Аграрний тиждень. Україна
» » Влада, бізнес і громадськість обговорили питання контролю якості молочної продукції
» » Влада, бізнес і громадськість обговорили питання контролю якості молочної продукції

    Влада, бізнес і громадськість обговорили питання контролю якості молочної продукції





    28 листопад 2019 року відбувся круглий стіл на тему «Контроль та якості спредів та молочно-жирових сумішей». У заході взяли участь директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Дерджпродспоживслужби, головний ветеринарний лікар України Борис Кобаль, генеральний директор Директорату безпечності та якості харчової продукції Микола Мороз, представники бізнесу, громадських організацій та інші зацікавлені особи.

    Під час обговорень представники громадської організації продемонстрували учасникам зустрічі результати щорічних досліджень жирових продуктів, які були відібрані з полиць київських супермаркетів. Результати засвідчили, що 33% перевірених зразків спредів та молочно-жирових сумішей мали невідповідність складу продукції та заявленого маркування.

    У ході обговорення Борис Кобаль зауважив, що питання безпечності та якості хаочової продукції є дуже актуальним, адже це впливає на здоров’я людини. Також він поінформував про те, які заходи здійснює Держпродспоживслужба при виявленні фальсифікованої молочної продукції, зокрема масла та молочно-жирових сумішей. «При здійсненні заходів державного контролю державні інспектори періодично виявляють суб’єктів господарювання, що постачають молочну продукцію в торгову мережу, так звані «фірми-прокладки», які не зареєстровані у реєстрі потужностей. Це значно ускладнює проведення розслідувань, а також процедуру відкликання та вилучення продукції яка не відповідає вимогам нормативних актів», - додов Борис Кобаль.

    У свою чергу Микола Мороз зазначив, що на даний час Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства розроблено новий законопроектяким передбачено посилення відповідальності суб’єктів господарювання за введення в обіг фальсифікованої продукції..

    На завершення обговорення представники бізнесу розповіли про заходи, які вони вдивають, з метою недопущення на прилавки супермаркетів небезпечної та неякісної продукції.





    Схожі новини
  • Держпродспоживслужба долучилася до обговорення питань антибіотикорезистентності
  • ФАО та АСУ проведуть спільну прес-конференцію 16 травня
  • У Вінниці Держпродспоживслужба та оператори ринку обговорили питання безпечності виробництва харчової продукції
  • Проект ЄС щодо вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні підбив підсумки роботи за квартал
  • Фахівці Держпродспоживслужби та представники молочного бізнесу проаналізували зміни законодавства в галузі

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Влада, бізнес і громадськість обговорили питання контролю якості молочної продукції





28 листопад 2019 року відбувся круглий стіл на тему «Контроль та якості спредів та молочно-жирових сумішей». У заході взяли участь директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Дерджпродспоживслужби, головний ветеринарний лікар України Борис Кобаль, генеральний директор Директорату безпечності та якості харчової продукції Микола Мороз, представники бізнесу, громадських організацій та інші зацікавлені особи.

Під час обговорень представники громадської організації продемонстрували учасникам зустрічі результати щорічних досліджень жирових продуктів, які були відібрані з полиць київських супермаркетів. Результати засвідчили, що 33% перевірених зразків спредів та молочно-жирових сумішей мали невідповідність складу продукції та заявленого маркування.

У ході обговорення Борис Кобаль зауважив, що питання безпечності та якості хаочової продукції є дуже актуальним, адже це впливає на здоров’я людини. Також він поінформував про те, які заходи здійснює Держпродспоживслужба при виявленні фальсифікованої молочної продукції, зокрема масла та молочно-жирових сумішей. «При здійсненні заходів державного контролю державні інспектори періодично виявляють суб’єктів господарювання, що постачають молочну продукцію в торгову мережу, так звані «фірми-прокладки», які не зареєстровані у реєстрі потужностей. Це значно ускладнює проведення розслідувань, а також процедуру відкликання та вилучення продукції яка не відповідає вимогам нормативних актів», - додов Борис Кобаль.

У свою чергу Микола Мороз зазначив, що на даний час Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства розроблено новий законопроектяким передбачено посилення відповідальності суб’єктів господарювання за введення в обіг фальсифікованої продукції..

На завершення обговорення представники бізнесу розповіли про заходи, які вони вдивають, з метою недопущення на прилавки супермаркетів небезпечної та неякісної продукції.





Схожі новини
  • Держпродспоживслужба долучилася до обговорення питань антибіотикорезистентності
  • ФАО та АСУ проведуть спільну прес-конференцію 16 травня
  • У Вінниці Держпродспоживслужба та оператори ринку обговорили питання безпечності виробництва харчової продукції
  • Проект ЄС щодо вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні підбив підсумки роботи за квартал
  • Фахівці Держпродспоживслужби та представники молочного бізнесу проаналізували зміни законодавства в галузі

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.