Аграрний тиждень. Україна
» » Підвищувати стандарти благополуччя тварин в Україні допоможуть європейці
» » Підвищувати стандарти благополуччя тварин в Україні допоможуть європейці

Підвищувати стандарти благополуччя тварин в Україні допоможуть європейці


Підвищувати стандарти благополуччя тварин в Україні допоможуть європейці

 Цього тижня в Україні почала роботу наглядова рада Проєкту Євросоюзу “Вдосконалення законодавства, контролю та поінформованості у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин в Україні”. Національним координатором проєкту став Віталій Башинський, який також є національним координатором проєкту Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO).


Під час першої зустрічі наглядової ради, яка відбулася в четвер, 5 грудня, обговорили зв’язок проєкту із зобов’язаннями України в рамках Угоди про асоціацію з ЄС.
 
“Це далеко не перші кроки, які вже зроблено в цьому напрямку проте перед нами стоять нові завдання, які необхідно виконувати. Окрім посилення законодавчої бази, перед нами стоять завдання, пов’язані з навчанням спеціалістів, забезпеченням своєчасної поінформованості споживачів та зацікавлених стейкхолдерів у функціонуванні нової Держпродспоживслужби і підвищення рівня відповідальності влади, бізнесу та громадськості”, – заявила голова Держпродспоживслужби Ольга Шевченко.
 
Учасники зустрічі узгодили подальший план дій в рамках проєкту щодо вдосконалення законодавства, контролю та поінформованості щодо безпечності харчових продуктів, здоров’я та добробуту тварин.
 
Meat-Inform





Схожі новини
  • Розпочинає роботу спільний українсько-європейський Проєкт у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин
  • Відбувся анонс запуску проєкту міжнародної технічної допомоги «Основний кредит для аграрної галузі - Україна»
  • Ми боремося не з виробниками, а з явищем фальсифікації продукції, - Голова Громадської ради при Держпродспоживслужбі
  • Україна та ЄС обговорили поточний стан наближення вітчизняного харчового законодавства
  • Держпродспоживслужба поглиблює співпрацю з ВООЗ та ФАО

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.