Аграрний тиждень. Україна
» » Різдвяне диво: напередодні Нового року в Україні подешевшало м’ясо
» » Різдвяне диво: напередодні Нового року в Україні подешевшало м’ясо

    Різдвяне диво: напередодні Нового року в Україні подешевшало м’ясо


    Різдвяне диво: напередодні Нового року в Україні подешевшало м’ясо

    Українські виробники знизили ціни на м’ясо свійської птиці.

    Про це свідчать дані Держстатистики.

    Так, у червні середні ціни виробників м’яса свійської птиці становили 40 грн/кг, у жовтні – 39 грн/кг, а у листопаді – 38,6 грн. За даними АМКУ, виробництво м’яса птиці в Україні — це 93% курятини і 7% інших видів (індичка, качка, гуси).

    Окрім того, впали середні ціни виробників свинини – на 2%, до 66,6 грн за кг продукту.

    При цьому, виробники м’яса великої рогатої худоби (переважно яловичина та телятина) підвищили середні ціни на продукт – на 0,7%, до 67,6 грн за кг. Йдеться про вартість свіжого чи охолодженого продукту.

    Таким чином, курятина залишається найдешевшим видом м’яса в Україні.

    Нагадаємо, в Україні курятина дешевша, ніж у Польщі, Угорщині та Іспанії. За останні роки Україна стала одним з найбільших постачальників курятини у ЄС.

    Фахівці пояснюють успіх вітчизняного продукту в Європі конкурентною перевагою – доступною ціною. Зокрема, українська птиця увійшла до великих споживчих сегментів ресторанів, їдалень, промислових кухонь, на які припадає 65% продажів на німецькому ринку.

    ІЦ УАК за матеріалами Seeds

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Виробництво основних видів м'яса зросло
  • виробництво основних видів м'яса зросло
  • Яловичина подорожчала на 14%
  • За рік ціни на яловичину зросли на 32%
  • Середні ціни продажу агропродукції в Україні

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Різдвяне диво: напередодні Нового року в Україні подешевшало м’ясо


Різдвяне диво: напередодні Нового року в Україні подешевшало м’ясо

Українські виробники знизили ціни на м’ясо свійської птиці.

Про це свідчать дані Держстатистики.

Так, у червні середні ціни виробників м’яса свійської птиці становили 40 грн/кг, у жовтні – 39 грн/кг, а у листопаді – 38,6 грн. За даними АМКУ, виробництво м’яса птиці в Україні — це 93% курятини і 7% інших видів (індичка, качка, гуси).

Окрім того, впали середні ціни виробників свинини – на 2%, до 66,6 грн за кг продукту.

При цьому, виробники м’яса великої рогатої худоби (переважно яловичина та телятина) підвищили середні ціни на продукт – на 0,7%, до 67,6 грн за кг. Йдеться про вартість свіжого чи охолодженого продукту.

Таким чином, курятина залишається найдешевшим видом м’яса в Україні.

Нагадаємо, в Україні курятина дешевша, ніж у Польщі, Угорщині та Іспанії. За останні роки Україна стала одним з найбільших постачальників курятини у ЄС.

Фахівці пояснюють успіх вітчизняного продукту в Європі конкурентною перевагою – доступною ціною. Зокрема, українська птиця увійшла до великих споживчих сегментів ресторанів, їдалень, промислових кухонь, на які припадає 65% продажів на німецькому ринку.

ІЦ УАК за матеріалами Seeds

agroconf.org





Схожі новини
  • Виробництво основних видів м'яса зросло
  • виробництво основних видів м'яса зросло
  • Яловичина подорожчала на 14%
  • За рік ціни на яловичину зросли на 32%
  • Середні ціни продажу агропродукції в Україні

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.