У грудні 2019 року за ініціативою Головного управління Держпродспоживслужби у Херсонській області на базі харчоблоку Іванівського ліцею № 2 у смт Іванівка, Херсонської області відбувся семінар-тренінг щодо здійснення планових заходів державного контролю у формі аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР для фахівців територіальних управлінь Держпродспоживслужби області.
У заході взяли участь державні інспектори районних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, начальник відділу освіти Іванівської районної ради та керівництво Іванівського ліцею № 2.
Основна мета семінару - надання учасникам заходу інформації щодо останніх змін у чинному харчовому законодавстві України, вивчення нормативних документів, що стосуються системи здійснення державного контролю, проведення практичного навчання з відбору зразків продукції та підготовка інспекторів районних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби, які у подальшому будуть самостійно здійснювати планові аудити у закладах та підприємствах, що знаходяться на території району.
Учасники ознайомилися з роботою харчоблоку ліцею та провели практичні навчання з відбору зразків продукції.
Під час тренінгу учасники відзначили прозорість роботи системи НАССР та її функціональні можливості. Зокрема, фахівці зазначили, що належна реалізація системи НАССР у подальшому дозволить удосконалити процеси виробництва, покращити якість продукції і, відповідно, знизити ризики, пов’язані з харчовими отруєннями споживачів.