Аграрний тиждень. Україна
» » Проведено засідання круглого столу з питань запровадження принципів системи НАССР на агропродовольчих ринках
» » Проведено засідання круглого столу з питань запровадження принципів системи НАССР на агропродовольчих ринках

    Проведено засідання круглого столу з питань запровадження принципів системи НАССР на агропродовольчих ринках


    04 листопада 2019 року за ініціативи Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області та Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації відбувся круглий стіл за участі директорів агропродовольчих ринків області, Чернігівського міського, Ніжинського та Прилуцького міськрайонних управлінь, завідуючих лабораторій ветсанекспертизи на агропродовольчих ринках області, присвячений вирішенню актуальних питань у галузі безпечності харчових продуктів.

    Захід відкрив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен, наголосивши на необхідності створення належних ветеринарно-санітарних умов, серед яких безпека харчування є однією з пріоритетних.

    Актуальність питання впровадження на агропродовольчих ринках постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), висвітлив заступник начальника Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини  Руслан Сіробаба. Водночас він наголосив на важливості дотримання гігієнічних вимог до харчових продуктів на усіх стадіях їх виробництва й обігу.

    Також обговорили основні положення харчового законодавства та питання забезпечення належної виробничої практики, дотримання гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами, забезпечення простежуваності за харчовим ланцюгом, запровадження процедур, заснованих на принципах НАССР,  проінформували про відповідальність операторів ринку за порушення вимог законодавства.

    Під час засідання було наголошено на тому, що для операторів ринку, які здійснюють діяльність з харчовими продуктами та у складі яких є необроблені інгредієнти тваринного походження, норма Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» щодо запровадження процедур, заснованих на принципах системи НАССР, з 20 вересня 2019 року стала обов’язковою.

    Світлана Шевченко, завідуюча відділом ветеринарно-санітарної експертизи Чернігівської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби,  ознайомила присутніх з переліком досліджень, які здійснюються лабораторією ветсанекспертизи.

    На завершення заходу було обговорено низку першочергових завдань, питання організації роботи завідувачів  державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на ринках та державного ветеринарно-санітарного контролю продукції промислового виготовлення на агропродовольчих ринках.

    Олена Ячна, начальник відділу продовольчої безпеки, переробки та маркетингу сільськогосподарської продукції Чернігівської облдержадміністрації, наголосила на тому, що агропродовольчі ринки повинні бути показовими на обласному рівні та закликала до співпраці.

    Захід проходив у формі активного діалогу, учасники мали змогу отримати відповіді на найбільш актуальні запитання, спільно обговорили їх та  висловили думку про необхідність й надалі проведення таких заходів.





    Схожі новини
  • На Полтавщині фахівці Держпродспоживслужби удосконалили знання з харчового законодавства та системи НАССР
  • На Закарпатті відбувся семінар - нарада щодо принципів впровадження і застосування системи НАССР
  • На Чернігівщині інспектори Держпродспоживслужби пройшли навчання з аудиту системи НАССР
  • На Херсонщині відбудеться обговорення роботи забійних підприємств за принципами НАССР
  • На Чернігівщині відбулися навчання щодо впровадження системи НАССР

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Проведено засідання круглого столу з питань запровадження принципів системи НАССР на агропродовольчих ринках


04 листопада 2019 року за ініціативи Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області та Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації відбувся круглий стіл за участі директорів агропродовольчих ринків області, Чернігівського міського, Ніжинського та Прилуцького міськрайонних управлінь, завідуючих лабораторій ветсанекспертизи на агропродовольчих ринках області, присвячений вирішенню актуальних питань у галузі безпечності харчових продуктів.

Захід відкрив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен, наголосивши на необхідності створення належних ветеринарно-санітарних умов, серед яких безпека харчування є однією з пріоритетних.

Актуальність питання впровадження на агропродовольчих ринках постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), висвітлив заступник начальника Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини  Руслан Сіробаба. Водночас він наголосив на важливості дотримання гігієнічних вимог до харчових продуктів на усіх стадіях їх виробництва й обігу.

Також обговорили основні положення харчового законодавства та питання забезпечення належної виробничої практики, дотримання гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами, забезпечення простежуваності за харчовим ланцюгом, запровадження процедур, заснованих на принципах НАССР,  проінформували про відповідальність операторів ринку за порушення вимог законодавства.

Під час засідання було наголошено на тому, що для операторів ринку, які здійснюють діяльність з харчовими продуктами та у складі яких є необроблені інгредієнти тваринного походження, норма Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» щодо запровадження процедур, заснованих на принципах системи НАССР, з 20 вересня 2019 року стала обов’язковою.

Світлана Шевченко, завідуюча відділом ветеринарно-санітарної експертизи Чернігівської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби,  ознайомила присутніх з переліком досліджень, які здійснюються лабораторією ветсанекспертизи.

На завершення заходу було обговорено низку першочергових завдань, питання організації роботи завідувачів  державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на ринках та державного ветеринарно-санітарного контролю продукції промислового виготовлення на агропродовольчих ринках.

Олена Ячна, начальник відділу продовольчої безпеки, переробки та маркетингу сільськогосподарської продукції Чернігівської облдержадміністрації, наголосила на тому, що агропродовольчі ринки повинні бути показовими на обласному рівні та закликала до співпраці.

Захід проходив у формі активного діалогу, учасники мали змогу отримати відповіді на найбільш актуальні запитання, спільно обговорили їх та  висловили думку про необхідність й надалі проведення таких заходів.





Схожі новини
  • На Полтавщині фахівці Держпродспоживслужби удосконалили знання з харчового законодавства та системи НАССР
  • На Закарпатті відбувся семінар - нарада щодо принципів впровадження і застосування системи НАССР
  • На Чернігівщині інспектори Держпродспоживслужби пройшли навчання з аудиту системи НАССР
  • На Херсонщині відбудеться обговорення роботи забійних підприємств за принципами НАССР
  • На Чернігівщині відбулися навчання щодо впровадження системи НАССР

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.