Аграрний тиждень. Україна
» » Зростання виробництва молочних продуктів очікувати поки не варто
» » Зростання виробництва молочних продуктів очікувати поки не варто

Зростання виробництва молочних продуктів очікувати поки не варто


Зростання виробництва молочних продуктів очікувати поки не варто

Як завжди в цю пору року, виробництво молочних продуктів знижується, але крім сезонності, впливає також скорочення надходження молока на переробку.

Зниження виробництва відбувається не у всіх категоріях молочної продукції. Наприклад, порівняння обсягів виробництва в жовтні минулого року і жовтні 2019, показує, що зросло виробництво сухого дитячого харчування на молочній основі (+ 72%), СЗМ (+ 13%), йогуртів (+ 11%), кисломолочних продуктів (+ 6% ), рідких вершків (2%).

При цьому за той же період істотно скоротилося виробництво казеїну та казеїнатів (-40%), плавленого сирного продукту (-19%), масла вершкового (-16%), сиру сичужного (- 10%).

Ситуація на ринку молока поки не дозволяє прогнозувати збільшення виробництва більшості видів молочної продукції до весняного зростання пропозиції сировини від домогосподарств. Але можна сказати, що це зростання в наступному році не буде істотним, тому і для зростання виробництва молочних продуктів передумов немає.

ІЦ УАК за матеріалами Інфагро

agroconf.org





Схожі новини
  • Виробництво обробленого молока зросло на 17% у цьому році
  • Цього року в Україні стали більше виробляти йогуртів, молока та масла
  • Частка молочної продукції з Білорусі в загальному імпорті зросла до 20%
  • За 11 місяців 2012 року Україна експортувала молочних продуктів на 508,1 мільйона доларів
  • Виробництво продукції дитячого харчування збільшилося на 17%

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.