м’яса у січні-серпні 2019-го збільшилося на 17% проти аналогічного періоду минулого року та склало 735 тис. т.
Натомість, виробництво інших видів м’яса, субпродуктів та ковбасних виробів у січні-серпні «відстає» від результатів аналогічного періоду минулого року. Випуск яловичини та баранини протягом аналізовного періоду скоротився на чверть (до 40,8 тис. т), їстівних субпродуктів — на 14% до 260 тис. т. Ковбасних виробів цьогоріч поменшало на 5,5% чи 18 тис. т: за дві третини року м’ясопереробні підприємства виготовили 310,6 тис. т такої продукції. Найвідчутніше скоротився випуск варених виробів, ковбасних продуктів з м’яса та субпродуктів.
Джерело: Pigua.info