Аграрний тиждень. Україна
» » Держпродспоживслужба та освітяни Житомирщини обговорили питання організації безпечного харчування в закладах освіти
» » Держпродспоживслужба та освітяни Житомирщини обговорили питання організації безпечного харчування в закладах освіти

    Держпродспоживслужба та освітяни Житомирщини обговорили питання організації безпечного харчування в закладах освіти






    У Житомирі відбулася спільна нарада-семінар, присвячена вирішенню актуальних питань щодо організації безпечного та якісного харчування дітей в організованих колективах.

    Захід відбувся за ініціативи Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області за участі керівників територіальних структурних підрозділів та представників відділів освіти і науки райдержадміністрацій, об’єднаних територіальних громад.

    Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Шпита у своєму виступі наголосив на актуальності проблеми збереження та зміцнення здоров’я дітей та необхідності створення належних соціально-економічних умов, серед яких безпека харчування є однією з пріоритетних.

    Під час доповіді він зазначив, що сьогодні ці питання належать до стратегічної Програми діяльності Кабінету Міністрів України та потребують консолідації зусиль усіх заінтересованих сторін: як органів державної влади, так і громадського сектору.

    Спираючись на детальний аналіз результатів, проведених спеціалістами Держпродспоживслужби області заходів, він озвучив конкретні завдання, які стоять нині перед керівниками органів місцевого самоврядування, адміністрацій закладів освіти та спеціалістів Держпродспоживслужби.

    Окрему увагу зосередив на основних принципах та механізмах реалізації регіональної цільової програми «Дітям Житомирщини – безпечне та якісне харчування».

    Під час заходу було презентовано проект Паспорту харчоблоку – спеціального документу, розробленого робочою групою з метою зниження ризиків виникнення спалахів харчових отруєнь і токсикоінфекцій, впровадження якого очікується вже за тиждень.

    Актуальність питання впровадження в закладах освіти постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), висвітлив перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Ігор Волківський. Водночас він наголосив на важливості дотримання гігієнічних вимог до харчових продуктів на усіх стадіях їх виробництва й обігу.

    Участь у нараді також взяла начальник відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Ірина Загородня, котра озвучила вимоги санітарного законодавства для закладів освіти та проаналізувала результати здійснення заходів державного нагляду з питань дотримання закладами освіти.

    На завершення заходу було обговорено низку першочергових завдань для реалізації поставлених цілей, серед яких виокремлено: паспортизацію харчоблоків, розробку Регіональної програми «Дітям Житомирщини – безпечне та якісне харчування», забезпечення виконання показників, доведених прийнятою Програмою дій Уряду - недопущення виникнення випадків епідускладнень в організованих дитячих колективах та забезпечення виконання в повному обсязі доручення Прем’єр-міністра України за результатами селекторної наради з питань безпечності харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти від 25.10.2019 року.

    Керівник Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Шпита та начальник управління освіти і науки Житомирської облдержадміністрації Лариса Шевчук висловили сподівання на успішну реалізацію усіх поставлених цілей.





    Схожі новини
  • Єдина політика щодо організації безпечного харчування в закладах освіти – першочергова ціль та даному етапі
  • На Черкащині напрацьовані пропозиції щодо вирішення проблемних питань у організації харчування дітей в освітніх закладах
  • Розпочато оздоровлення дітей у Закарпатській області
  • На Хмельниччині обговорили підготовку до оздоровчої кампанії у 2019 році
  • Держпродспоживслужба, освітяни та громадськість обговорили питання організації здорового харчування в школі

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Держпродспоживслужба та освітяни Житомирщини обговорили питання організації безпечного харчування в закладах освіти






У Житомирі відбулася спільна нарада-семінар, присвячена вирішенню актуальних питань щодо організації безпечного та якісного харчування дітей в організованих колективах.

Захід відбувся за ініціативи Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області за участі керівників територіальних структурних підрозділів та представників відділів освіти і науки райдержадміністрацій, об’єднаних територіальних громад.

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Шпита у своєму виступі наголосив на актуальності проблеми збереження та зміцнення здоров’я дітей та необхідності створення належних соціально-економічних умов, серед яких безпека харчування є однією з пріоритетних.

Під час доповіді він зазначив, що сьогодні ці питання належать до стратегічної Програми діяльності Кабінету Міністрів України та потребують консолідації зусиль усіх заінтересованих сторін: як органів державної влади, так і громадського сектору.

Спираючись на детальний аналіз результатів, проведених спеціалістами Держпродспоживслужби області заходів, він озвучив конкретні завдання, які стоять нині перед керівниками органів місцевого самоврядування, адміністрацій закладів освіти та спеціалістів Держпродспоживслужби.

Окрему увагу зосередив на основних принципах та механізмах реалізації регіональної цільової програми «Дітям Житомирщини – безпечне та якісне харчування».

Під час заходу було презентовано проект Паспорту харчоблоку – спеціального документу, розробленого робочою групою з метою зниження ризиків виникнення спалахів харчових отруєнь і токсикоінфекцій, впровадження якого очікується вже за тиждень.

Актуальність питання впровадження в закладах освіти постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), висвітлив перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Ігор Волківський. Водночас він наголосив на важливості дотримання гігієнічних вимог до харчових продуктів на усіх стадіях їх виробництва й обігу.

Участь у нараді також взяла начальник відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Ірина Загородня, котра озвучила вимоги санітарного законодавства для закладів освіти та проаналізувала результати здійснення заходів державного нагляду з питань дотримання закладами освіти.

На завершення заходу було обговорено низку першочергових завдань для реалізації поставлених цілей, серед яких виокремлено: паспортизацію харчоблоків, розробку Регіональної програми «Дітям Житомирщини – безпечне та якісне харчування», забезпечення виконання показників, доведених прийнятою Програмою дій Уряду - недопущення виникнення випадків епідускладнень в організованих дитячих колективах та забезпечення виконання в повному обсязі доручення Прем’єр-міністра України за результатами селекторної наради з питань безпечності харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти від 25.10.2019 року.

Керівник Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Шпита та начальник управління освіти і науки Житомирської облдержадміністрації Лариса Шевчук висловили сподівання на успішну реалізацію усіх поставлених цілей.





Схожі новини
  • Єдина політика щодо організації безпечного харчування в закладах освіти – першочергова ціль та даному етапі
  • На Черкащині напрацьовані пропозиції щодо вирішення проблемних питань у організації харчування дітей в освітніх закладах
  • Розпочато оздоровлення дітей у Закарпатській області
  • На Хмельниччині обговорили підготовку до оздоровчої кампанії у 2019 році
  • Держпродспоживслужба, освітяни та громадськість обговорили питання організації здорового харчування в школі

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.