Аграрний тиждень. Україна
» » Переробка свинини за рік зросла на 4,4%
» » Переробка свинини за рік зросла на 4,4%

    Переробка свинини за рік зросла на 4,4%


    Про це повідомляє прес-служба АСУ.

    «За даними ДССУ обсяги виробництва свіжих та охолоджених свинячих туш та напівтуш у січні-липні скоротилися на  2,8% — до 116 тис. т. Проте сукупне виробництво охолодженого м’яса свиней за цей період, навпаки, додало 3,1% та склало 145,7 тис. т. Так, скорочення випуску свинячих охолоджених півтуш компенсувало збільшення виробництва свинини охолоджених свинячих частин. Зокрема, обсяги виробництва окостів, лопаток та їх необвалених відрубів зросли більш ніж на чверть (+26,6%), а іншої охолодженої свинини — майже на 40%. Хоча питома вага свинячих частин у структурі виробництва охолодженої свинини відчутно менша за виробництво півтуш, додаткові об’єми випуску змогли перекрити втрати та навіть покращити загальний показник порівняно з аналогічним періодом 2018», — роз’яснюють в АСУ.

    «Крім цього, спостерігаємо також збільшення виробництва замороженої свинини на 30%, зокрема за рахунок майже трикратно більших обсягів випуску морожених окостів, лопаток та їх відрубів. А от соленої, сушеної та копченої свинини цьогоріч виробили менше на 8%. Проте частка таких виробів у загальному об’ємі переробки м’яса свиней незначна, тож така зміна не мала критичного впливу. Що стосується загальних обсягів випуску свіжої, охолодженої та мороженої свинини, то за січень-липень 2019 вони склали 162,5 тис. т, перевищивши минулорічні результати переробки свинини на 4,4%», — додають аналітики.

    Зазначимо, загальний випуск свіжого, охолодженого та мороженого м’яса та їстівних субпродуктів усіх видів за сім місяців 2019 склав 1,23 млн т, що на 24% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Основним драйвером росту показника стало збільшення виробництва м’яса птиці, на яке припадає більше половини виробництва м’яса та їстівних субпродуктів. Виробництво ковбасних виробів, навпаки, зменшилося на 4,8%, склавши 268,4 тис. т.

    Нагадаємо, раніше у Асоціації «Свинарі України» зазначали, що через АЧС виробництво промислової свинини зменшиться на 7%.

    agravery.com





    Схожі новини
  • Переробка свинини: плюс 4,4% проти січня-липня 2018-го
  • За січень м'ясопереробка випустила понад 20 тонн свинини
  • М’ясопереробні підприємства скоротили випуск свіжої, охолодженої та мороженої свинини
  • За три квартали Україна переробила на 2,5% більше свинини ніж у 2015-му
  • Переробка свинини нарощує обсяги

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Переробка свинини за рік зросла на 4,4%


Про це повідомляє прес-служба АСУ.

«За даними ДССУ обсяги виробництва свіжих та охолоджених свинячих туш та напівтуш у січні-липні скоротилися на  2,8% — до 116 тис. т. Проте сукупне виробництво охолодженого м’яса свиней за цей період, навпаки, додало 3,1% та склало 145,7 тис. т. Так, скорочення випуску свинячих охолоджених півтуш компенсувало збільшення виробництва свинини охолоджених свинячих частин. Зокрема, обсяги виробництва окостів, лопаток та їх необвалених відрубів зросли більш ніж на чверть (+26,6%), а іншої охолодженої свинини — майже на 40%. Хоча питома вага свинячих частин у структурі виробництва охолодженої свинини відчутно менша за виробництво півтуш, додаткові об’єми випуску змогли перекрити втрати та навіть покращити загальний показник порівняно з аналогічним періодом 2018», — роз’яснюють в АСУ.

«Крім цього, спостерігаємо також збільшення виробництва замороженої свинини на 30%, зокрема за рахунок майже трикратно більших обсягів випуску морожених окостів, лопаток та їх відрубів. А от соленої, сушеної та копченої свинини цьогоріч виробили менше на 8%. Проте частка таких виробів у загальному об’ємі переробки м’яса свиней незначна, тож така зміна не мала критичного впливу. Що стосується загальних обсягів випуску свіжої, охолодженої та мороженої свинини, то за січень-липень 2019 вони склали 162,5 тис. т, перевищивши минулорічні результати переробки свинини на 4,4%», — додають аналітики.

Зазначимо, загальний випуск свіжого, охолодженого та мороженого м’яса та їстівних субпродуктів усіх видів за сім місяців 2019 склав 1,23 млн т, що на 24% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Основним драйвером росту показника стало збільшення виробництва м’яса птиці, на яке припадає більше половини виробництва м’яса та їстівних субпродуктів. Виробництво ковбасних виробів, навпаки, зменшилося на 4,8%, склавши 268,4 тис. т.

Нагадаємо, раніше у Асоціації «Свинарі України» зазначали, що через АЧС виробництво промислової свинини зменшиться на 7%.

agravery.com





Схожі новини
  • Переробка свинини: плюс 4,4% проти січня-липня 2018-го
  • За січень м'ясопереробка випустила понад 20 тонн свинини
  • М’ясопереробні підприємства скоротили випуск свіжої, охолодженої та мороженої свинини
  • За три квартали Україна переробила на 2,5% більше свинини ніж у 2015-му
  • Переробка свинини нарощує обсяги

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.