За підсумками дев’яти місяців 2019 року обсяги промислової переробки свинини зросли на 4,4% - до 208,6 тис. тонн.
Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на прес-службу Асоціації "Свинарі України", основний приріст виробництва припав на охолоджені свинячі частини (окости, лопатки, їхні відруби й інші елементи), яких виробили на 9,5 тис. тонн більше, ніж за аналогічний період 2018 року.
Проте скорочення виробництва охолоджених свинячих півтуш більш ніж на 4 тис. тонн (-2,7%) послабило загальний доробок.
Дещо компенсувало втрату виробництво замороженої свинини. За рахунок майже триразового збільшення виробництва морожених окостів, лопаток та їхніх відрубів, а також 8%-го - інших морожених частин виробництво мороженого м’яса свиней за три квартали 2019 року зросло майже на третину (3,8 тис. тонн) і склало 15,4 тис. тонн.
При цьому зросли обсяги залишків свинини на складах. Зокрема, на кінець вересня обсяги запасів м’ясопереробних підприємств сягнули 4,5 тис. тонн, тоді як роком раніше вони були на рівні 2,55 тис. тонн.
proagro.com.ua