За підсумками трьох кварталів 2019-го обсяги промислової переробки м’яса свиней зросли на 4,4% та склало 208,6 тис. т. Про таку позитивну динаміку зазначають аналітики Асоціації «Свинарі України» з посиланням на дані ДССУ.
З іншого боку, аналітики відзначають збільшення обсягів залишків свинини на складах:
«Станом на кінець вересня обсяги запасів м’ясопереробних підприємств сягнули 4,5 тис. т, тоді як роком раніше вони були на рівні 2,55 тис. т. Оскільки понад 70% залишків припадали на охолоджене м’ясо свиней, яке має обмежений термін реалізації, тривалого негативного впливу на динаміку закупівельних цін вони не мали. Так, середня ціна на свиней забійних кондицій у вересні 2019-го була на рівні 47,3 грн/кг, що на 2,7% нижче ніж торік. Однак, вже на початку жовтня ціни закупівлі живця реабілітувалися, завдяки чому середня ціна за місяць практично тотожна середній ціні жовтня 2018-го.»
Использование специальной техники для сельскохозяйственных задач позволяет повысить качество и сохранность сухих
Докладніше