Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Зростання виробництва молочних продуктів очікувати поки не варто
АТУ»Новини»Зростання виробництва молочних продуктів очікувати поки не варто

Зростання виробництва молочних продуктів очікувати поки не варто

02 грудень, Розділ Новини, переглядів 2 292

Зростання виробництва молочних продуктів очікувати поки не варто

Як завжди в цю пору року, виробництво молочних продуктів знижується, але крім сезонності, впливає також скорочення надходження молока на переробку.

Зниження виробництва відбувається не у всіх категоріях молочної продукції. Наприклад, порівняння обсягів виробництва в жовтні минулого року і жовтні 2019, показує, що зросло виробництво сухого дитячого харчування на молочній основі (+ 72%), СЗМ (+ 13%), йогуртів (+ 11%), кисломолочних продуктів (+ 6% ), рідких вершків (2%).

При цьому за той же період істотно скоротилося виробництво казеїну та казеїнатів (-40%), плавленого сирного продукту (-19%), масла вершкового (-16%), сиру сичужного (- 10%).

Ситуація на ринку молока поки не дозволяє прогнозувати збільшення виробництва більшості видів молочної продукції до весняного зростання пропозиції сировини від домогосподарств. Але можна сказати, що це зростання в наступному році не буде істотним, тому і для зростання виробництва молочних продуктів передумов немає.

ІЦ УАК за матеріалами Інфагро

agroconf.org





Схожі новини
  • Виробництво продукції дитячого харчування збільшилося на 17%
  • За 11 місяців 2012 року Україна експортувала молочних продуктів на 508,1 мільйона доларів
  • Виробництво обробленого молока зросло на 17% у цьому році
  • Частка молочної продукції з Білорусі в загальному імпорті зросла до 20%
  • Цього року в Україні стали більше виробляти йогуртів, молока та масла

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.